Marxisten Minqi Li om klassekampen i Kina

0

Paul Jay fra RealNews intervjuer den kinesiske marxisten Minqi Li om arbeiderklassens kamper mot utbytting i Kina. Minqi Li har blant annet skrevet boka The Rise of China and the Demise of the Capitalist World Economy.

 

Forrige artikkelSaudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen
Neste artikkelToppdiplomat fra USA: Vi er klare til å bli stående i Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).