Opprørerne i Jemen sier: 22 barn drept av nytt bombeangrep

0
Dette er bilde lastet ned fra sosiale medier som skal vise hjelpemannskaper som tar seg av noen av de drepte etter angrepet. Kilde: AnsarAllah Media Centre.

Ifølge houthi-opprørerne i Jemen har saudiarabiske bombefly igjen drept et stort antall barn. Denne gangen skal det ha skjedd under en angrep på en leir for internt fordrevne personer i regionen Duraihami. Dette skriver al-Jazeera som viser til det jemenittiske nyhetsbyrået Saba.

Flyktningeleiren ligger 20 kilometer fra den strategiske rødehavsbyen Hodeidah, hvor det har vært omfattende kamper den siste tida. Abdulrahman Jarallah, som er direktør for helsevesenet i provinsen, sier til Saba at leger fra det internasjonale Røde Kors ikke har vært i stan til å komme inn i området for å ta seg av ofrene. De drepte er barn  og kvinner, sier øyenvitner til kanalen. En houthi-aktivist sier at ett angrep drepte fem barn, mens det neste drepte 26 barn i en buss da de prøvde å flykte. Den offisielle nyhetskanalen i De forente arabiske emirater hevder at ett barn ble drept under et angrep fra houthi-geriljaen.

Det har ikke latt seg gjøre å verifisere noen av disse meldingene via uavhengige kilder.

Al-Jazeeras reporter i Djibouti sier at det er kommet rapporter fra en rekke uavhengige kilder i Jemen om at den saudiarabiske alliansens angrep har truffet en rekke kjøretøyer og at et stort antall barn ble drept.

Dette nye angrep kommer bare kort tid etter at 40 barn ble drept under et saudiarabisk angrep på den skolebussen de satt i. Det angrepet har satt søkelyset på den amerikanske våpeneksporten til Saudi-Arabia, fordi det var en bombe fra våpenprodusenten Raytheon som drepte barna. Det norske oljefondet er en betydelig eier i dette selskapet. Det har også ført til at både dette eierskapet og Norges holdning til denne barbariske krigen er blitt et tema her hjemme. Men inntil nå har begge de såkalte blokkene i Stortinget vært tause overfor den folkemorderiske krigen vår allierte Saudi-Arabia fører mot sitt fattige naboland Jemen.

Enkeltmedlemmer av Kongressen i USA har krevd at Pentagon må klargjøre sin rolle når det gjelder disse angrepene og reist spørsmålet om militært personell fra USA er medskyldige i krigsforbrytelser.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.