Opprørerne i Jemen sier: 22 barn drept av nytt bombeangrep

0
Dette er bilde lastet ned fra sosiale medier som skal vise hjelpemannskaper som tar seg av noen av de drepte etter angrepet. Kilde: AnsarAllah Media Centre.

Ifølge houthi-opprørerne i Jemen har saudiarabiske bombefly igjen drept et stort antall barn. Denne gangen skal det ha skjedd under en angrep på en leir for internt fordrevne personer i regionen Duraihami. Dette skriver al-Jazeera som viser til det jemenittiske nyhetsbyrået Saba.

Flyktningeleiren ligger 20 kilometer fra den strategiske rødehavsbyen Hodeidah, hvor det har vært omfattende kamper den siste tida. Abdulrahman Jarallah, som er direktør for helsevesenet i provinsen, sier til Saba at leger fra det internasjonale Røde Kors ikke har vært i stan til å komme inn i området for å ta seg av ofrene. De drepte er barn  og kvinner, sier øyenvitner til kanalen. En houthi-aktivist sier at ett angrep drepte fem barn, mens det neste drepte 26 barn i en buss da de prøvde å flykte. Den offisielle nyhetskanalen i De forente arabiske emirater hevder at ett barn ble drept under et angrep fra houthi-geriljaen.

Det har ikke latt seg gjøre å verifisere noen av disse meldingene via uavhengige kilder.

Al-Jazeeras reporter i Djibouti sier at det er kommet rapporter fra en rekke uavhengige kilder i Jemen om at den saudiarabiske alliansens angrep har truffet en rekke kjøretøyer og at et stort antall barn ble drept.

Dette nye angrep kommer bare kort tid etter at 40 barn ble drept under et saudiarabisk angrep på den skolebussen de satt i. Det angrepet har satt søkelyset på den amerikanske våpeneksporten til Saudi-Arabia, fordi det var en bombe fra våpenprodusenten Raytheon som drepte barna. Det norske oljefondet er en betydelig eier i dette selskapet. Det har også ført til at både dette eierskapet og Norges holdning til denne barbariske krigen er blitt et tema her hjemme. Men inntil nå har begge de såkalte blokkene i Stortinget vært tause overfor den folkemorderiske krigen vår allierte Saudi-Arabia fører mot sitt fattige naboland Jemen.

Enkeltmedlemmer av Kongressen i USA har krevd at Pentagon må klargjøre sin rolle når det gjelder disse angrepene og reist spørsmålet om militært personell fra USA er medskyldige i krigsforbrytelser.

Forrige artikkelBrukollapsen i Genova – «et symbol på det vi står overfor»
Neste artikkelTyskland: – Vi trenger et internasjonalt betalingssystem som er uavhengig av USA
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).