Opprørerne i Jemen sier: 22 barn drept av nytt bombeangrep

3
Dette er bilde lastet ned fra sosiale medier som skal vise hjelpemannskaper som tar seg av noen av de drepte etter angrepet. Kilde: AnsarAllah Media Centre.

Ifølge houthi-opprørerne i Jemen har saudiarabiske bombefly igjen drept et stort antall barn. Denne gangen skal det ha skjedd under en angrep på en leir for internt fordrevne personer i regionen Duraihami. Dette skriver al-Jazeera som viser til det jemenittiske nyhetsbyrået Saba.

Flyktningeleiren ligger 20 kilometer fra den strategiske rødehavsbyen Hodeidah, hvor det har vært omfattende kamper den siste tida. Abdulrahman Jarallah, som er direktør for helsevesenet i provinsen, sier til Saba at leger fra det internasjonale Røde Kors ikke har vært i stan til å komme inn i området for å ta seg av ofrene. De drepte er barn  og kvinner, sier øyenvitner til kanalen. En houthi-aktivist sier at ett angrep drepte fem barn, mens det neste drepte 26 barn i en buss da de prøvde å flykte. Den offisielle nyhetskanalen i De forente arabiske emirater hevder at ett barn ble drept under et angrep fra houthi-geriljaen.

Det har ikke latt seg gjøre å verifisere noen av disse meldingene via uavhengige kilder.

Al-Jazeeras reporter i Djibouti sier at det er kommet rapporter fra en rekke uavhengige kilder i Jemen om at den saudiarabiske alliansens angrep har truffet en rekke kjøretøyer og at et stort antall barn ble drept.

Dette nye angrep kommer bare kort tid etter at 40 barn ble drept under et saudiarabisk angrep på den skolebussen de satt i. Det angrepet har satt søkelyset på den amerikanske våpeneksporten til Saudi-Arabia, fordi det var en bombe fra våpenprodusenten Raytheon som drepte barna. Det norske oljefondet er en betydelig eier i dette selskapet. Det har også ført til at både dette eierskapet og Norges holdning til denne barbariske krigen er blitt et tema her hjemme. Men inntil nå har begge de såkalte blokkene i Stortinget vært tause overfor den folkemorderiske krigen vår allierte Saudi-Arabia fører mot sitt fattige naboland Jemen.

Enkeltmedlemmer av Kongressen i USA har krevd at Pentagon må klargjøre sin rolle når det gjelder disse angrepene og reist spørsmålet om militært personell fra USA er medskyldige i krigsforbrytelser.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for baluba baluba says:

    Og folk lot seg sjokkere. Neste gang ikke? Man må vel bare innse at som mennesker er vi forskjellige. Dette er måten araberne kriger på. Hensynsløshet og brutalitet kjenner ingen grenser. Hvem er da verst av grupper som IS og Saudi-arabia? Jeg så en tilgjort debatt på D18 om vi skulle tillate oljefondet å investere i våpnene som ble brukt mot sivile. Det mener jeg er en avsporing. Debatten må handle om dette: Det bør ikke kanaliseres moderne våpen til land som har et menneskesyn av en slik karakter. Kall det rasisme eller hva dere vil. Hvis det er slik som påstått at USA til og med står klar i lufta og fyller disse flyene er det det samme som de lader om jaktgeværet ditt. Det er ikke mye håp for en menneskehet som stilltiende godtar slikt. Hva skal vi med FN? Et organ for å vedta nekt av oppbygging av Syria, nå på bakrommet. Det kan nå hedre Kofi Annan så mye de vil for meg. Så lenge NGOen er kuppet var han bare et redskap for elendiigheten.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.