Google hjelper Pentagon i utvikling av dronekrigen

0

Verdens største teknologifirma, Google / Alphabet, hjelper Pentagon med kunstig intelligens for å gjøre dronene mer effektive – og mer dødelige. Det handler om et prosjekt som kalles «Project Maven» og Google skal gi Pentagon med løsninger for å gi dronene et bedre databasert syn, slik at de lettere kan tolke videoinformasjon.

Det amerikanske forsvarsdepartementet skrev om «Project Maven» allerede i juli 2017. De siterte oberst Drew Cukor marinekorpset som sa at Pentagon ved utgangen av 2017 ville utplassere dataløsninger i droner for å gjøre dem vesentlig mer effektive i bildeanalyse.

Cukor sa:

“We are in an AI arms race, … It’s happening in industry [and] the big five Internet companies are pursuing this heavily. Many of you will have noted that Eric Schmidt [executive chairman of Alphabet Inc.] is calling Google an AI company now, not a data company.”

Allerede med dette var det nokså opplagt at Google, som allerede er verdensledende i bruk av satellittdata til ulike plattformer, var involvert i Pentagons droneprosjekt.

Nå omtales dette også i en rekke nyhetsmedier, slik som her i The Guardian.

«Google’s TensorFlow AI systems are being used by the US Department of Defense’s (DoD) Project Maven, which was established in July last year to use machine learning and artificial intelligence to analyse the vast amount of footage shot by US drones. The initial intention is to have AI analyse the video, detect objects of interest and flag them for a human analyst to review.»

Dette har skal splittelse innad i Google, der slett ikke alle teknologieksperter føler seg komfortable med at selskapet de jobber i til de grader integreres i krigføringa. Gizmodo skriver:

«Some Google employees were outraged that the company would offer resources to the military for surveillance technology involved in drone operations, sources said, while others argued that the project raised important ethical questions about the development and use of machine learning.»

De behøver ikke bli så overrasket. Google ble skapt av det militær-industrielle komplekset. Integrasjonen med NSA og CIA har vært der hele veien. Google tok til og med sjøl initiativet til å hjelpe utenriksminister Hillary Clinton i krigen for å styrte regjeringa i Syria.

Jared Cohen, som er president i ‘Google Ideas’, eller Jigsaw, som det heter nå, sendte 25. juli 2012 en epost der han skrev:

«Please keep close hold, but my team is planning to launch a tool on Sunday that will publicly track and map the defections in Syria and which parts of the government they are coming from.”
«Our logic behind this is that while many people are tracking the atrocities, nobody is visually representing and mapping the defections, which we believe are important in encouraging more to defect and giving confidence to the opposition.”

Cohen sa at hans organisasjon hadde opprettet et partnerskap med det Qatar-eide al Jazeera, som ville ta eierskap i Googles verktøy, og han understreket at verktøyet kunne ha stor politisk betydning.

Google deltar allerede i den psykologiske krigføringa på nettet og har ikke gjort noen stor hemmelighet av at de driver sensur av venstreorienterte og anti-krigsnettsteder.

Google har også utviklet algoritmer som skal sortere nettsider etter hva Google mener er sant, og blir dermed verdens sterkeste meningskontrollør.

Google sprang ut av et forskningsmiljø som var finansiert av de amerikanske etterretningsorganisasjonene CIA og NSA på 1990-tallet.

Google har prøvd å tilsløre denne opprinnelsen, men har ikke lykkes helt. De som har fulgt litt med bør derfor ikke bli spesielt overrasket over at Google i likhet med Amazon og de andre IT-gigantene bidrar til å spisse uSAs militærteknologi.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.