Kina og Russland nå offisielt allierte

0

Kinas forsvarsminister Wei Feghe har besøkt Moskva for som han sa: «Vi er kommet for å vise USA hvor nære bånd det er mellom Russlands og Kinas væpnede styrker.»

Dette er første gang de to landene i så klare ordelag erklærer seg som militært allierte. Det er et svar både på den massive vestlige militæroppbygginga mot Russland, mot USAs nye militærdoktrine og mot den handelskrigen USA har annonsert mot Kina.

USA og NATO har gjennom sin ansvarsløse og hemningsløse aggresjonspolitikk oppnådd det stikk motsatte av det en god strateg alltid vil strebe etter. I stedet for å splitte sine motstandere, har USA og Vesten lykkes i å forene sine motstandere i en felles front.
Det er helt ulikt Kina å gjøre dette. Fra Deng Xiaopings dager har Kina bevisst ligget lavt og gjort sitt ytterste for å ikke komme i konflikt med Vesten. Men nå som USA offisielt har erklært Kina og Russland som sine hovedmotstandere og har slått fast en doktrine som gjør kjernefysiske våpen til en del av det ordinære arsenalet til USAs kommandanter, har Kina valgt å offisielt stille seg på Russlands side.

Dette kommer i en situasjon der det vestlige hegemoniet er i ferd med å smuldre og det kommer som et ledd i en utvikling som har pågått en stund.

Russland og Kina er allierte i Shanghai Cooperation Organisation (SCO) og Russland har omfavnet kinesernes Belt and Road Initiative (BRI). Men Kina har vært tilbakeholdent med å stå tydelig fram som Russlands militært allierte, inntil nå.

I sjakkspill har dette trekket et navn, det kalles Sjakk!

Det som måtte finnes av strategiske tenkere i Washington må nå ta inn over seg at de for første gang siden Warszawa-paktens sammenbrudd står overfor en militærallianse som er en likeverdig motstander og som ikke lar seg true til underkastelse. Og hvis de evner å være ærlige mot seg sjøl, må de innrømme at dette er noe USA har brakt inn over seg sjøl med sine uendelige kriger og sin aggresjon over hele verden.

For verdens folk er dette faktisk en stor fordel. I den grad noe kan hindre USA i å utløse den tredje verdenskrigen, så er det en styrkedemonstrasjon som dette.

 

Les også:

USA mister grepet og et nytt strategisk landskap stiger fram

Petrodollarsystemet smuldrer opp innenfra og utfordres utenfra

Dramatiske strategiske endringer på det eurasiske kontinentet

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.