Kald krig i OPCW

5
Det ser ut til at britiske brannfolk har utviklet sterk motstandevne så de ser ikke ut til å trenge beskyttelse mot "den farligste giften som er kjent"

Den giftige stemningen preget styremøtet i Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) i Haag onsdag, et møte Russland hadde innkalt til, skriver Peter M. Johansen i avisa Klassekampen. Han fortsetter:

«Moskvas forslag om å få ta del i OPCW-granskingen i Salisbury ble nedstemt, men avstemningen viste tydelig at den kalde krigen for lengst har sivet inn i OPCW.

Storbritannias utenriksminister Boris Johnson anklaget Russland for «å ha ett mål for øye», nemlig «å skjule sannheten og forvirre opinionen». Han hevdet at «det internasjonale samfunnet nok en gang har sett gjennom taktikken og robust nedkjempet Russlands forsøk på å avspore den riktige internasjonale prosessen», ifølge Reuters.

Avstemningen avspeiler et annet bilde: 15 land stemte ned det russiske forslaget, som britene beskrev som «perverst». USA og Storbritannia fikk trolig med seg ti europeiske land og Australia, Japan og Sør-Korea.

Fem land stemte med Russland: Kina, Iran, Algerie, Sudan og Aserbajdsjan. Hele 17 land avholdt seg fra å stemme, og tre av de 41 styremedlemmene glimret med sitt fravær, melder Reuters.

Den russiske ambassadøren til OPCW, Aleksandr Sjulgin, hadde på forhånd varslet at russiske styresmakter ikke vil anerkjenne OPCW-rapporten med mindre Russland blir del av granskingen.

Lavrov har tidligere anklaget Storbritannia for brudd på konvensjonen for kjemiske våpen fra 1997 og OPCWs prosedyrer med hensyn til tilgang på analyser og tidsfrister.»

Resten av Johansens artikkel kan leses her.

 

Les også:

Pentagon tungt inne med forskning på kjemiske våpen i Porton Down.

Utvisning av russiske diplomater: «Verdenssamfunnet» blir stadig mindre

Når voksne menn lyver og pressen lar dem gjøre det.

Skandalen komplett: – Kan ikke bevise at nervegiften er fra Russland

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Tja, i denne formuleringen finnes formodentlig svaret på mye og mangt…

 2. Avatar for Johnny Johnny says:

  Hvem som sto bak mordforsøket på Sergei Skripal er ennå et åpent spørsmål, men det taler ikke til Englands fordel at familien (Viktoria Skripal) ikke får lov til å besøke sine kjære. England og USA arbeider nå med å gi Yulia og Sergei Skripal ny identitet, og så skal de flyttes til et ukjent sted i USA.

 3. Forsvinne - med andre ord…

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Regner med at Yulia og Sergei Skripal blir tilbudt bosted, penger samt ny identitet, mot at de går ut med en tåredryppende historie som støtter Englands versjon.

 5. Avatar for baluba baluba says:

  Dette kan man sammenligne med avhopperen i wadas dopingbeskyldninger mot Russland. Han kunne også ha inngått en avtale.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere