Kald krig i OPCW

0
Det ser ut til at britiske brannfolk har utviklet sterk motstandevne så de ser ikke ut til å trenge beskyttelse mot "den farligste giften som er kjent"

Den giftige stemningen preget styremøtet i Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) i Haag onsdag, et møte Russland hadde innkalt til, skriver Peter M. Johansen i avisa Klassekampen. Han fortsetter:

«Moskvas forslag om å få ta del i OPCW-granskingen i Salisbury ble nedstemt, men avstemningen viste tydelig at den kalde krigen for lengst har sivet inn i OPCW.

Storbritannias utenriksminister Boris Johnson anklaget Russland for «å ha ett mål for øye», nemlig «å skjule sannheten og forvirre opinionen». Han hevdet at «det internasjonale samfunnet nok en gang har sett gjennom taktikken og robust nedkjempet Russlands forsøk på å avspore den riktige internasjonale prosessen», ifølge Reuters.

Avstemningen avspeiler et annet bilde: 15 land stemte ned det russiske forslaget, som britene beskrev som «perverst». USA og Storbritannia fikk trolig med seg ti europeiske land og Australia, Japan og Sør-Korea.

Fem land stemte med Russland: Kina, Iran, Algerie, Sudan og Aserbajdsjan. Hele 17 land avholdt seg fra å stemme, og tre av de 41 styremedlemmene glimret med sitt fravær, melder Reuters.

Den russiske ambassadøren til OPCW, Aleksandr Sjulgin, hadde på forhånd varslet at russiske styresmakter ikke vil anerkjenne OPCW-rapporten med mindre Russland blir del av granskingen.

Lavrov har tidligere anklaget Storbritannia for brudd på konvensjonen for kjemiske våpen fra 1997 og OPCWs prosedyrer med hensyn til tilgang på analyser og tidsfrister.»

Resten av Johansens artikkel kan leses her.

 

Les også:

Pentagon tungt inne med forskning på kjemiske våpen i Porton Down.

Utvisning av russiske diplomater: «Verdenssamfunnet» blir stadig mindre

Når voksne menn lyver og pressen lar dem gjøre det.

Skandalen komplett: – Kan ikke bevise at nervegiften er fra Russland

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.