Kald krig i OPCW

0
Det ser ut til at britiske brannfolk har utviklet sterk motstandevne så de ser ikke ut til å trenge beskyttelse mot "den farligste giften som er kjent"

Den giftige stemningen preget styremøtet i Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) i Haag onsdag, et møte Russland hadde innkalt til, skriver Peter M. Johansen i avisa Klassekampen. Han fortsetter:

«Moskvas forslag om å få ta del i OPCW-granskingen i Salisbury ble nedstemt, men avstemningen viste tydelig at den kalde krigen for lengst har sivet inn i OPCW.

Storbritannias utenriksminister Boris Johnson anklaget Russland for «å ha ett mål for øye», nemlig «å skjule sannheten og forvirre opinionen». Han hevdet at «det internasjonale samfunnet nok en gang har sett gjennom taktikken og robust nedkjempet Russlands forsøk på å avspore den riktige internasjonale prosessen», ifølge Reuters.

Avstemningen avspeiler et annet bilde: 15 land stemte ned det russiske forslaget, som britene beskrev som «perverst». USA og Storbritannia fikk trolig med seg ti europeiske land og Australia, Japan og Sør-Korea.

Fem land stemte med Russland: Kina, Iran, Algerie, Sudan og Aserbajdsjan. Hele 17 land avholdt seg fra å stemme, og tre av de 41 styremedlemmene glimret med sitt fravær, melder Reuters.

Den russiske ambassadøren til OPCW, Aleksandr Sjulgin, hadde på forhånd varslet at russiske styresmakter ikke vil anerkjenne OPCW-rapporten med mindre Russland blir del av granskingen.

Lavrov har tidligere anklaget Storbritannia for brudd på konvensjonen for kjemiske våpen fra 1997 og OPCWs prosedyrer med hensyn til tilgang på analyser og tidsfrister.»

Resten av Johansens artikkel kan leses her.

 

Les også:

Pentagon tungt inne med forskning på kjemiske våpen i Porton Down.

Utvisning av russiske diplomater: «Verdenssamfunnet» blir stadig mindre

Når voksne menn lyver og pressen lar dem gjøre det.

Skandalen komplett: – Kan ikke bevise at nervegiften er fra Russland

Forrige artikkelNATOs grunnleggende løgn
Neste artikkel#Ukasnyheter3; handelskrig, dens konsekvenser og den nye mulitpolare verden
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).