Sju nye støtteabonnenter i uka?

0
Kajsa Ekis Ekman under en generalstreik i Hellas.

steigan.no gjør det bra om dagen. Intervjuer i pressa og deltakelse i Dagsnytt 18 viser at det ikke lenger er mulig for de store mediene å late som om vi ikke eksisterer. For ikke å snakke om at oppslutninga fra leserne er større enn noen gang. I desember noterte vi oss for 104.000 unike besøkende på 30 dager. Dette var langt over forventningene. (Vi hadde ikke tenkt å være på det nivået før i 2020.) Nå i mars noterer vi oss for 118.500 unike besøkende siste 30 dager. Det samme målesystemet noterer klassekampen.no med 115.500, civita.no 11.200 og radikalportal.no 43.700.

Vi har også hatt en rekke artikler som har satt spor etter seg i opinionen. Oppfølginga av diskusjonen med Hans-Wilhelm Steinfeld var blant dem, men også artiklene våre om krigen i Syria. Flere artikler har blitt sett av mellom 10.000 og 20.000 folk på Facebook. Men størst trekk hadde vi med kritikken av Arbeiderpatielitens holdning til Acer. Den ble sett av 30.500 folk i løpet av det første døgnet etter publisering og rundet 42.000 etter to døgn.

Hver eneste uke kommer det nye støttespillere som tegner seg for faste, månedlige bidrag til steigan.no. En hyggelig vekst, men vi vil gjerne stimulere den litt ved å sette et lite mål. Det hadde vært fint å kunne notere oss for 70 nye støtteabonnenter innen 17. mai, altså innen 10 uker. 7 nye i løpet av uka. Vi vet at det er et beskjedent tall, men vår økonomiske tenkning bygger på summen av mange små tall. Skippertak er veldig bra. Men i det lange løp er det den faste, jevne strømmen som kommer til å gjøre oss sterke. Gjennomsnittlig bidrag ligger nå på 150 kroner i måneden for dem som har tegnet seg fast. Legger de nye bidragsyterne seg på det samme nivået vil det gi 10.500 ekstra i måneden og 126.000 i året. Små beløp, når vi sammenlikner oss med dem som har statsstøtte og støtte fra milliardærer. Men vi har bevist at vi klarer å få veldig mye effekt ut av små beløp, og det skal vi fortsette med.

Forrige artikkelTheresa May med ultimatum til Russland uten skygge av bevis
Neste artikkelTrump: Ut med Tillerson og inn med CIA-sjefen og torturdronningen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).