ACER-kameratene

0

Her er dem Espen Barth Eide stoler mer på enn fagbevegelsen, Aps ordførere i distriiktene og grunnplanet i eget parti:

Per Espen Stoknes (MDG), Kjetil Kjenseth (Venstre), Tina Bru (H) og Terje Halleland (Frp).

ABC-Nyheter skriver:

«– Dette er et viktig gjennombrudd for det jeg ser på som solide sosialdemokratiske prinsipper i energipolitikken, sier Espen Barth Eide om ACER-vedtaket som vekker uro i arbeiderbevegelsen.

Fem partier på Stortinget underskrev tirsdag en avtale som legger viktige premisser for energipolitikken, inkludert spørsmålet om framtidige utenlandskabler.

Avtalen kommer i tillegg til den offisielle innstillingen fra energi- og miljøkomitéen om tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke og ACER.

– Dette er et viktig gjennombrudd for der jeg ser på som solide sosialdemokratiske prinsipper i energipolitikken – og dette skal også ligge til grunn for erklæringen overfor EU, sier Arbeiderpartiets saksordfører Espen Barth Eide til ABC Nyheter.

Han og partiledelsen valgte å overhøre kravet fra 119 Ap-ordførere, fire fylkesordførere, en rekke fylkesårsmøter, LO og flere fagforbund om å si nei eller utsette behandlingen av norsk tilslutning til EUs tredje energipakke, inkludert tilsynsorganet ACER.»

Til alt uhell for Barth Eide kom Erna Solberg til å punktere dette spillet i sitt svar til Bjørnar Moxnes i Stortingets spørretime. Men han rakk i hvert fall å markere at han har større tro på det sosialdemokratiske sinnelaget i den blå regjeringa enn i fagbevegelsen og eget parti.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelOops: Erna Solberg kom i skade for å snakke sant
Neste artikkelFabrikk for kjemiske våpen i Øst-Ghouta? – Mediene uinteressert
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).