ACER-kameratene

3

Her er dem Espen Barth Eide stoler mer på enn fagbevegelsen, Aps ordførere i distriiktene og grunnplanet i eget parti:

Per Espen Stoknes (MDG), Kjetil Kjenseth (Venstre), Tina Bru (H) og Terje Halleland (Frp).

ABC-Nyheter skriver:

«– Dette er et viktig gjennombrudd for det jeg ser på som solide sosialdemokratiske prinsipper i energipolitikken, sier Espen Barth Eide om ACER-vedtaket som vekker uro i arbeiderbevegelsen.

Fem partier på Stortinget underskrev tirsdag en avtale som legger viktige premisser for energipolitikken, inkludert spørsmålet om framtidige utenlandskabler.

Avtalen kommer i tillegg til den offisielle innstillingen fra energi- og miljøkomitéen om tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke og ACER.

– Dette er et viktig gjennombrudd for der jeg ser på som solide sosialdemokratiske prinsipper i energipolitikken – og dette skal også ligge til grunn for erklæringen overfor EU, sier Arbeiderpartiets saksordfører Espen Barth Eide til ABC Nyheter.

Han og partiledelsen valgte å overhøre kravet fra 119 Ap-ordførere, fire fylkesordførere, en rekke fylkesårsmøter, LO og flere fagforbund om å si nei eller utsette behandlingen av norsk tilslutning til EUs tredje energipakke, inkludert tilsynsorganet ACER.»

Til alt uhell for Barth Eide kom Erna Solberg til å punktere dette spillet i sitt svar til Bjørnar Moxnes i Stortingets spørretime. Men han rakk i hvert fall å markere at han har større tro på det sosialdemokratiske sinnelaget i den blå regjeringa enn i fagbevegelsen og eget parti.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

    Men det er kun Barth Eide som får lov å delta på elitens selskapligheter. Skal tro om han har smakt barneblod ennå?

  2. Avatar for SHO SHO says:

    Dagens ACER (i EU) har bevilget en del penger til bygging av NorthConnect kabelen mellom Norge og Skottland. Spørsmålet er om ACER har lov til å bevilge penger til en kabel som går mellom et ACER-land (UK/Skottland) og et ikke-ACER land (Norge). Eller kanskje er det slik at Skottland etter Brexit ikke lenger vil være et ACER-land, mens Norge derimot kan bli et ACER-land før byggingen av kabelen starter?

  3. Avatar for baluba baluba says:

    Bart Eide lyver igjen til Stortinget. Først gjentar han løgnen om at vi eksporter dyr kraft og importerer billig vindkraft. Den er enormt subsidiert. Deretter kommer han med dette: “Storbrittania er på full fart fra kull over til vind”. Dette stemmer heller ikke.Kullkraftverkene går så det suser.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere