Oops: Erna Solberg kom i skade for å snakke sant

0

Bjørnar Moxnes fra Rødt lyktes i å få statsminister Erna Solberg til å si sannheten om sine Acer-planer, og dermed torpedere det taktiske spillfekteriet til Espen Barth Eide og Arbeiderpartiet. Det å si sannheten sånn på sparket var en så uvanlig opplevelse for Solberg at hun måtte ut på sin Facebook-side etterpå for å erklære det motsatte av det hun sa i Stortinget.

Klipp fra Facebook-innlegg av Bjørnar Moxnes:

Ved å få statsministeren ut på glattisen og svare uforberedt lyktes Moxnes i å avsløre det taktiske spillet til Espen Barth Eide. I sin replikk river statsministeren beina under et av punktene i landstyrevedtaket til Ap.

ABC Nyheter skriver:

«Men da Rødts Bjørnar Moxnes i Stortingets muntlige spørretime onsdag utfordret statsminister Erna Solberg, punkterte hun ett av de viktigste kravene fra Ap-landsstyret og fagbevegelsen:

At en søknad om ny utenlandskabel til Storbritannia, North Connect, ikke ville bli behandlet før man har høstet erfaringene med de to nye kablene til utlandet, som allerede har fått tillatelse.»

Det er opplagt hva som har skjedd etterpå. Saksordfører Barth Eide har tatt kontakt med Solberg og bedt henne om å «klargjøre», det vil si erklære det motsatte av hva hun sa i Stortinget. Dette viser desperasjonen i Ap-ledelsen bare timer før saka skal opp til behandling i Stortinget.

Men skaden er allerede skjedd. Dette skitne spillet vil bli lagt merke til i hele fagbevegelsen og på grunnplanet i Arbeiderpartiet. Andre sosialdemokratiske partier stuper fra gamle høyder og ned i avgrunnen. Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide gjør nå sitt beste for at Ap skal følge etter.

Og til Erna Solberg: Stortingsprotokollen har fortsatt større autoritet enn både Pokemon-Go og Facebook.

Forrige artikkelÅ krenke et fredsparti
Neste artikkelACER-kameratene
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).