Oops: Erna Solberg kom i skade for å snakke sant

0

Bjørnar Moxnes fra Rødt lyktes i å få statsminister Erna Solberg til å si sannheten om sine Acer-planer, og dermed torpedere det taktiske spillfekteriet til Espen Barth Eide og Arbeiderpartiet. Det å si sannheten sånn på sparket var en så uvanlig opplevelse for Solberg at hun måtte ut på sin Facebook-side etterpå for å erklære det motsatte av det hun sa i Stortinget.

Klipp fra Facebook-innlegg av Bjørnar Moxnes:

Ved å få statsministeren ut på glattisen og svare uforberedt lyktes Moxnes i å avsløre det taktiske spillet til Espen Barth Eide. I sin replikk river statsministeren beina under et av punktene i landstyrevedtaket til Ap.

ABC Nyheter skriver:

«Men da Rødts Bjørnar Moxnes i Stortingets muntlige spørretime onsdag utfordret statsminister Erna Solberg, punkterte hun ett av de viktigste kravene fra Ap-landsstyret og fagbevegelsen:

At en søknad om ny utenlandskabel til Storbritannia, North Connect, ikke ville bli behandlet før man har høstet erfaringene med de to nye kablene til utlandet, som allerede har fått tillatelse.»

Det er opplagt hva som har skjedd etterpå. Saksordfører Barth Eide har tatt kontakt med Solberg og bedt henne om å «klargjøre», det vil si erklære det motsatte av hva hun sa i Stortinget. Dette viser desperasjonen i Ap-ledelsen bare timer før saka skal opp til behandling i Stortinget.

Men skaden er allerede skjedd. Dette skitne spillet vil bli lagt merke til i hele fagbevegelsen og på grunnplanet i Arbeiderpartiet. Andre sosialdemokratiske partier stuper fra gamle høyder og ned i avgrunnen. Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide gjør nå sitt beste for at Ap skal følge etter.

Og til Erna Solberg: Stortingsprotokollen har fortsatt større autoritet enn både Pokemon-Go og Facebook.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.