Nederlands utenriksminister måtte gå av på grunn av løgn om Russland og Putin

4
Nederlands utenriksminister Halbe Zijlstra måtte gå av fordi han hadde løyet om Russland og Putin.

Under valgkampen i 2016 hevdet den nederlandske utenriksministeren Halbe Zijlstra at han hadde vært tilstede i Vladimir Putins datsja i 2006 der Putin angivelig skulle ha sagt at han ønsket å skape et «Stor-Russland».

Overfor et lydhørt publikum holdt han en engasjert tale der han fortalte at han hadde sittet bakerst i rommet mens Putin snakket, men at han tydelig kunne høre hva den russiske presidenten sa. Og det gikk angivelig ut på at Putin vil skape et Stor-Russland. «Han sa at dette inkluderer Russland, Hvite-Russland, Ukraina, de baltiske statene, og, vel. Kasakhstan ville også være «fint å ha».» (Man kan se videoen her.)

Denne fortellinga fra en utenriksminister i et NATO-land har utvilsomt bidratt til å bygge opp «russerfrykten» og vært en del av det bakteppet som har gjort det lettere for krigshisserne å trappe opp militært mot Russland.

Problemet er at hele fortellinga var en løgn. Det måtte Zijlstra innrømme overfor det nederlandske parlamentet 12. februar 2018, og dermed måtte han også ta sin hatt og gå som utenriksminister.

Innrømmelsen og løgnen førte til at det ble reist mistillitsforslag mot statsminister Mark Rutte i Nederland. Hans regjering overlevde avstemninga, men den har fått en alvorlig knekk i troverdigheten. Og Rutte gjorde ingen god figur da han prøvde å bagatellisere det hele med å si at «det var en stor feil» men at «å lyve er ingen dødssynd».

For om det ikke er en dødssynd i bibelsk forstand, så er det å spre løgner som kan bidra til å utløse krig på oppdiktet grunnlag en forbrytelse etter folkeretten.

Og Zijlstra er ikke alene. Den tidligere polske utenriksministeren Radoslaw Sikorski gjorde noe tilsvarende i 2014 da han påsto at han hadde overhørt en samtale mellom daværende statsminister Donald Tusk i Polen og Russlands president, der Putin angivelig skulle ha foreslått for Tusk å dele Ukraina mellom Polen og Russland.

Dette ble den gangen slått stort opp i vestlig presse.

Etterpå måtte Sikorski innrømme at han ikke hadde hørt noe sånt og at han han ikke hadde vært til stede på det møtet og at det hele «var en spøk».

Men også den løgnen ble brukt til å bygge opp fortellingen om det «grådige, revansjistiske Russland» som står klart til «å erobre naboland». Og den fortellingen tror mange europeere på,nok til at de lar sine ledere trappe opp til en mulig krig mot Russland.

Den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian har antydet at Russland er medansvarlig for påståtte gassangrep i Syria. Og USAs Rex Tillerson var også på det sporet. Men den franske presidenten Emmanuel Macron måtte innrømme at det ikke en gang finnes bevis på at kjemiske våpen er brukt.

Og så måtte USAs forsvarsminister Jim «Mad dog» Mattis gå ut og slå fast at «USA ikke har noe bevis for at Syrias regjering har brukt saringass mot sin egen befolkning».

Men det var jo nettopp en slik påstand om bruk av gass i Khan Sheikhoun som ble brukt til å rettferdiggjøre Donald Trumps missilangrep på en flybase i Syria. Og da visste jo USAs etterretningstjenester at det var løgn da påstanden ble framsatt. Dermed ser man at slike løgner kan få direkte dødelige konsekvenser, og at de kan bidra til å utløse storkrig.

Det er i dette perspektivet vi må vurdere Halbe Zijlstras løgner. De er en del av det store propagandabildet som krigspartiet systematisk har bygd opp, særlig fra 2014, og som legger de politiske og psykologiske forutsetningene i Europas befolkning for en krig mot Russland, en krig som i så fall ville lege store deler av Europa øde.

Norske politikere og de fleste norske medier har også båret ved til dette bålet, og om de ikke er blitt tatt med buksene så til de grader nede rundt anklene som Halbe Zijlstra, så er de på samme lag.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det var nok ikke denne løgnene han hadde trodd skulle avspore karrieren. Det knapt så jeg tror det. Det viser i hvertfall to ting: at politikere kan bli straffet for å lyve, og at russerkortet ikke er en joker.

 2. Avatar for INK INK says:

  Jeg er ikke kristen selv, men må likevel påpeke at listen over de sju tradisjonelle dødssyndene faktsik ikke står i noe vers i Bibelen. Imidlertid har Ordspråkene (6:16-19) en noe annen liste over de sju mest “avskylige”/“vederstyggelige” syndene - og der er både løgn (“svikefull tunge”) og falskt vitnesbyrd definitivt med, sammen med “å skape strid mellom brødre”. Så dette burde dekke Halbe Zijlstras løgner godt …

  Siden jeg er litt lat, legger jeg inn en engelsk versjon som var lett å finne på nettet:

  "These six things the Lord hates, yes, seven are an abomination to Him:
  A proud look,
  a lying tongue,
  hands that shed innocent blood,
  A heart that devises wicked plans,
  feet that are swift in running to evil,
  A false witness who speaks lies,
  and one who sows discord among brethren.”
  (Proverbs 6:16-19)

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Teit av meg. Det viser selvfølgelig at russerkoret er en joker.

 4. Øystein Bogen hadde en artillel på TV2 sin nettside noen dager tilbake som kan leses her https://www.tv2.no/a/9805268/ Jeg ble litt varm av å lese dette så jeg skrev følgende intro å delte TV2 artikkelen på forskjellige forum på Facebook.

  Hvis Putin og Russland er så farlige som Bogen vil ha det til i forhold til risikoen kritiske journalister lever i, tror jeg en strategisk oppgradering ville vært på plass.
  Kanskje det hadde vært fordelaktig å byttet ut sin faste sjåfør som tror jorden er flat og at den engelske dronningen er død og byttet ut med en dobbeltgjenger, med noen livvakter som kan beskytte ham fra et nakkeskudd fra Putin selv, etter dette siste reisebrevet.
  Bogen sin retorikk er enten rettet mot TV2s koma induserte målgruppe av passifiserte reality show junkier, og serier hvor plastisk opererte skuespillerne har fått sjansen som et ledd av sosial dumping, til å hoppe fra pornoindustrien til lavt lønnede B serier i Hollywood.

  Dette er Hollywood psykiatri som produserer visuell lobotomering og er et høyteknologisk avansement fra nazistene på Gaustad sine konforme og servile eksperimenter for en lydig befolkning.
  Enten det eller så er Bogen såpass enkel at det blir underholdning uansett kunnskapløshet. Problemet til Bogen er at han er for inspirert av Asbjørnsen & Moe i forhold til rapporteringen sin, hvor hovedgruppen av tilhørerne hans stort sett er unger som tisser i sengen av redsel for at Putin kommer å tar de i mørke natten. Personer med kognitive realitets utfordringer finner han også interessant og tror på det han presterer å lire av seg av skumle eventyr.
  Hmm mye rart jeg klarer å lire av meg etter å ha hørt eller lest hva Bogen har på hjertet.

  En kommentar fra en av Bogen sine fan og forsvarere lot ikke vente på seg som jeg bakte inn i mitt motsvar under.

  “Jeg bekymrer meg ikke for Putin overhodet! Det gjør alle hans landsmenn som har en annen oppfatning enn deg og Putin!Nå sist fallende fra femte etasje!” sitat slutt

  Det var jo en god begynnelse på en dokumentert, utdypende og oppklarende refleksjon.
  videre sier du " Bogen snakker vel mest om hvordan russerne bruker FB og fake news for alt det er verdt! Det florerer jo av slike ukritiske Putin elskere som deg her!" sitat slutt

  Vel la oss starte med inledningen til Bogen.

  “Når jeg ser TV-nyheter i Russland føler jeg det av og til som om jeg befinner meg i et parallellunivers. Jeg får høre at Syria ikke bruker kjemiske våpen, at Russland ikke forgifter spioner i utlandet eller invaderer naboland. Krigshissende vestlige politikere lyver og villeder sine egne velgere med konspirasjonsteorier og eventyrlige iscenesettelser. De er ute etter å ødelegge Russland og starte krig uten grunn, og dette forklarer alt som foregår i verden akkurat nå.” sitat slutt.
  Bogen er sjokkert over at noen kan mene at Syria ikke bruker kjemiske våpen. Ok han er sjokkert men hvor er de håndfaste bevisene på at Assad og ikke opposisjonen bruker kjemiske våpen? Hvis Bogen mener Syria som at Jihadist grupper i Syria bruker kjemiske våpen for å provosere frem vestlige missil angrep og flystøtte for terroristenes offensiver mot regjeringstyrkene har han helt rett, men jeg tror ikke det er det han mener. Tror du?

  Hvor er de håndfaste bevisene for at Russland forgiftet først Alexander Litvinenko når det ikke finnes beviser? Hvor både broren og faren er 100% sikker på at det ikke var russerne, men British authorities asserted that “we are 100% sure who administered the poison, where and how”. However they did not disclose their evidence in the interest of a future trial. Hmm.
  Hvor er de håndfaste bevisene for at russerne forgiftet Skripal og datteren med verdens sterkeste nervegass hvor begge overlevde. Noe som er komplett umulig, og hvor nå datteren er tatt i arrest av britiske nyndigheter og nektes kontakt med familien. Hmm

  Når det gjelder det Bogen kaller innvadering av naboland, så er dette helt feil.
  Fargerevulosjonen som Soros finansierte med fem milliarder dollar som førte til statskuppet i Ukrainia. Ledet av US state department sjef i Europa/Øst Europa Victoria Nuland hvor hun i en telefon samtale som ble lekket med ambassadør Pyatt dikterte hvem hun ville ha som amerikansk marionett i Ukraiana samt hennes “Fuck the EU” var ikke bare sterk kost for europerne men også befolkningen på Krim og Krim tartarene som arrangerte en folkeavstemning som resulterte i at 95 prosent av befolkningen på Krim valgte annektering til Russland, Dette i frykt for etnisk rensing fra ukrainske fascister. Befolkningen på Krim fulgte opp med å gi Putin 95% av stemmene ved sist valg.

  Det beste må jo være at Bogen er sjokkert over at russerne er redd for krigshissende vestlige politikere med russiske konspirasjonteorier som vil angripe Russland. Har du noen gang studert et verdens kart med avmerkede amerikanske militær innstalasjoner? Hvis ikke så studer hvordan Russland er omringet av amerikanske og Nato installasjoner.

  Det Militær Industrielle Komplekset (M.I.C) iherdig annført av Krigspartiet bestående av lobbyister for våpenleverandørene og deres politikerne som de styrer med sine godtgjørelser på begge sider (Demokratene/Republikanerne) i kongressen,
  CFR (Comittee of Foreign Relations). De 17 amerikanske etteretnings organisasjonene, politikere, analytikere, pensjonerte generaler og myteskapende kommentatorer som en ting til felles stort sett har:. Styreverv og aksjeposter hos våpenleverandørene de promoterer krigene for.
  I beste sendetid på CNN, NBC, CBS, ABC, FOX osv sitter nyhets ankere, redaktører og journalister i NYT, WAPO, og hele det vestlige propaganda apparatet som elsker krigene de selger,

  De verste av dem alle er de dilettante ideologene ansatt i dypstatens krigsprofitterende tenketanker i New York og Washington DC som ofte forbereder, og bestemmer krigene.
  Dette er pseudo-maskuline dverger som leker med ting de ikke forstår og så vidt jeg vet, har ingen av disse skrivebordskrigerne vært i krig, sett en krig, men har stått over enhver sjanse for å være i en krig, som oftest er startet av dem selv.
  Et poeng det er verdt å ta hensyn til, er at kriger sjelden utvikler seg som forventet og vanligvis med gudfryktige resultater.
  Disse Napoleonkompleks styrte skrivebords soldatene tok USA til Irak, Afghanistan, Libya, Syria, skapte ISIS og kan ikke en gang vinne kriger mot lokale gjetere bevepnet med AK 47`s.
  Og disse vil angripe Russland? og det stopper ikke med verdens største atomvåpen makt. Kina Iran, Hezbolla, for å støtte Israel og Saudia Arabia mot voksende Shia dominans. Nord Korea er fortsatt planlagt på alteret til MIC selv om de er i ferd med å slutte fred med Sør Korea.

  Du fortsetter: “Bogen snakker vel mest om hvordan russerne bruker FB og fake news for alt det er verdt! Det florerer jo av slike ukritiske Putin elskere som deg her! Og jeg har sett litt på RT! Snakk om enveis syn ! Så noe må vel selv du lagt merke til? Finnes det mange journalister i Russland som tør å si Putin imot? Så spør jeg deg! Er det mange journalister i Norge og vesten som tør å motsi sin egen regjering? Svaret sier vel sitt! Du er den trangeste nøtta jeg noen gang ha hatt gleden av å lese innleggene fra!:stuck_out_tongue_winking_eye: det er ikke sort hvitt! Livet har veldig mange nyanser! Og så blir man preget av de man følger”.sitat slutt.

  Om det finnes journalister som tør å si Putin imot. Ja, mange til å med, de jobber i russiske liberale vestlig lente aviser å TV kanaler og du avslører din totale ignoranse som er så til de grader uvitende å hjernevasket av vestlig propaganda. Du er faktisk heldig at jeg i det hele tatt gidder å bruke tid på å respondere. Men kanskje du nå får et bein du kan tygge på til å begynne å våkne litt opp.

  I vesten er det få journalister i MSM som tør å motsi sin egen regjering. Dette på grunn av at sjansen for å miste jobben er stor hvis de spør om ting som er utenfor manuset som MSM har med politikerne hvor både politikere og presse er eid og kontrollert av monokapitalistiske finans konglomorater og privat eide sentral banker. Disse eier også mesteparten av våpen industrien, farmasøyt industrien osv.

  Sannheten er en snedig ting. Den er godt gjemt av ofte velutdannede sympatiske voktere som av veldig mange blir tildelt troverdighet og dermed sertifiserer dem som sannhetsvitner.
  Dette resulterer ofte at mange i utgangspunktet intelligente individer avskilter seg selv i kritiske situasjoner i fra å tenke selv.

  På en måte virker det som vi lever i en verden som vil bedras. Sannheten som ødelegger det falske verdensbildet den kognitive dissonansen har nektet å akseptere. En ny virkelighet som truer ens tro og identitet hvor følelser tar over og stenger av og fornekter all rasjonell informasjon og bevisføring som kontra dikterer ens tidligere etablerte sannhet.
  Den norske befolkning blir på et vis utsatt for en utspekulert indoktrinering hvor tankene kontrolleres via politikere med skjulte intensjoner og PK redaksjonenes nakendans på maktens bakrom.
  Både politikken og pressen er blitt genetisk klonet og erstattet med ideologiske broilere, kommunikasjons rådgivere og liberale (globalistiske) meningsbærere som i desperate presentasjoner av russiske konspirasjonsteorier, desinformasjon, propaganda og emosjonell manipulering, gir oss et bilde av et demokrati i dyp krise.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere