Når kilden er viktigere enn sannheten

0
Vanessa Beelay med det virkelige sivilforsvaret i Syria. Foto: Patrick Henningsen @21WIRE

Av Eva Thomassen.

Det foregår nå omfattende kamper i Idlib og Øst-Ghouta i Syria. Det burde ikke overraske noen at kamper mellom den syriske hæren og terrorgrupper er voldsomme. Den syriske hæren har nå i 7 år kjempet mot internasjonal terrorisme. Den siste uken har følgende skjedd i Syria:

  • Damaskus er under angrep fra Øst-Ghouta.
  • 7000 er drept i angrep mot Damaskus siden Øst-Ghouta ble inntatt av en hær av terrorister.
  • 80 syriske soldater ble for noen uker siden drept i forsøket på å befri Øst-Ghouta.
  • 100 syriske soldater er drept under angrep fra USA i Deir Ezzor. Den syriske hæren jaktet IS terrorister da de ble angrepet av USA
  • Russisk fly skutt ned over idlib av terrorister
  • Israel har skutt flere raketter mot Damaskus

50 000 terrorister i Idlib lever på bistandsmidler fra vestlige land, deriblant Norge. Under ruinene i Raqqa skjuler det seg hundrevis av drepte, drept av USA da USA teppebombet byen. Barn dør av kreft og kroniske sykdommer på grunn av sanksjonene Norge støtter. Det er åpnet en håndverksmesse i Aleppo. 300 000 har flyttet tilbake til hjemmene sine i Deir Ezzor. Flere skoler er åpnet. Syrias Røde halvmåne er på plass over hele Syria. Sivilforsvaret er blitt beskutt og mange biler er ødelagte. Lærere vil heller risikere livet blant terrorister for å beholde jobben i de kommune skolene. De vil ikke miste pensjonspoeng.

Journalist Vanessa Beeley har igjen vært i Syria for å finne ytterligere bevis for at White Helmets er terrorister i Al-Nusra med vestlig klingende navn. Hun gjør en enorm jobb med å avkle Vestens løgner om White Helmets og andre løgner mediene har spydd ut. Hun risikerer livet for å gjøre det etablerte journalister burde gjøre. Hun rapporterer fra Syria, men hun blir ikke brukt av mediene i Vesten. Hun blir omtalt som et ”russisk betalt nettroll”. Hun ble invitert av The Swiss Press Club for å holde et innlegg om White Helmets i Geneve i desember i fjor i forbindelse med nok en runde med fredsfohandlinger. Det kom voldsomme protester mot Swiss Press Club fordi de lot Vanessa Beeley snakke. Den kraftigste protesten kom fra Reporters Without Borders…

The Guardian har angrepet henne over flere sider for å demonisere henne:

“The Russia-backed campaign to link the volunteer rescuers with al-Qaida exposes how conspiracy theories take root: ‘It’s like a factory”’

Some of Beeley’s followers are part of a cluster of users that tend to retweet the same critical content simultaneously — a solid indication of a coordinated disinformation campaign

The Syrian campaign Organisasjonen bak promoteringen av White helmets har angrepet henne.

Her er Vanessa Beeley om White Helmets.

White Helmets (al-Qaida) bruker hele tida barn i propaganda for full krig

Imaget til White Helmets er at de er helt vanlige mennesker. En er en baker, en annen snekker, en tredje frisør osv…I filmen om dem Last Men in Aleppo viser de at de også er glad i gullfisk og katter. White Helmets er et konsept funnet på av den britiske etteretningsoffiseren … James Le Mesurier, i Tyrkia.  

Vi vet ikke, men det hevdes at er 3000 helter i denne upartiske NGO. De speider etter russiske bombefly. De har et budsjett på over 100 millioner dollar fått av den amerikanske, britiske og andre regjeringer. De fikk en Oscar i fjor (for beste reklamefilm?)…, men lederen for White Helmets fikk ikke være til stede og motta prisen. Han fikk ikke visum til USA. Han står på USAs terrorliste. Hvorfor er White Helmets så viktige? De er de fremste til å få oss til å gå for en invasjon av Syria. De redder liv. 100 millioner dollar bør man komme langt med…De er vestens propagandamaskin forkledd som syrere som redder det syriske folket fra ”Putin”s bomber og ”Assad-regimet”

White Helmets oppholder seg kun der Al-Nusra er. De har laget nok filmer og bilder av seg selv som avkler dem som de terroristene de i realiteten er.

Hvorfor skriver jeg dette? Hva er vitsen? Vet ikke alle hvem White Helmets er? Mediene må vel vite hvem de er? De er jo medienes yndlinger? Ja, de er det. Og, mediene vet hvem de er. Allikevel fortsetter  mediene å bruke dem. Jeg nevnte innledningsvis at det foregår harde kamper i idlib og Øst-Ghouta. Jeg nevnte også en rekke andre nyheter fra Syria. Men, i mediene leser vi nå kun om ”Assad-regimet”s angrep på egen befolkning. Vi hører igjen om angrep på skoler, sykehus og marketsplasser. Vi hører om gassangrep og vi hører…om den siste gullfisken. OG, ikke minst vi hører om og fra White Helmets. De har klart å ta seg fra Øst-Aleppo til Øst-Ghouta og Idlib. Og, mediene i vesten har funnet dem. Når mediene i Vesten og Jan Egeland selvfølgelig, sier det bor 400 000 i Øst-Ghouta, skulle man tro det var andre kilder enn White Helmets mediene kunne bruke? Vanessa Beeley for eksempel? Eller en av de 400 000 som bor der? Det er god internettdekning der. Det må det være siden mediene alltid får White Helmets på tråden. Selvom White Helmets ikke har noe telefonnummer folk kan nå dem på…

Men, noe har skjedd. Mediene må ha fått med seg at ”White Helmets” har et litt frynsete rykte. Derfor bruker ikke mediene ”White Helmets” som kilde. Joda, det gjør de. De kaller dem  bare ikke White Helmets. I stedet er White Helmets blitt ”redningsarbeidere” eller ”sivilforsvar”. Dette er registrert i forbindelse med White Helmets plutselige oppstandelse i Idlib og Øst-Ghouta av flere uavhengige journalister og Syria-kjennere over hele Vesten…Det er et godt tegn at mediene i Vesten er så samkjørte…!


 

Les mer om White Helmets på steigan.no.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelParadoks i yrkesopplæringa
Neste artikkelHistoriske tap på aksjebørsene