– USA brukte hvitt fosfor i bombinga av Raqqa

8
Bildet skal vise bruk av hvitt fosfor over Raqqa. (The Telegraph)

USAs bruk av hvitt fosfor under bombinga av Raqqa i Syria kan være en krigsforbrytelse, skriver organisasjonen Amnesty International. Organisasjonen skriver på sine nettsider:

The US-led coalition’s use of white phosphorus munitions on the outskirts of al-Raqqa, Syria is unlawful and may amount to a war crime, Amnesty International can confirm after verifying five videos of the incident.

The videos, published online on 8 and 9 June, showed the coalition’s artillery strike using the munitions over the civilian neighborhoods of Jezra and el-Sebahiya. International humanitarian law prohibits the use of white phosphorus near civilians.

“The use of white phosphorus munitions by the US-led coalition gravely endangers the lives of thousands of civilians trapped in and around al-Raqqa city, and may amount to a war crime under these circumstances. It can cause horrific injuries by burning through flesh and bone and can pose a threat even weeks after being deployed by reigniting and burning at extremely high temperatures,” said Samah Hadid, Middle East Director of Campaigns at Amnesty International.

Når hvitt fosfor brenner kan den brenne levende vev ned til beinet og påføre ofrene uhyggelige skader og lidelser. USA-koalisjonen har innrømt at den brukte hvitt fosfor under bombinga av Mosul.

USA-koalisjonens bombing av Raqqa har vært så hensynsløs at FNs krigsforbryteretterforskere snakker om «et rystende tap av sivile liv», skriver The Guardian. Disse angrepene har bokstavelig talt ryddet vei for de framrykkende kurdiskdominerte SDF-styrkene.

Amnesty International er blitt kritisert for sitt samrøre med US State Department og for falske rapporter som har bidratt til å begrunne USAs krigføring i Libya og Syria, så det er liten grunn til å tro at organisasjonen overdriver når den beskylder USA for krigsforbrytelser.

Og for å understreke det enda en gang: Norge er en del av denne koalisjonen som fører en ulovlig krig i Syria og som etter alt å dømme har gjort seg skyldig i en rekke krigsforbrytelser. Hører man noe om dette i valgkampen?

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

  1. Neida ,VG eller Dagbladet skriver ikke om dette!
    Heri gården er det bare skattefradrag for de Rike.Men hvem eier avisene ?de samme globalist koryfeene som støtter USA i ett og alt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.