Historiske tap på aksjebørsene

0

Mellom mandag 5. februar og tirsdag 7. februar 2018 forsvant over 30,6 milliarder dollar på børsene verden over. Særlig aksjemarkedet i USA er hardt rammet. Fra 1. til 7. februar forsvant 34 milliarder dollar fra amerikanske børser.

Dette er historiske tap, skriver kommentatorene, og det har skjedd etter at børsene i januar 2018 hadde sitt «all time high».

Bank of America (BofA) hadde forutsett dette kursfallet og varslet om at et fall på 12% var nært forestående.

Forut for krakket hadde det vært fullstendig vill spekulasjon i markedet. På bare ei uke ble det investert 33,2 milliarder dollar på børsene i USA. Siden BofA hadde rett på dette punktet, er det interessant å merke seg hva deres sjefsstrateg Michael Hartnett har å si om hva som vil skje videre. Hartnett skriver:

“2018 marks end of era of maximum liquidity, maximum asset returns, minimal rates, minimal volatility, minimal spreads…end of era of Wall St inflation thanks to Main St deflation.”

I 10 år har det vært pumpet penger inn i aksjemarkedet på grunn av de «kvantitative lettelsene» til The Fed, det vil si pengetrykking. Det har gjort det vanvittig lønnsomt å spekulere på børsen i forhold til å investere i faktisk produksjon. Toppsjefene, som har bonusene sine knyttet til aksjekursen, har kunnet fylle kontiene sine med milliarder. En gang måtte det briste, og mye tyder på at tidspunktet er nå.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.