Brexit, venstresida og arbeidsinnvandringa

13
Boye Ullmann
Boye Ullmann

Vår fagforening Rørleggernes Fagforening deltok på en fagforeningsdelegasjon til London organisert av De Facto.

Jeg tok meg tid til å snakke med rumenske bygningsarbeidere som er «selvstendige» (kontraktører) men «ansatte» i byråer som går avgårde med profitten. Tallene er usikre, men rumenerne sa til meg at det var hundretusenvis av rumenske bygnings- og anleggsarbeidere i Storbritannia. 40% av Londons OL-anlegg ble bygd av rumenske bygningsarbeidere. Lovens minstelønn er 7£, mens rumenere tjener 3-4£ pr time.

Delegasjonen hadde møter med blant annet med Jernbaneforbundet i Storbritannia og med Kelvin Hopkins, Labour. De deltar aktivt for å melde Storbritannia ut av EU (Brexit).

Venstresida tok avstand fra De konservative på Nei-sidea og UKIPs kampanje fordi de står langt unna arbeiderbevegelsens verdigrunnlag. De tok avstand fra deres retorikk som spilte på fremmedfrykt mot både arbeidsinnvandrere og flyktninger.

Kelvin Hopkins til høyre
Kelvin Hopkins til høyre

Kelvin Hopkins har i mange år tilhørt venstresida i Labour i den samme fraksjon som Tony Benn (død i 2015) som i alle år har vært mot EU. Det er 12 Labour-medlemmer i Parlamentet som er for Brexit. Hopkins bygde sitt Brexit på motstand mot Troikaens (EU kommisjonen, Den Europeiske Sentralbank og IMF) usolidariske kuttpolitikk rettet mot spesielt mot Hellas og Spania. Han understreket at det er Tyskland med sin eksportindustri og storbankene som går seirende ut med EU/euro prosjektet på bekostning av vanlig folk i EU. Det store flertall i Labour og TUC går inn for fortsatt medlemskap. Labourleder Jeremy Corbyn har gått inn for Remain selv om hans fortid er Nei til EU. Han har vært meget kritisk til Troikaen. Thatchers kraftige angrep på faglige rettigheter på 80-tallet har gjort at mange i fagbevegelsen mente at EU betydde en forbedring av faglige rettigheter.

Hopkins sa at befolkninga var økt kraftig i Storbritannia etter 2004. Han antok det var 1-2 millioner arbeidsinnvandrere fra Øst-Europa, mens de forventet kun 15 000 i året. Problemet er at arbeidskrafta hele tida har vært kanalisert gjennom bemanningsforetak som har dumpet arbeidsvilkårene. Det var ikke arbeidsinnvandrerne i seg sjøl, men bemanningsforetakene og dumping av arbeidsvilkårene som var problemet, mener Hopkins. I hans Labour-distrikt er arbeidskraft i industrien fra Asia erstattet med øst-europeere med dårligere lønns og arbeidsvilkår. Dette er en viktig grunn til at britisk arbeidere ikke lenger stemmer på Labour. En del arbeidere har derfor stemt på UKIP som fokuserer på motstand mot arbeidsinnvandring. Dette påvirker også EU-debatten og er en svært viktig grunn til resultatet 23 juni.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Takk for en ryddig og renslig rapport.

  I dag befinner EU seg i den dype og omfattende moralske krisen som Nei til EU advarte mot i 1994.
  Det er den demoraliserende ideologien og politikken som også rettsliggjøres i den «dynamiske» EØS-prosessen her hjemme, som er årsak til denne moralske krisen. Derfor er EUs moralske krise også Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og EØS-tilhengernes moralske krise.

  Løsningen på denne moralske krisen kan ikke være å holde med finanskapitalismen og elitene i EU i frykt for å bli slått i hardtkorn med fremmedfrykt og rasistiske elementer i den folkelige reaksjonen.

  Det proaktive svaret på denne moralske krisen er å formulere en fornuftig og troverdig strategi for utviklingen av Norge frigjort fra EU-ideologien og EØS-avtalens forbannelser. Da må fagfolkene, forskerne og folk i fagbevegelsen gå foran å vise vei.

 2. «De tok avstand fra deres retorikk som spilte på fremmedfrykt mot både arbeidsinnvandrere og flyktninger.»

  Jeg lurer seriøst på hva venstresiden mener om folkemordet på Cockneyene?

  • Jeg lurer på om du strekker ordet «folkemord» litt vel langt. At den utbytta arbeiderklassen har skifta hudfarge er trivielt; klassekampen fortsetter. At en spesifikk arbeiderklassekultur ser ut til å forsvinne er trist, men å kalle det folkemord er direkte tull.

   • » At den utbytta arbeiderklassen har skifta hudfarge er trivielt; klassekampen fortsetter»

    Ah, hvordan kunne jeg glemme det?

    Den hvite arbeiderklassens jobb er å ta den i ræva og holde kjeft, slik at dere på solsiden kan få fortsette å leke revolusjonære og fremstille forræderiet som noe godt?

    Jeg har faktisk ikke ord for hvor mye jeg hater ringskrømt som deg, hvor kampen mot hva du ser som ondskap har gjort deg til blind for hva du ødelegger.

    Når Dixie når også skal ofres på rettferdighetens alter, så er det bare en nok en drittkultur og gjeng rastister som blir borte?

    The lost gander
    https://www.youtube.com/watch?v=MbPJSOef4NE

    Kommer de nye innbyggerne å ta vare på denne kulturen eller har de sin egen de vi ta vare på? Eller spiller det kanskje ingen rolle, da dere skal lage en ny rettferdig kultur for alle?

 3. La meg starte med å si at jeg har den aller største respekt for Boye Ullmann som gjennom utallige år har beskjeftiget seg med arbeiderklasseproblemer. Så vidt jeg kan se har han ikke brukt årene til å skrive kronikker om postmodernismens problemer i Klassekampen.
  Men når vi nå skal ha gode svar på hva som har skjedd i England,hersker det så mye politisk korrekt «marxisme» av postmodernistisk type at en svinger unna fakta som er tunge i det britiske valget. Boye bruker ordet «flyktninger» uten å spesifisere.
  Det er anslått at det kom rundt 330 000 flyktninger til England i 2015. Ingen vet nøyaktig. Mye tyder på at mesteparten kom fra tredje-verden islamske land. Derfor var det også duket for at Khan ble Londons første muslimske borgermester som vår prektige «venstreside» feiret, men som for working class London er en horror-opplevelse. Barking og Dagenham blir invadert av muslimer som begynner med sitt sharipoliti og sine shariadomstoler. Friedrich Engels Housing Question er nå en meget aktuell bok igjen for det er kamp om boplasser.
  Rundt 2050 – så går offisielle prognoser – vil det allerede trange England være den mest etnisk mangfoldige i Vesten og i 2066 vil de tradisjonelle hvite briter være i en markant minoritet i eget land.
  Det aldri elitens korrekte vil forstå – også innen vår «venstreside», er at det helt fra Enoch Powells tid («rivers of blood) er at det er arbeiderklassen som har bært byrdene/problemer med masseinnvandringen og islamisering. Det gjelder bospørsmålet,arbeidslivskorrupsjonen,skolene som skal ta hensyn til ikke-engelsk-talende og omgjøring av tradisjonelle arbeiderstrøk til narkokriminelle tredje verden enklaver.
  De som elsket Enoch Powell høyest i sin tid, var the Dockers,som allerede i 1970 kjente trykket av globaliseringens velsignelser.
  Som jeg ser det går det en historisk tråd fra the Dockers den gang til dagens arbeiderklasserevolte og sosialister gjør klokt i å erkjenne at det også finnes en verden utenfor Marxs skjemaer.
  Dette ikke rettet til Boye Ullmann.

  • Engels sitt skriftstykke er alt aktuelt i Danmark.
   Gleden ved eget-selveiet -boende er et tveegget sverd.Banken låner ikke penger til utkantbeboere.Det er ingen sikkerhet i disse boliger.Kjøp må bli for evigheten,uten gevinst.Tapet tas av arvingene,som må bo andre steder.
   Og ved synkende -priser brer dette seg.Også i Sverige.Til Norge,med sitt selveierideal,kommer det senere.Bare S.Jensen kan sørge for «at folk ikke begynner å spare.»Redsel og gru.Først den dagen kredittkoretene ikke dekker hverandre synker dette pyramidespillet.Derfor er det «ønskelig og positivit» at så mange ønsker å bo og arbeide her.Det gjøres ved en generøs fortokning av EØS avtalen.Og ved åpnest mulig dører for «trengende fra krig og konflikt.»Kriger NATO selv har skapt.
   Desverre-Ullman er et hederlig unntak.

  • Ja Hårstad skriver at det er anslått at i 2015 har det kommet 330 000 flyktninger til England. Jeg lurer på hvor han har dette fra? En rask titt på statistikk viser at dette ikke stemmer i det hele tatt, sjekk gjerne selv en britisk kilde som ikke kan anklages for å være forkjemper for en liberal flyktningpolitikk: BBC.com.
   Hele kommentaren stinker ikke bare rasisme og islamofobi, men verre enn det: ren idioti. At dette publiseres på bloggen til en dreven gammel AKPer er etter min mening en diger illustrasjon på hvor lavt enkelte på venstresida har sunket. For all del dette har ingen ting å gjøre med fagforeningskameraten Boye å gjøre.

   • «Hele kommentaren stinker ikke bare rasisme og islamofobi,»

    Låner du bort kona di til fremmede menn Karim,og oppdrar barna deres som dine egne?

    Hvis nei, hvorfor er det rasisme og islamofobi hvis hvite arbeiderklasse ikke vil gjøre det samme?

    Du må bare fortsette løpet for min del, samtidig som du nekter å snakke om Rotherham og den andre dritten muslimer er skyldige i, men da må du forvente deg å bli like hatet som gjøken SSR ovenfor.

    Owen Jones, hvis fikk æren av å bli utpekt som premiegjøk for de britiske øyer, har i hvertfall begynt å forstå hvorfor hvit arbeiderklasse ikke hater ham sånn helt uten grunn.

    ….
    And this – perhaps the most dramatic event in Britain since the war – was, above all else, a working-class revolt. It may not have been the working-class revolt against the political establishment that many of us favoured, but it is undeniable that this result was achieved off the back of furious, alienated working-class votes.

    Millions of Britons feel that a metropolitan elite rules the roost which not only doesn’t understand their values and lives, but actively hates them. If Britain is to have a future, this escalating culture war has to be stopped.

    https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jun/24/eu-referendum-working-class-revolt-grieve

  • Flyktninger som ganske nylig har kommet til England har vel neppe stemmerett i ordførervalget i London. Så de kan vel ikke avgjøre ordførervalget enten de nå var 330.000 eller 30.000.

 4. Beklager, men en nøyere undersøkelse av måten man regner på i ONS Migration Statistics report var nok for vanskelig å gripe for meg da man her operer med inn og utreise og oppdeling i innreisende i flere kategorier. Umiddelbart en unnskyldning fra meg om dårlig lesning av dette. Jeg håper flinkere folk i den slags kan få fram realistiske tall for de offisielle brenner heller ikke for de. Her er ikke enkel bokføring
  Men etter hva jeg forstår: 2002 var tallet for innvandring 103 081.
  I slutten av mars 2016 var det kommet 41 563 for året 2016. Det var mer enn 30% i samme periode i 2015.

  Den rene idiot Hårstad tar de tradisjonelle skjellsordene til etterretning,men herr Karim berører overhodet ikke temaet i mitt innlegg: hvordan har tredje verden og islamsk innvandring innvirket på den britiske arbeiderklassens situasjon? Så lenge analytikerne av den britiske Brexit vegrer seg for å analysere dette,vil man heller ikke være rustet til å forstå noe av det som snart vil skje i Frankrike,Hellas og Italia.
  Og det bør man kanskje komme i gang med snart, så man ikke blir tatt på senga en gang til.

  • Det er for lett å lefle med tall og statistikk og komme i ettertid og beklage at man ikke var nøyaktig. Så til påstanden om at herr Karim ikke berører tema ditt herr Hårstad. Hva er det, tema ditt? Boye Ullmanns, vår kamp, mot sosialdunping ? Eller den irrasjonelle kampen du og dine menings feller bedriver mot en såkalt innvandrings og islamsk invasjon av de hvite samfunn? Er ikke de arbeiderkreftene like fremmedgjort om de tilslutter seg høyreekstrene krefter eller islamistiske krefter? Er dette i det hele tatt tema i Boye Ullmanns arbeid?
   Så til skremsels propagandaen om fremtiden. Er det kjøttvekta som bestemmer dominansforholdene i verden eller den reelle dominansen over ressursene, såkalte produksjons forholdene? Jeg vil til slutt gjøre deg oppmerksom, minner deg deg om, at du trenger ikke vente til år 2050 for å innse av verden i sin helhet består av Ikke hvite.

 5. Den rene idioten har brukt litt av kvelden til å se seg rundt på kritiske nettsteder i England. En allmen oppfatning er at myndighetene forskjønner de offisielle tallene i sin moderate favør slik at innvandringen ikke skal fortone seg så overveldende som Nigel Farage hevder.
  Som et eksempel tar jeg en setning fra israelske Debka 24 juni 2016 hvor det heter:
  «Forebodings in the UK were fueled by figures released a week before the referendum showing an influx of 330 000 migrants to Britain in 2015.»
  Ellers er et antatt tall på rundt 300 000 sett på blant bloggere som nær sannheten. Som i Tyskland og Sverige: mange unnlater å registrere seg til myndigheter og unndrar seg derved statistikk.

  • Tips – hva med å lenke – så vil jeg ta påstandene dine mer alvorlig. Med forbehold av kildekvalitet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.