Udokumenterte påstander i Klassekampen

0

Skribenten Ronny Kjelsberg (RK) gikk til et voldsomt angrep på meg og min blogg steigan.no i Klassekampen. Plassering og prioritering tydet på at dette hadde ryggdekning fra avisas redaktør. Enhver tvil om dette ble feid til side med Bjørgulv Braanens (BB) artikkel 3. mai der han stiller seg bak RK og indirekte beskylder meg for ”ukritisk bruk av tvilsomme kilder og viderformidling av udokumenterte konspirasjonsteorier”. Dette er en udokumentert påstand fra BBs side.

bb kk steigan

RK prøver å latterliggjøre meg fordi jeg har pekt på imperialismens rolle i å skape og opprettholde Den islamske staten. Det virker ikke som om han ikke er klar over at kolleger av BB sitter i fengsel i Tyrkia fordi de nettopp har påvist Tyrkias massive støtte til IS. Jeg har sitert deres artikler med lenker til dem på originalspråket. Jeg har sitert velrennomerte amerikanske journalister som Seymour Hersh og Robert Parry, som sier det samme. Og jeg har hentet fram dokumenter fra CIA som viser at man der allerede i 2012 visste at IS ville danne et kalifat, og at man så positivt på det. Jeg har vist hvordan senator John McCain tok forsvarsminister Carter i å juge for kongressen om oljetransportene til IS. Og så videre.

RKs opprinnelige artikkel inneholder ingen saklig dokumentasjon av det han påstår. Tvert om er det typiske for steigan.no at jeg dokumenterer alt med lenker, slik at enhver kan kontrollere meg, og jeg anstrenger meg for å bruke kilder som ligger så nær makta som mulig, som CIA, Financial Times, Bundeswehr. Tusenvis av lesere av steigan.no vet at det er slik det er, og setter pris på det.

RKs svarreplikk inneholder ingenting av verdi, og han klarer til og med å feilsitere seg sjøl, så den ser jeg bort fra.

BB har ingenting å komme med som forsvarer det forsøket på karakterdrap som han har stilt avisa bak. Ikke så mye som en flik av dokumentasjon. Det i seg sjøl er presseetisk nokså tvilsomt. Men jeg skal gi ham ett eneste poeng, Emilie Ekebergs (og andres) jobb med Vimpelcom var eksemplarisk. Mer sånt og færre helsider som proklamerer at “Støre tar Norge til venstre”, så skal det vanke ros fra meg også.

BB vil ikke at jeg skal kalle meg “møkkagraver”. Samme for meg, jeg graver i politisk, mililtær og finansiell svindel og bedrag, og det jeg finner lukter ofte rett fra lasset.

Men vi burde jo kunne samarbeide. Jeg er ikke langsint. Og mitt arbeid burde ikke representere noe problem for KK. Tvert om burde man jo se på det som en ressurs. Jeg tilbyr meg å skrive gratis for KK om saker som avisa dekker dårlig i dag. Og jeg garanterer at det jeg leverer vil bestå de strengeste krav til kildekontroll.


 

Les også: Uro i konsensusland

Om min bakgrunn for å jobbe med informasjonsinnhenting og analyse.

Forrige artikkelE-biler i Tyskland: Kursen er satt mot blackout
Neste artikkelMilitærindustrien: – Store profittmuligheter i våpen mot opprør
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).