Floridas anklagere visste at Epstein voldtok tenåringsjenter

0
Bill Gates var en nær venn av den pedofilidømte Jeffrey Epstein

En dommer i Palm Beach County har frigjort dokumentene fra storjuryen som behandlet saka mot Jeffrey Epstein i 2008. Den viser at påtalemyndighetene i Florida var fullt klar over at Epstein voldtok tenåringsjenter før de gjorde en avtale med ham, skriver AP.

FORT LAUDERDALE, Florida (AP) – Floridas påtalemyndigheter kjente til at den avdøde millionæren og finansmannen Jeffrey Epstein begikk seksuelle overgrep mot tenåringsjenter to år før de inngikk en avtale som lenge har blitt kritisert som for å være altfor mild og en tapt mulighet til å fengsle ham et tiår tidligere. Dette går fram av transkripsjoner som ble publisert mandag.

Juryens etterforskning fra 2006 var den første av mange av politiet de siste to tiårene av Epsteins voldtekt av og sexhandel med tenåringer – og hvordan hans bånd til de rike og mektige ser ut til å ha tillatt ham å unngå fengsel eller en alvorlig fengselsstraff i over et tiår.

Etterforskningen avdekket Epsteins nære bånd til tidligere president Bill Clinton og Storbritannias prins Andrew, så vel som hans en gang vennlige forhold til tidligere president Donald Trump og mange andre med rikdom og innflytelse som har nektet for å ha gjort noe kriminelt eller upassende og ikke blitt siktet.

Transkripsjonene viser at den store juryen hørte vitnesbyrd om at Epstein, som da var i 40-årene, hadde voldtatt tenåringsjenter så unge som 14 år på herskapshuset hans i Palm Beach, og betalte dem ofte slik at han kunne begå lovfestet voldtekt eller overfall. Tenåringene vitnet og fortalte detektiver at de også ble betalt kontant eller leide biler hvis de fant flere jenter til ham.

«Detaljene i utskriften vil være opprørende for anstendige mennesker», skrev Delgado i sin ordre. «Vitnesbyrdene fra den store juryen gjelder aktivitet som spenner fra grovt uakseptabel til voldtekt – all oppførselen det dreier seg om er seksuelt avvikende, motbydelig og kriminell».

Kretsdommer Luis Delgados offentliggjøring av omtrent 150 sider mandag kom som en overraskelse. Utskrifter fra storjuryer i Florida holdes vanligvis hemmelig for alltid, men lovforslaget skapte et unntak for saker som Epsteins.

Dokumentene finnes her.

Når får vi vite om det norske jetsettets forbindelser med Epstein

Dommer Luis Delgado har gjort det rette. Han har latt offentligheten få vite om forbrytelsene til en av de rike og mektige og hva som ble gjort for å skjule dem.

Men vi må ikke glemme at Jeffrey Epstein var nær venn, partyfikser og hallik for en hel skare av berømtheter. Vi har over 40 artikler om dette på steigan.no under emneknaggen Jeffrey Epstein.

La oss heller ikke glemme at det aller øverste sjiktet i Norge, inkludert kongehuset, hadde nær og omfattende kontakt med Epstein etter at det var offentlig kjent at han var en pedofil sexforbryter.

Når skal en norsk dommer gi oss innsyn i hva dette handlet om?

Forrige artikkelUSA: 72% av velgerne tror ikke Biden har den mentale styrken til å være president
Neste artikkelVåpendiplomati