Våpendiplomati

0
http://www.navy.mil/view_image.asp?id=143590
Atomubåten USS Tennessee. Foto: U.S. Navy/Mass Communication Specialist 1st Class James Kimber / Wikimedia
Av Frode Bygdnes.

Den 12. juni i år, dukket det opp en russisk atom-ubåt i havet utenfor Havanna på Cuba. Da hadde en russisk atomubåt og flere krigsskip seilt bare 40 km. utenfor Florida. Det var en maktdemonstrasjon for å minne USA om at de er innenfor skuddhold. USA svarte med å sende USS Tennessee til overflaten 35 km utafor kysten vår på Vestlandet. Typisk våpendiplomati er at en går litt nærmere. Det var den 23. juni. Denne ubåten kan sende ballistiske missiler med hele 90 kjernefysiske stridshoder inn i Russland fra vår kyst.

Det er 62 år siden Cubakrisa. Våre politikere har nå manøvrert Norge inn i en lignende posisjon. Vi er blitt en brikke i USA sitt stormaktsspill. Med de omforente 4 basene som bl.a. Evenes og Ramsund, pluss de 8 nye områdene som er stilt til USA sin disposisjon her i landet, er vi blitt et atommål for Russland. 

Denne strategien tjener USA. Slagmarken vil være her på det europeiske kontinentet siden våpnene er her. Våre fremste politikere roper at våpen er veien til fred?  Rustningsspiralen er oppskrifta på ny verdenskrig. 

Vår sikkerhet er avhengig av at vi kan overbevise våre mulige fiender om at vi ikke er en trussel mot deres eksistens. Det krever at vi har full suverenitet over vårt land og hav. Det har Stortinget dessverre gitt fra seg. 

Frode Bygdnes

Forrige artikkelFloridas anklagere visste at Epstein voldtok tenåringsjenter
Neste artikkel«Barnevernet» ødelegger barn i rekordfart