Gjeldsbrev avslører: Terje Rød-Larsen skyldte Jeffrey Epstein 130.000 dollar

0
Terje Rød-Larsen på World Economic Forum. Skjermdump fra video.

Et gjeldsbrev, instruksjoner på epost og en foreslått betaling tilknyttet fredsarbeid i Mongolia: Nye dokumenter viser tette forbindelser mellom Terje Rød-Larsen og Jeffrey Epstein. Dette skriver Dagens Næringsliv, som fortsetter:

På et tidspunkt skyldte Terje Rød-Larsen et betydelig beløp privat til Jeffrey Epstein. Senere ville han at FN-tilknyttede og norskstøttede IPI skulle sende penger til finansmannen.

Det står få detaljer i dokumentet Terje Rød-Larsen signerte i juli 2013: Et gjeldsbrev der han forpliktet seg til å betale Jeffrey Epstein 130.000 dollar.

Beløpet tilsvarte da like under 800.000 kroner.

I gjeldsbrevet står det at Rød-Larsen hadde en frist til å gjøre opp for seg: 31. desember 2013. DN har ikke fått svar på spørsmål om hva han skyldte penger for, og om gjelden ble betalt.

Slik starter gjeldbrevet:

DN avslører en masse kommunikasjon fram og tilbake mellom Rød-Larsen og Jeffrey Epstein. At det var snakk om et nært personlig forhold går fram av eposter og meldinger om å «ta det med Jeff». Sånn som denne:

Terje Rød-Larsen skrev altså: «Jeg er sikker på at vi kommer til å få det tilbake mange ganger!» Hva han mente med det, er uklart.

Overfor DN prøver IPI og Rød-Larsen å late som om det ikke har vært noen forbindelse mellom dem og Jefrey Epstein, som når IPIs kommunikasjonsansvarlige skriver:

– Som svar på spørsmålene dine kan vi bekrefte at IPI ikke betalte herr Epstein 100.000 dollar. IPI har ikke betalt noen godtgjørelse til herr Epstein på noe tidspunkt..

Men Rød-Larsen ga grønt lys for å betale den overgrepsdømte finansmannen 100.000 dollar. Betalingen var for noe som heter «Mongolia Advisory Board». Hva nå det er for noe.

DN viser at også Kjell Magne Bondevik var involvert i dette og at hans Oslosenter var involvert i dette. De mottok 100.000 dollar, noe Bondevik hadde svært store problemer med å huske. I tillegg var Nili Barak, kona til Israels tidligere statsminister Ehud Barak og USAs tidligere finansminister Larry Summers med på disse transaksjonene.

DN har gjort en skikkelig gravejobb med dette, og det er så folksomt med ugler i denne mosen, at det ser ut som om det vil komme mer.

Hvorfor ga Epstein millioner til Terje Rød-Larsens organisasjon?

– Terje Rød-Larsen en norsk brikke i Epsteins spill

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.