NYT: Covid-vaksinen har gitt hjerneskader

0
Chris Cuomo

I artikkelen Thousands Believe Covid Vaccines Harmed Them. Is Anyone Listening? åpner New York Times opp for å skrive seriøst om vaksineskader, og i artikkelen innrømmes det at covid-vaksinen blant annet har gitt hjerneskader.

Artikkelen er fortsatt full av overdrevet ros av vaksinenes påståtte effektivitet, men bare det at det innrømmes i the newspaper of record at vaksinene faktisk kan gi alvorlige skader og at disse skadene er undervurdert og at de skadde ikke blir hørt, er likevel et betydelig skritt framover.

Christopher C. Cuomo som sjøl er vaksineskadd snakker om dette på sin kanal og tar opp tilfellet til sjukepleieren Shaun Barcavage som fortsatt lider av alvorlige vaksineskader.

Og vi har jo ikke glemt at daværende statsminister Erna Solberg sa at det var en borgerplikt for nordmenn å ta en eksperimentell vaksine som ikke hadde vært gjennom forsvarlig testing. Når skal hun og hennes medansvarlige stilles til ansvar?

Landsomfattende hatkampanje mot de uvaksinerte

La oss heller ikke glemme den hatkampanjen som «de redaktørstyrte mediene» satte i gang i 2021. Vi siterer Jon A. Lindstrøm, førsteamanuensis, Senter for praktisk kunnskap, Nord universitet i artikkelen FHI om vaksinering, smitte, sykehusinnleggelser og dødelighet.

«Tiltakene skyldes at noen få ikke vaksinerer seg», kunne Aftenpostens kommentator Joacim Lund nylig forsikre sine lesere. I samme ånd har Bergens Tidende, med streng formynderstemme, formant på lederplass: «Uvaksinerte bidrar tungt til den nye nedstengingen. De bør ta samfunnsansvar»; mao. må alle nå ta vaksinen på tørre møkka uansett hvor unge, friske og minimal sannsynlighet de i realiteten måtte ha for å bli innlagte på sykehus, og antagelig helst også uten å stile noen kritiske spørsmål. «Bare følg vitenskapen», liksom, slik alle andre gjør. Fra Danmark kan Aftenposten også spe på med litt tomtønneskramling fra forfatter Carsten Jensen. Her er det ikke plass til å kommentere alle hans stråmenn, tvilsomme empiriske påstander og ideologiske oppheng. 

«Egoisme og uvitenhet kan være en farlig kombinasjon», skriver politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys. Dette er det lett å si seg enig i. Fjellheim er en ofte forfriskende stemme fra Nord-Norge, som kunne ha godt av å lese følgende artikkel til Hemali-journalist Julia Schreiner Benito. Kanskje vil han etter det fortsatt mene at absolutt alle som kan bør ta sine respektive stikk. Men han vil ikke med den intellektuelle redeligheten i behold kunne avfeie de uvaksinertes motiver som bare «en salig blanding mellom apati, utenforskap, tro på det overnaturlige og hang til alternativ tenking, konspirasjonsteorier og i noen tilfeller religiøse begrunnelser».

«Vi blir holdt som gisler av en minoritet», syter BI-professor Morten Kinander, som om de uvaksinerte noensinne har vært i posisjon til å tvinge den vaksinerte øvrigheta til noe som helst. Kinanders debattinnlegg fikk likevel et tonn med «likes» på Facebook, og støtte fra kjente Facebook-personligheter som Halvor Fosli og Kjetil Rolness. Sistnevnte har tidligere markert seg med kvass kritikk av R-talls-demagogien til assisterende helsedirektør Nakstad. Men det er likevel lett å forstå at mannen føler seg litt i ulage etter at hans stadig modnere kvinnelige fanskare for andre året på rad ble snytt for et sensuelt møte med Jens Pikenes & co før jul. Vi er alle bare mennesker. Bedre lykke til neste år. 

Lengst går professor emeritus Johan Raeder, som i et temmelig drøyt innlegg i Dagens Næringsliv mener at de uvaksinerte bør ha «totalt forbud mot: å besøke eldre, delta i kulturliv, delta i sosiale sammenkomster, gå på byen, gå på restaurant, møte opp på kontoret, foreta reiser og så videre». Når Raeder retorisk spør om de uvaksinerte skal fritas fra «samfunnskontrakten», er det lett å få fornemmelsen av at denne kontrakten vil kunne bli stadig mindre attråverdig i fremtiden

Les mer på steigan.no om vaksineskader.

Forrige artikkelWHO: Foredrag med professor Morten Walløe Tvedt og Jørgen Heier
Neste artikkelKanadisk senioroffiser stilles for krigsrett for negative bemerkninger om krigen i Ukraina