Kanadisk senioroffiser stilles for krigsrett for negative bemerkninger om krigen i Ukraina

0

En senioroffiser i de kanadiske væpnede styrker (CAF), som er assisterende stabssjef ved NATO Allied Rapid Reaction Corps (ARRC), vil bli stilt for krigsrett, få «avskjed med skam» og tap av militærpensjon for å ha vært uenig med kanadiske, amerikanske og britiske militærplanleggere av ukrainske slagmarksoperasjoner mot Russland. Uenigheten hans var privat, da de ansvarlige ba om hans profesjonelle vurdering, og ikke likte det han fortalte dem.

Dette skriver analytikeren John Helmer på sin blogg. Saka er også omtalt i en rekke medier, blant annet her.

Vi viser videre til hva veterananalytikeren Helmer skriver:

Oberst Robert Kearney ble siktet av det kanadiske militærpolitiet 23. april. I siktelsen står det at han står overfor «fem (5) tilfeller av oppførsel som er skadelig for god orden og disiplin i henhold til paragraf 129 i National Defense Act».

Offentlig avsløring ble forsinket av Department of National Defense i Ottawa til mandag 29. april, da en pressemelding hevdet at Kearney hadde vært under etterforskning siden en annen offiser sendte inn en klage mot Kearney i november i fjor. Ifølge departementets uttalelse hadde militærpolitiet «mottatt en klage på en senior CAF-offiser som angivelig hadde kommet med nedsettende og illojale kommentarer om senior CAF- og NATO-medlemmer».

Paragraf 129 i loven refererer til «enhver handling, oppførsel, uorden eller omsorgssvikt», men den definerer ikke hva «god orden eller disiplin» betyr i Kiev- og Lvov-bunkerne der kanadiere forteller ukrainerne hva de skal gjøre. Kanadiske kilder mener loven sjelden har blitt brukt mot en offiser av obersts rang, og aldri i en krigsrett mot en offiser for å advare om at militære planer risikerte tap av kanadiske liv og ressurser.

Kanadiske militærkilder mener Kearney blir stilt for krigsrett nå fordi den kanadiske regjeringens politikk for å finansiere, bevæpne, trene, planlegge og dirigere ukrainske operasjoner mot Russland lider nederlag, og at den militære kollapsen øst for Kiev nå risikerer tap av mer territorium og livene til kanadiere som for tiden jobber i Ukraina og ved grenseoverskridende baser i Polen og Romania. Minst tusen kanadiere har blitt registrert av det russiske forsvarsdepartementet på slagmarken siden starten av den spesielle militære operasjonen, i mars i år hadde 422 blitt bekreftet drept i aksjon.

«Tidspunktet for de påståtte lovbruddene», sier en kanadisk veteran som tjenestegjorde med amerikanske og NATO-enheter i Afghanistan, «var da tyskerne overtok kommandoen over NATOs hurtigreaksjonsstyrke som har bygget opp mannskap og materiell, inkludert tunge stridsvogner og F-16 fly, i Romania for en plan om å angripe russiske styrker rundt Odessa. Kearneys krigsrett er en advarsel til hans medoffiserer om ikke å motsette seg eller forutsi ødeleggelse av de engasjerte NATO-styrkene».

«Kearney sa ting som tydelig fornærmet de øverste beslutningstakerne i Ottawa», sier kilden. «Å kritisere oppdraget innebar å kritisere [visestatsminister Chrystia] Freeland og UCC [ukrainske kanadiske kongressen]. Å kritisere hvordan oppdraget ble utført betydde også å kritisere amerikanerne og britene. Det er det som har trukket fram anklagen om illojalitet».

Les: CANADA IS LOSING ITS WAR AGAINST RUSSIA SO IT HAS THREATENED SENIOR ARMY OFFICERS WITH COURT MARTIAL FOR “DISLOYALTY”

Den ukrainske nazifalangen i Canada

Canada er tungt infiltrert av en naziinspirert ukrainsk diaspora. Chrystia Freelands egen ukrainske bestefar, Michael Chomiak var nazikollaboratør, kilde Ottawa Citizen. Han var redaktør for ei nazistisk propagandaavis med navnet Krakivski Visti. Avisa ble trykt på et trykkeri som var beslaglagt fra ei jødisk avis. Dette var Freeland fullt ut klar over.

Les også The Tablet: Canada’s Future Prime Minister Needs to Come Clean About Her Nazi Collaborationist Grandfather.

Hun er også avbildet med et rødsvart skjerf som brukes av Pravij sektor med påskriften Slava Ukraini, som var kampropet til UPA.

BBC: Canada Nazi row puts spotlight on Ukraine’s WWII past

Forrige artikkelNYT: Covid-vaksinen har gitt hjerneskader
Neste artikkelUtenlandske agenter
John Helmer
John Helmer is an australskfødt journalist og utenrikskorrespondent basert i Moscow, Russland siden 1989. Han blogger på Dances with bears, https://johnhelmer.org/