NGOene fortsetter demonstrasjonene i Georgia

0
Fra massedemonstrasjonen i Tiblisi 11. mai 2024.

«Rundt 50.000 demonstranter marsjerte i Tbilisi i kveld», ifølge Reuters. «Innbyggerne demonstrerer mot den såkalte Russerloven«.

Av Lars Birkelund.

Når norske medier, i dette tilfellet Aftenposten, omtaler disse demonstrasjonene utelater de det viktigste, slik de har for vane i utenrikspolitiske saker. De utelater:

1) at loven er av en type USA, Norge og mange andre land har. Det er derfor villedende å kalle loven for «Russerloven». Georgias regjering sier dessuten at loven er inspirert av USAs lovgivning av 1938. Den heter Foreign Agents Registration Act (FARA).

2) at loven beskytter mot skadelig innflytelse fra fremmede makter. Det er derfor en lov alle land bør ha.

3) at loven derfor støttes av ca 80% i Georgias nasjonalforsamling, sannsynligvis også av de fleste georgiere, da det er en god lov.

4) at mange av demonstrantene sannsynligvis er utlendinger.

5) at USA og EU sannsynligvis støtter/finansierer mange av demonstrantene direkte eller indirekte gjennom georgiske NGOer som de også finansierer og at mange av demonstrantene derfor demonstrerer for å beholde egne privilegier.

6) at USA og EU (og NATO) støtter dem fordi de ønsker å få med seg Georgia på krigen mot Russland.

Hvis norske medier hadde gjort jobben sin hadde de undersøkt dette og fortalt om det. Men også de ønsker at Georgia skal bli med på krigen. Så de holder kjeft.


Forrige artikkelEU-toppenes ”våte drømmer” om stormaktsstatus og oppbygning af en felles EU-kultur
Neste artikkelZelensky: «Ekstremt vanskelig på Donetsk-fronten»