CIA-fronten truer med fargerevolusjon i Georgia

0
George Soros og Illustrasjon: MintPress. Power /

Den andre uka i mars gikk tusenvis ut i gatene i Tbilisi, Georgia, for å få utløp for sin brennende indignasjon over et lovutkast som krever at enhver NGO som opererer i landet som mottar over 20% av sine inntekter fra utlandet, skal registrere seg som en «utenlandsk agent».

Dette skriver Kit Klarenberg på MintPress.

Disse mye rapporterte scenene ble supplert med en voldelig sammenstøt med politiet, anti-russisk graffiti på praktisk talt alle tilgjengelige vertikale overflater, krigerske slagord og fremtredende vifting med flaggene til EU, Georgia og Ukraina, samt uendelige lydspor med fiendtlige kommentarer fra EU og amerikanske tjenestemenn.

Ved å oppfordre georgiske parlamentarikere til å «droppe» forslaget, proklamerte den beryktede krigshauken og USAID-sjefen Samantha Power uforklarlig at den nye loven «truer Georgias euro-atlantiske fremtid alvorlig og georgiernes evne til å oppfylle sine egne økonomiske, sosiale og andre ambisjoner».

Power er en ledende talsperson for «humanitær intervensjonisme» og har agitert for intervensjoner i blant annet Libya, Syria og Jemen.

Talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, Ned Price, advarte truende enhvert georgisk parlamentsmedlem som våget å stemme for loven om utenlandske agenter, at de ville være personlig ansvarlige «for potensielt å sette Tbilisis euro-atlantiske fremtid i fare». Han fortsatte med å erklære at lovgivningen «ikke var i samsvar» med «framtida [georgiere] har satt opp for seg selv, og framtida som vi, som USA, er fast bestemt på å fortsette å være en partner for å hjelpe dem å oppnå».

Det er ikke overraskende at Washington sterkt motsetter seg loven om utenlandske agenter. Tusenvis av organisasjoner, inkludert medier og rettighetsgrupper i Georgia, har mottatt midler fra National Endowment for Democracy (NED) og US Agency for International Development – ​​som Power nå for øvrig leder – i løpet av de siste tre tiårene. Enhver reform som ytterligere vil avsløre dette neppe skjulte, men lite anerkjente eller forstått faktum, kan reise vanskelige spørsmål om uavhengigheten til disse enhetene og de skumle formålene de alltid tjener.

Se NEDs egen liste over deres støtte til NGOer i Georgia.

Fra NEDs egne sider om deres finansiering av NGOer i Kasakhstan.

At disse organisasjonene har en egeninteresse i å holde sin amerikanske finansiering skjult, ble godt demonstrert av deres uttalte tilstedeværelse i spissen for protestene i Tbilisi. Mange ansatte ved NED-finansierte frivillige organisasjoner gikk også ut på sosiale medier for å skrike ut sin misbilligelse mot utsiktene til å måtte avsløre sin utenlandske finansiering – til tross for at deres arbeidsgivere i noen tilfeller allerede gjør det frivillig uansett.

The Endowment ble grunnlagt i 1983, etter at amerikanske etterretningsbyråer ble involvert i en rekke pinlige, svært offentlige skandaler. Daværende sjef for det sentrale etterretningsbyrået William Casey var sentral i opprettelsen. Han ønsket å konstruere en offentlig mekanisme for å finansiere opposisjonsgrupper, medier og andre regjeringsfiendtlige agitatorer i utlandet som kunne fungere som redskaper for å destabilisere og avsette fiendtlige regjeringer, noe som tidligere var CIAs eksklusive hemmelige mandat.

NED representerer en svært lumsk, men nesten fullstendig åpenbar mekanisme som, når som helst det måtte ønske, det amerikanske imperiet kan bringe utenlandske regjeringer i kne, dersom de skulle avvike bare litt fra en Washington-godkjent vei i alle saker innenlands og utenriks, og om nødvendig, styrte dem direkte. Georgias «Rose Revolution» fra 2003 gir en praktisk demonstrasjon i hvordan dette gjøres i virkeligheten.

En ‘forferdelig skuffende’ revolusjon

Foreign Policy innrømmet at resultatene av «Rose Revolution» var «forferdelig skuffende». Vidtgående endringer ble «aldri realisert i virkeligheten», og «elitekorrupsjon fortsatte å øke raskt».

Da Saakashvili forlot embetet, hadde fattigdommen i Georgia bare gått marginalt ned, og omtrent en fjerdedel av befolkningen levde fortsatt under den absolutte fattigdomsraten. Dessuten var landet ikke mindre autoritært eller mer demokratisk. Faktisk var hans styre diktatorisk på mange måter som forgjengeren Shevardnadzes styre ikke var.

En annen stiftelse som er svært kjent for sin infiltrasjon og sin støtte til fargerevolusjoner er Open Society Foundation, stiftelsen til George Soros. De er også aktive nå i Georgia. Se deres egen nettside for landet her.

The non-governmental and media organizations suspend cooperation formats with the government until the Russian Law is dropped

Les mer om National Endowment for Democracy.

Les mer om Open Society Foundation.

Forrige artikkelLøgn er sannhet, krig er fred
Neste artikkelOm NATO og USAs krigsbaser i Norge, og Haakonsvern spesielt
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.