Er Georgia blinket ut til fargerevolusjon fordi landet ikke vil ha krig med Russland?

0
Fra demonstrasjonen i Tblisi. Skjermdump fra video.

Den tidligere sovjetrepublikken Georgia opplevde et seriøst  forsøk på fargerevolusjon  7. mars 2023 etter at radikale pro-vestlige opprørere  forsøkte å storme parlamentet  som svar på at det vedtok et lovforslag som krever at alle organisasjoner med minst 20 % utenlandsk finansiering må registrere seg hos myndighetene.

Av Andrew Korybko.

Vestlige medier prøver å gi et inntrykk av at loven om å oppgi utenlandsk støtte er et russiskinspirert forslag, mens det i virkeligheten er eksplisitt inspirert av USA .

Dette velmente forsøket på å beskytte Georgias nye og riktignok ufullkomne demokrati fra utenlandsk innblanding i henhold til sin  suverene  rett, ble senere utnyttet som påskudd for å organisere et voldelig regimeskifte mot statsminister Irakli Garibashvili. Vesten ønsker å straffe ham for hans pragmatiske avslag på å åpne opp en «andre front» i USAs  proxy-krig  mot Russland etter at han offentlig  avslørte dette komplottet i begynnelsen av desember, samtidig som han lovet å aldri sende våpen til Kiev.

President Salome Zurabishvili, som var på besøk i FN i New York under det mislykkede forsøket på regimeskifte mot Garibashvili tirsdag kveld, kastet inn sin fulle støtte  til opptøyene i en video som formidlet Vestens falske fortelling med påstand om at lovforslaget støttes av Russland. Lesere bør være klar over at hun tjenestegjorde mesteparten av sin karriere som fransk diplomat etter å ha blitt født i Frankrike og at hun var tidligere landets ambassadør i Georgia fram til 2004.

Hun fikk bare georgisk statsborgerskap på den tida på grunn av en avtale mellom de to regjeringene som ble foreslått av Mikhail Saakashvili etter hans vellykkede fargerevolusjon året før for at hun skulle bli hans utenriksminister. Zurabishvili har siden fungert som en av den  gylne milliardens beste «innflytelsesagenter» i Georgia. Til tross for at statsministeren i dag har mer makt på grunn av tidligere reformer, gir presidentskapet henne fortsatt en viss innflytelse over samfunnet.

Det var i rammen av dette at forsøket på voldelig maktovertakelse mot Garibashvili ble forsøkt tirsdag kveld, selv om Russland allerede var forberedt på dette scenariet etter at utenriksminister Sergej Lavrov i begynnelsen av februar advarte om at noe stygt virkelig var på gang i den tidligere sovjetrepublikken. Han sa til et populært TV-anker på den tida at «Det faktum at de ønsker å gjøre Georgia til enda et irritasjonsmoment, for å rulle situasjonen tilbake til den aggressive tilstanden til Saakashvili-tida er hevet over tvil.»

Det fortjener også å bli nevnt at Vestens siste fargerevolusjonsforsøk i regionen fant sted i forbindelse med russiske fremskritt rundt  Artyomovsk/“Bakhmut”, noe som fikk Ukrainas president Vladimir Zelensky til å advare om at  Russland kunne rulle gjennom resten av Donbass hvis russiske styrker inntar den byen. Tidligere samme dag og bare timer før forsøket på storming av parlamentet i Tbilisi, bekreftet den russiske forsvarsministeren Sergej Sjoigu at en seier der ville knuse Kievs regionale forsvar.

For å oppsummere den strategiske dynamikken på tampen av tirsdag kvelds mislykkede forsøket på regimeskifte i Georgia, hadde MSM allerede skapt den falske fortellingen før parlamentet stemte over landets USA-inspirerte lov om utenlandske agenter som påsto at det symboliserer landets helning mot Russland. Denne informasjonskrigskampanjen føres mot landets statsminister fordi han i begynnelsen av desember nektet å åpne opp en «andre front» mot den eurasiske stormakta Russland for å avlaste presset på USAs ukrainske undersåtter.

Flaggene til EU, Ukraina og USA var å se under demonstrasjonene.

Det er for tidlig å erklære at han er trygg i sin stilling til tross for at sikkerhetstjenestene har lykkes med å forsvare parlamentet fra opprørerne, siden mye fortsatt kan skje for å fremme USAs agenda for regimeskifte. Georgia er et dypt splittet land som har vært under enorm vestlig innflytelse de siste to tiårene, i løpet av denne tida klarte den gyldne milliarden å manipulere en betydelig andel av befolkningen til å følge sine politiske anvisninger.

Det er ingen mangel på «nyttige idioter» som lett kan bli villedet til å destabilisere landet sitt til skade for dets objektive nasjonale interesser på grunn av sin liberale globalistiske ideologi. Dette betyr at Georgia derfor forventes å bli den neste fronten i den nye kalde krigen, siden det er usannsynlig at den siste krisa vil bli løst med det første. Situasjonen er ekstremt alvorlig og utfallet av USAs uerklærte hybridkrig mot Georgia kan ha direkte påvirkning på utviklinga i Donbass.


Denne artikkelen ble publisert av Aletho News:

Georgia Is Targeted For Regime Change Over Its Refusal To Open A “Second Front” Against Russia


PS:

CIA har gjennom National Endowment for Democracy investert mye i Georgia.

Forrige artikkelRussofobi og/eller ukrainofili?
Neste artikkelUSA bruker stedfortredermedia for å skylde på stedfortrederen Ukraina
Andrew Korybko
Andrew Korybko er en amerikansk politisk analytiker med base i Moskva.