Statkraft tjente 41,4 milliarder kroner – du betaler!

0
Foto: Statkraft

I 2023 fikk Statkraft et underliggende driftsresultat på 41,4 milliarder kroner. Det er selskapets nest beste resultat noensinne, melder NTB.

– Statkraft leverte sitt nest beste årsresultat i 2023 da markedene fortsatte å stabilisere seg etter de ekstraordinære forholdene og rekordresultatet i 2022, sier Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Nettavisen skriver at Christian Rynning-Tønnesen får en halv million ekstra etter dette. I fjor rapporterte Kapital at han hadde sju millioner i lønn inkludert bonus. Avisa skriver samtidig at han har sagt opp som sjef for Statkraft, men han står nå fortsatt oppført som President og CEO på selskapets nettsider, en jobb han angivelig har på halv tid.

Hvis han får en halv million på toppen av den mer enn romslige lønna si.

Bonusen er et direkte resultat av de høye strømprisene og den økte profitten Statkraft dermed får.

Second strongest results ever

I utgangspunktet skulle Statkraft tjene det norske folket, men det er nå blitt et statseid imperialistisk selskap med tentakler over hele verden.

Where we operate

Kapital skriver:

Ingeniøren og eks-McKinsey-konsulenten, som omtales som en tallknuser og rå strateg, har gjort vårt arvesølv – vannkraften – til Europas største leverandør av fornybar energi.

Og vi vet jo hva det betyr. Arvesølvet er gjort til en profittmaskin for kraft- og energioligarker mens det norske folket får blø.

Forrige artikkelRochdale og demokratiets framtid
Neste artikkelHvorfor er mediene så snille med Google? De vil jo sjøl bli knust.