Naivt å tro at ikke Solberg-regjeringa gjorde som sine kolleger i Storbritannia

0
Kilde: The Telegraph

En granskning i Storbritannia avslører at regjeringa der holdt diskusjoner om pandemitiltak skjult med WhatsApp og innførte tiltak kun for å virke bedre enn andre land.

Kommentatoren George Gooding skriver om dette på sin blogg.

Den britiske COVID-granskningen har så langt avslørt det som hele tiden har vært ganske åpenbart om hva myndighetene drev med under pandemien.

Tidligere har det blitt avslørt at England innførte påbud om munnbind kun for å unngå en politisk konflikt med førsteministeren i Scotland, Nicola Sturgeon.

Scotlands helseminister Sir Gregor Smith måtte innrømme at han slettet WhatsApp-meldingene sine hver ettermiddag, og ba sine kolleger om å gjøre det samme — for å skjule spor om hva de hadde diskutert i forbindelse med innføringen av COVID-tiltak.

Den walisiske førsteministeren Mark Drakeford har under avhør innrømmet at nedstengningstiltak i Wales var et «mislykket eksperiment».

Nå har også Wales’ daværende utenriksminister Simon Hart innrømmet at Wales innførte enkelte tiltak i Wales kun for å skille Wales ut fra resten av landene i Storbritannia — ikke fordi de trodde tiltakene ville spille noen rolle mot spredning av COVID.

«Det var, er jeg redd, med tristhet fremfor sinne å melde, at jeg tror det er tilfellet, for hvis man tok utgangspunkt i utfall fremfor prosesser, var det vanskelig å se noe bevis for at utfallet kom til å bli annerledes som resultat av noen av tiltakene som dukket opp» sa Hart under avhør.

Lockdowns were for the «sake of it»

The Lockdown files message is clear: we must never again suppress democracy by giving power to power-hungry people.

Kampen om å være mest «god» mot COVID

Gooding skriver videre:

De som var bare en smule kritisk under pandemien så dette spillet utfolde seg overalt i verden: politikere som skulle konkurrere både nasjonalt og internasjonalt om å virke mest handlekraftige i kampen mot COVID. Pressen skapte en assosiasjon mellom det å være for strenge tiltak med å være «god», og politikere verden rundt forsøkte å være aller «godest» ved å lansere stadig nye og strengere tiltak.

Og her hjemme var det ikke bedre, skriver Gooding:

I Norge har vi fått høre at Solberg-regjeringen ikke har dokumentasjon for hvordan beslutningene ble gjort i forbindelse med nedstengningen 12. mars 2020. Når vi hører hva som foregikk i Storbritannia, er det naivt å tro at den norske regjeringen gjorde noe annerledes — de destruerte bevis for hvordan og hvorfor de bestemte seg for å stenge ned landet. Bevis som måtte ha unnsluppet destruksjon har nå blitt skjult for oss i 60–70 år eller hva nå enn de landet på av hemmelighold — lenge nok til å sørge for at alle som var involvert i disse beslutningene er døde og begravd.

Hvis vi ikke tar et oppgjør med Solberg om hvordan hennes regjering — og de fleste andre regjeringer rundt om i verden — holdt på under pandemien, så kommer de til å gjøre det igjen i forbindelse med andre kriser.

Les resten av kommentaren til George Gooding her:

Naivt å tro at Solberg-regjeringen ikke gjorde som britiske politikere under pandemien

Kommentar:

Kommentaren til Gooding stemmer eksakt med vår erfaring og de analysene vi har gjort gjennom fire år. steigan.no var et av de meget få mediene som stilte seg kritisk til hele koronaregimet og koronakampanjen fra starten av. Belønningen for det var at vi ble forsøkt tiet i hjel, sjikanert, for eksempel av byrådsleder Raymond Johansen og daværende Rødt-leder Bjørnar Moxnes, hetset, fordømt og sensurert.

Ikke noe av dette fikk oss til å endre vår journalistiske kurs eller fikk oss til å slutte å avsløre det gigantiske maktmisbruket politikerne og mediene bedrev. Det var en uhellig allianse mellom BigPharma, de kapitalkontrollerte mediene, helsebyråkrater, teknogigantene og politikere over hele verden som bidro til å påføre menneskeheten tusenvis av milliarder dollar i tap, enorme menneskelige lidelser og savn, dødsfall og alvorlig svekket helse. Alt sammen for å bane veien for den mest profitable og mest dødelige vaksinekampanjen i menneskehetens historie. Samtidig fikk herskerklassen en generalprøve på hvordan den skal skremme og true milliarder av mennesker til underkastelse og lydighet.

Uten aktivt løgnaktige kampanjemedier hadde dette ikke vært mulig.

Les: Feige politikere og ensrettede medier la veien åpen for maktarrogante helsebyråkrater


Siste:

No such thing as ‘long COVID,’ health agency says in shock claim: ‘Unnecessary fear’

Forrige artikkelSudans glemte masser dør hver dag av sult
Neste artikkelDe falske profetene som dømte Nigeria