Massive avsløringer i Storbritannia – løgn på løgn for å forsvare lockdownpolitikken

0

Den britiske avisa The Telegraph har gjort det pressa skal gjøre, nemlig å gå makta etter i sømmene og avsløre løgn og maktmisbruk. 1. mars 2023 har avisa flere artikler som dokumenterer maktmisbruk, løgn og propagandatriks fra myndighetens side for å forsvare og opprettholde den katastrofale lockdownpolitikken, skolestengningene og alt det andre.

Dette var budskapet under den første lockdown i Storbritannia våren 2020. Shutterstock

Les: Matt Hancock staged ‘rearguard’ action to close schools

WhatsApp-lekkasjer avslører hvordan den daværende helseministeren og hans rådgivere hånet undervisningsminister Gavin Williamson privat for å «flippe ut».

Matt Hancock satte i gang en «bakvaktaksjon» for å stenge skoler til tross for at Sir Gavin Williamson kjempet med «nebb og klør» for å holde klasserommene åpne, avslører lekkede WhatsApp-meldinger.

Utvekslinger som The Telegraph har sett avslører at den daværende helseministeren kjempet mot utdanningsministeren i slutten av desember 2020 og antydet at det var «galskap» at Sir Gavin forsøkte å holde skolene åpne.

Hancock tapte til å begynne med en diskusjon i regjeringa der han prøvde å overtale statsministeren til å stenge skoler før elevene skulle komme tilbake i januar 2021.

Etter at Boris Johnson stilte seg på sir Gavins side, sa Hancock til en medhjelper: «Den neste u-svingen er født» og la til: «Jeg vil finne en måte, etter at Gavin vant denne gangen, for å faktisk forhindre en katastrofe når barna sprer sykdommen i januar. Og for det må vi nå kjempe på de bakre linjene.»

Meldinger viser at Hancock umiddelbart kontaktet Dan Rosenfield, Johnsons stabssjef, og begynte et forsøk på å få skoler stengt før barna kom tilbake. Deretter oppga han sin private e-postadresse.

Ettersom den planlagte gjenåpningen ble stadig mer kaotisk i løpet av uken etter, med tverrvending på datoer og testkrav for ungdomsskoler, sa Hancock og teamet hans at Sir Gavin måtte «bite i graset».

Usannhet etter usannhet for å rettferdiggjøre den store nedstengningskatastrofen

Den 4. januar, etter at mange yngre barn hadde kommet tilbake til klasserommene for én enkelt dag, kunngjorde Johnson at skolene skulle stenge ogeksamener ville bli avlyst midt i en nasjonal nedstengning. Etter stengningene 4. januar åpnet ikke skolene igjen før 8. mars, og fratok ni millioner barn ytterligere to måneders utdanning.

I en artikkel for The Telegraph avslører Sir Gavin at hanvurderte å slutte i stillingen på grunn av beslutningen om å stenge skoler.

«Når jeg ser tilbake, lurer jeg på om jeg burde ha trukket meg på det tidspunktet. Jeg tenkte absolutt lenge og dypt på om jeg burde ha gått da. Jeg følte meg så personlig opprørt over det,» skrev han.

Lockdown-filene viser at Mr Hancocks press for å stenge skoler bare var ett av en rekke gjentatte tilfeller der barns interesser ble tilsidesatt til fordel for restriksjoner. Mange av tiltakene gikk i strid med råd fra vitenskapelige rådgivere.

Allister Heath skriver i en annen artikkel:

Så mye av det vi ble fortalt under pandemien var feil – og ingen har blitt holdt ansvarlig

«La oss innse det: Whitehall (regjeringa, o.a.) har lært nesten ingenting av fiaskoen i 2020–22. Det har ikke vært noen skikkelig kostnad-nytte-analyse av lockdown. Vi har ikke engasjert oss i en ekte etterforskning, institusjonene våre har ikke blitt reformert, og den offisielle etterforskningen vil ta for lang tid og risikerer å bli fanget av et etablissement som er desperat etter å forsvare sin arv. Sir Keir Starmer, favoritten til å bli vår neste statsminister, var enig med regjeringa og Matt Hancock om nedstengninger – hans eneste kritikk var at han ville ha mer av det samme, raskere.

Dette er grunnen til at The Telegraphs Lockdown-filer er så viktige, og så tydelig i allmennhetens interesse. Gitt embetsverkets isbreliknende opptreden, har den frie pressen en plikt til å frigi informasjon, fremskynde debatt og stille makta til ansvar.»

The Lockdown Files

Famous names react to The Telegraph’s Lockdown Files revelations

Piers Morgan tvitrer gratulerer med «forbløffende scoop», mens Carol Vorderman blant annet sier at avsløringer er «sjokkerende lesning»

The Lockdown Files lift the curtain on government by WhatsApp

Avsløring av meldinger viser forbløffende grad i hvilkenhvordan «virtuelle» hurtigavgjørelser som påvirker millioner av liv ble tatt på hælen.

Pupils with false positive Covid tests sent home to avoid ‘unpicking’ policy

«Utrolig bekymrende» regler betydde at elevene gikk glipp av skolegang i 10 dager, selv når mer pålitelige PCR-er viste at de var negative.

The Lockdown Files have thrown Westminster into a state of panic

Disse eksplosive avsløringene sender allerede sjokkbølger gjennom det politiske etablissementet.


 

Kommentar: Det som skjedde i Norge er nesten identisk

Maktmisbruket, løgnkampanjene, de drastiske tiltakene som var uten vitenskaplig fundament, meningsløs lockdown, skolestengninger og maskepåbud, alt skjedde på samme uetterettelige måte i Norge.

Men i Norge har alle de store mediene fra Aftenposten til Klassekampen, fra TV2 til NRK og politikerne fra FRP til Rødt sluttet opp som én mann omkring denne katastrofale politikken.

Det har vært vi i de «alternative mediene» som har vært nødt til å ta på oss pressas oppgave med å kritisere, stille spørsmål, vise til sjølmotsigelser og påvise maktmisbruk.

Hvem blir den første av Redaktørforeningens medlemmer som tør å bryte rekkene og gjøre som The Telegraph? Vårt tips: Det blir ikke Klassekampen.


 

Les steigan.no om lockdown.

Forrige artikkelNow it is an industrial war
Neste artikkelDet tyske «Manifest for fred»