Gruvearbeidere marsjerer 40 år etter storstreiken

0
Fra 40-årsjubileet for gruvearbeiderstreiken.

SE: Consortium News Live!

Gruvearbeidere i den en gang så travle kullregionen i South Yorkshire, marsjerte i helgen sammen med sin tidligere leder og forsvarer, Arthur Scargill, for å markere at det er 40 år siden krigen mot Margaret Thatcher.

12. mars 2024

Kamera: Joe Lauria. Redaktør: Cathy Vogan (1t, 23 min)

I 1984 gikk britiske kullgruvearbeidere til streik for å redde jobbene sine da Margaret Thatchers nyliberale revolusjon ble rettet mot den mest politisk mektige fagforeningen i Storbritannia. Etter mer enn et år ble fagforeningen knust.

Forrige helg marsjerte hundrevis av tidligere gruvearbeidere i Hatfield, South Yorkshire til sine nedstengte gruver for å markere 40-årsjubiléet for streiken, og hørte en tale av den tidligere fagforeningslederen deres, den 86 år gamle Arthur Scargill. Sammen med ham på marsjen var det nyvalgte parlamentsmedlemmet George Galloway fra Workers’ Party of Britain.

Dette stykket er hentet fra Consortium News.

WATCH: CN Live! — Miners March 40 Yrs After Strike

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Foto: Evening Chronicle

Forrige artikkelSverige er landet til Ikea, Abba og Kina-hauker
Neste artikkelOla Tunander om den totalitære mediemaskinen
Joe Lauria er sjefredaktør for Consortium News og tidligere FN-korrespondent for Wall Street Journal, Boston Globe og en rekke andre aviser, inkludert The Montreal Gazette og The Star of Johannesburg. Han var en undersøkende reporter for Sunday Times of London, en finansiell reporter for Bloomberg News og begynte sitt profesjonelle arbeid som en 19 år gammel stringer for The New York Times.