Sverige er landet til Ikea, Abba og Kina-hauker

0
Av Lars Birkelund.

Den såkalt nord-atlantiske forsvarsalliansen, NATO, har som kjent langt større ambisjoner enn å forsvare sine medlemsland.

Hva var USA/NATOs hensikt med å lure Sverige (og Finland) inn i NATO, bortsett fra å styrke krigføringen mot Russland? Kan det ha vært å få deres hjelp til (hybrid)krigen mot Kina?

Det kan vi trygt gå ut fra. For i 2018 klarte Jens Stoltenberg å blidgjøre Trump, som truet med å ta USA ut av NATO, ved å si at NATO kan brukes mot Kina.

Her fra Klassekampen 14. mars: «lederen for Natos nyeste medlem (har) dundret inn i en betent europeisk debatt ved å si at Europa nå må anerkjenne USAs «legitime sikkerhetsinteresser» i møte med en kinesisk trussel (…)»

Klassekampen: Sverige gir kraft til USAs Kina-kamp

Kina-debatten raser samtidig innad i Nato, der ikke minst generalsekretær Jens Stoltenberg stadig videreformidler USAs Kina-advarsler (…)

Trita Parsi er direktør for den amerikanske utenrikspolitiske tenketanken Quincy Institute i Washington D.C. Han mener Sveriges Kina-standpunkt ikke bare er et brudd med en nøytral tradisjon, men «plasserer svenskene utafor det europeiske konsensusen om Kina og kan bidra til å dytte Nato mot konfrontasjon med Beijing».

I en tekst med tittelen «Sverige er landet til Ikea, Abba og Kina-hauker» skrev han i fjor i Foreign Policy at «det er overraskende hvor haukete Sveriges perspektiv på Kina har blitt».

Sweden Is the Land of Ikea, ABBA—and China Hawks

Med utgangspunkt i offentlige svenske sikkerhetsvurderinger viser Parsi samtidig til hvordan en endring i Sveriges syn på Kina har skjedd veldig brått».

Falling out of Favor: How China Lost the Nordic Countries

Det at Kina er en trussel mot USA er naturligvis bare en løgn, i dette tilfellet fra Sveriges statsminister, Ulf Kristersson. Kina er ikke mer av en trussel for USA enn Vålerengas fotballklubb er en trussel for Lillestrøms fotball. Det dreier seg altså kun om hvem som skal være øverst på pallen. Men USA, NATO og Jens prøver å lure oss til å tro at det er mer, at Kina ønsker krig.

Kina ble en supermakt UTEN å føre kriger. Det er et farlig eksempel for USA, som ble en supermakt ved å føre kriger over hele verden. Og det er derfor Jens og andre prøver å lure oss med anti-kinesisk propaganda.

May be an image of 2 people and text that says 'KLASSEKAMPEN NYHETER MENINGER KULTUR FORDYPNING Med Sveriges inntog Nato styrkes den delen av den vestlige militaeralliansen som vil na et hardere oppgjor med Kina. Sverige gir kraft til USAs Kina-kamp EUROPA EirikGrasaas-Stavenes,14.mars Grasaas- Stavenes, 14. mars Regeringen Regeringen'

Forrige artikkelDet problematiske partnerskapet mellom legemiddelindustrien og staten
Neste artikkelGruvearbeidere marsjerer 40 år etter storstreiken