Næringsminister Vestre fikk 78 millioner i statsstøtte og har formue på 100 millioner

0
Næringsminister og nestleder i Arbeiderpartiet - naturligvis er han multimillionær, næringsminister Vestre

Skattelistene for 2022 viste at næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre da hadde en formue på 100 millioner kroner.

E24 skrev:

– Jeg har fått min egen selvangivelse, og har en formue på 100 millioner kroner, sier næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre, i åpenhetens navn.

– Tror du det er noen som ennå ikke har fått med seg at du er rik?

– Jeg tror de fleste har lest det i avisen allerede, og det er jo bra med åpenhet.

Vestres formue har gjort et betydelig hopp – i 2021 var den på 72 millioner kroner. Med det ligger han trolig an til å beholde sin plass øverst på listen over Støre-regjeringens mest velstående. Statsministeren selv kom i fjor på annenplass, med en formue på 45 millioner kroner.

Vestre understreker at formuen ligger i bedriftens fabrikker, maskiner og utstyr – han har altså ikke millioner på kontoen.

78 millioner i statsstøtte

Innovasjon Norge har bladd opp 47,4 millioner kroner, Eidskog kommune cirka 25 millioner og Enova nærmere 5,8 millioner i tilskudd og lån til næringsminister Jan Christian Vestres møbelfabrikk. For tomten i Eidskog skulle Vestre opprinnelig bare betale én krone i årlig festeavgift.

Dette skrev Kapital i 2021.

Her hjemme har statsminister Jonas Gahr Støre gjentatte ganger sørget for gratisreklame for sin nye kollegas fabrikk, en markedsføring i de største norske nyhetsmediene verdt uante summer, ved at han både før og etter at han tiltrådte som statsminister har roset utemøbelprodusenten Vestre opp i skyene. Senest i Debatten på NRK med Fredrik Solvang rett etter valget brukte Gahr Støre god tid på å hylle sin kollegas bedrift for fokuset på bærekraft, og allerede før han la frem Arbeiderpartiets partiprogram før høsten 2020, rett før valgkampen startet, trakk han frem Vestre som et eksempel til etterfølgelse.

I Arbeiderpartiet er det vanlige millionærers tur til å bli rikere.

Arbeidervelgerne til dette partiet derimot, blir stadig fattigere. Men heldigvis har vi avisa Klassekampen som kan forsikre oss om at dette partiet tilhører venstresida. Hertugens omfavnelse.

Forrige artikkelMøt selskapene som profitterer på Israels krig mot Gaza
Neste artikkelUSA nøler med å angripe Jemen