Tre blikk på det frynsete norske systemet

0

Den norske modellen som kombinerte klassesamarbeid med vekst og velstand er over.

I stedet har vi fått et regime som blir stadig mer totalitært og stadig mer korrupt.

Vi har forklart dette skiftet gjennom tre videoer:

Kameraderi og korrupsjon ER den nye norske modellen.

Det er på tide å innse at kameraderiet, innsidehandelen og alt det snusket som har dukket opp denne sommeren og ettersommeren ikke er uheldige utvekster på et ellers hederlig system. Korrupsjonen og kameraderiet ER systemet.

Sjefredaktør Pål Steigan utdyper:

Sjefredaktør Pål Steigan kommenterer den politiske krisa i Norge sett fra Italia

Norge hadde en gang et tillitsbasert samfunn der den politiske eliten var ganske nøktern og spartansk, og hadde tillit i kraft av det, samt i kraft av at politikken faktisk skapte et velferdssamfunn for det store flertallet.
Etter at Norge ble Skandinavias Kuwait er det slutt med det.

Italia har alltid hatt sin casta politica, sin politiske kaste, som har lagd egne regler for seg sjøl. Og folket er fullstendig klar over det. I en meningsmåling som gjøres hvert år i Italia om hva italienerne har tillit til i samfunnet var det under finanskrisa 7,1% som hadde tillit til parlamentet og 5,1% som hadde tillit til partiene.

Penger, våpen og situasjonen i Norge

Norge er i ferd med å få en ny massefattigdom. Dette er ingen naturkatastrofe. Det er resultat av en villet politikk tvunget fram av finanskapitalen og gjennomført av politikerne med sosialdemokratiet i spissen.

Ei sosialdemokratisk regjering driver store deler av arbeiderklassen ned i en fattigdom som vi ikke har sett i Norge siden det Einar Gerhardsen kalte «de harde trettiåra».

De fortsetter den raseringa av norsk økonomi som ble påbegynt av Erna Solberg & co under den totalt unødvendige og meningsløse lockdownpolitikken. Det har fortsatt med ødeleggelsen av det robuste og velfungerende norske systemet for en sosial strømforsyning. Og nå drives hundretusener ut i akutt krise på grunn av rentehevingene til Norges Bank.

Hadde regjeringa villet kunne den satt strømprisen til 30 øre per kWh, men den vil ikke prioritere det norske folket, men sørger for at Norge er en energikoloni for EU. Renteøkningene er også helt unødvendige sett fra hensynet til norsk økonomi. Men for eierne av bankene er det jo julaften i oktober.

Og det toppes av at et samlet Storting prioriterer å gi minst 100 milliarder kroner til ukrainske oligarker og internasjonal våpenindustri. Også sjølerklærte sosialister prioriterer våpenindustrien foran arbeidsfolk i Norge.

Sjefredaktør Pål Steigan i steigan.no forklarer sammenhenger og årsaker til denne krisa.

Bildet som følger denne artikkelen er fra Fattighuset i Oslo og viser køen utenfor matutleveringa deres 20. september 2023. De harde trettiåra er her igjen.

Forrige artikkelUkraina: Russland på offensiven langs hele frontlinja
Neste artikkelMeningsmåling: De fleste amerikanere ville støttet krig med Kina