Korrupsjonsskandalen med EU-parlamentets tidligere visepresident Eva Kaili

0
Tidligere visepresident i EU-parlamentet, Eva Kaili

Korrupsjonsskandalen ryster EU: Titusenvis av euro havnet i søppeldunk. Kontanter ble fraktet i kofferter og byttet hender på parkeringsplasser. Dette er kommet frem i en av EUs største korrupsjonsskandaler. Dette skriver Aftenposten. Artikkelen bygger på og er et sammendrag av en artikkel i Politico.

Eva Kaili – PASOK Eva Kaili (gresk: Εύα Καϊλή; født 26. oktober 1978) er en gresk politiker (PASOK), sosialdemokrat. Hun ble valgt som visepresident for Europaparlamentet 18. januar 2022 med 454 stemmer, etter å ha vært medlem av Europaparlamentet siden 2014. Hun var tidligere nyhetsprogramleder på gresk TV.

Vi har tidligere skrevet om denne saka:

En av EUs visepresidenter og tre andre siktet for korrupsjon i Qatar-skandalen

Politirazzia i Europaparlamentet – korrupsjonsskandalen fortsetter

Innrømmer bestikkelser

Aftenposten skriver:

Den tidligere EU-parlamentarikeren Pier Antonio Panzeri er hovedmistenkt i saken. Allerede i januar signert han en samarbeidsavtale med påtalemyndigheten i Belgia.

Italieneren har tilstått at han mottok bestikkelser fra Qatar og Marokko. Til gjengjeld skal han ha brukt sin innflytelse i EU for å fremsnakke landene. Han hevder også at han har bestukket en belgisk EU-parlamentariker.

Myndighetene i de to landene avviser at de har gjort noe galt. Begge land er blitt kritisert for brudd på menneskerettigheter av Human Rights Watch.

Da politiet ransaket leiligheten til Panzeri i Brussel i fjor, fant de over 600.000 euro i kontanter (6,7 millioner kroner). 380.000 euro var lagret i plastposer under politikerens seng. Resten lå i en safe.

Rett etter pågripelsen sa Panzeri til politiet at pengene kom fra en flerårig avtale med Qatar. Den gikk ut på at Panzeri gjorde «konsulentarbeid» for golfstaten.

Han hevder at han ville ha foretrukket å få pengene overført slik at han kunne skatte av dem, men sier at Qatar mente avtalen måtte forbli hemmelig.

Pengene skal ha kommet i en diplomatkoffert.

Politico: The Qatargate Files: Hundreds of leaked documents reveal scale of EU corruption scandal 

Dette er ingen enkeltstående sak. Som kjent er også EUs ikke-valgte president Ursula von der Leyen anklaget for massiv korrupsjon i forhold til Pfizer og selskapets toppsjef Albert Bourla.

Slik må det bli i et system som er ikke-valgt, ikke ansvarlig overfor velgere, uten reell kontroll eller innsyn. EU er det motsatte av demokrati og likner mer på en teknokapitalistisk nyutgivelse av gamle dagers føydalisme og aristokrati. I Brussel røres disse korrupte byråkratene sammen med de multinasjonale selskapenes lobbyister som er der for å kjøpe seg beslutninger som er til deres fordel. Og så skal vi bli overrasket over at det er nettopp det som skjer.

Det patetiske er at det store flertallet av norske politikere har sørget for at Norge er totalt underordnet dette korrupte byråkratiet og at de lar dem og deres oppdragsgivere plyndre oss til skinnet.

Forrige artikkelRussia Gate del 7 – Den punkterte ballongen kalt Mueller-høringen
Neste artikkelSør-Afrika reiser sak mot Israel for Den internasjonale domstolen