Politirazzia i Europaparlamentet – korrupsjonsskandalen fortsetter

0
Eva Kaili hadde 100.000 euro i papirposer. Hun ble arrestert siktet for korrupsjon, men er nå løslatt igjen.

Belgisk politi raidet mandag et europeisk parlamentarisk kontor i en utvidet korrupsjonsetterforskning som involverte VM-vert Qatar, da toppolitikere lovet å slå ned på svindlere. Dette skriver Financial Times.

Den belgiske føderale aktor sa at de hadde ransaket 20 lokaler inkludert hjem og kontorer og beslaglagt rundt 1 million euro i kontanter siden fredag. Fire personer, inkludert et medlem av EU-parlamentet, vil møte foran en dommer i Brussel onsdag etter å ha blitt siktet for «deltakelse i en kriminell organisasjon, hvitvasking av penger og korrupsjon».

De har ikke navngitt dette parlamentsmedlemmet, men Eva Kaili, en gresk sosialist som var visepresident i parlamentet, har blitt fratatt sitt ansvar og partimedlemskap. Aktoratet sa at de hadde «frosset» data som tilhører 10 assistenter til parlamentsmedlemmer.

Politiet beslagla 600 000 euro i kontanter hjemme hos en mistenkt, 150 000 euro i Kailis leilighet og «flere hundre tusen euro» i en koffert på et hotellrom i Brussel.

Flere hundretusen euro i en koffert! Heftig.

Politico skriver at korrupsjonsskandalen «ryster EU». Det skulle bare mangle.

Toppen av isfjellet

Vi ønsker ikke å bagatellisere den korrupte visepresident Eva Kaili og hennes medsammensvorne, men oppriktig talt: de er småfisk.

EU som sådan er korrupt, og ingen legemliggjør det bedre enn den korrupte EU-presidenten Ursula von der Leyen.

1,8 milliarder koronavaksinedoser

På vegne av EU-kommisjonen inngikk Ursula von der Leyen en milliardavtale med Pfizer.

I fjor vår gikk EU-kommisjonen med på å kjøpe 1,8 milliarder koronavaksinedoser av Pfizer. Det gjør legemiddelgiganten til Kommisjonens hovedleverandør. Gjennombruddet i forhandlingene skal ha kommet fra den direkte linja mellom kommisjonspresident Ursula von der Leyen og Pfizer-sjef Albert Bourla. De to diskuterte kjøpet i detalj i samtaler og meldinger, rapporterte New York Times den gang.

Men den dag i dag vet publikum lite om virksomheten som nå gjør boostervaksinasjoner mulig over hele Europa. Som med kontrakter med andre produsenter, avslørte kommisjonen en foreløpig avtale og en kjøpsavtale med Pfizer, men sladdet klausulene om leveringspris og ansvar. EU-kommisjonen opptrer også på en ugjennomsiktig måte når avtalen kommer i stand. Den nekter å se på meldingene mellom Von der Leyen og Bourla.

Sahra Wagenknecht fra Die Linke i Tyskland skrev på Facebook:

Von der Leyen sto ikke på noen stemmeseddel ved valget til EU-parlamentet, men som forsvarsminister kastet hun bort hundrevis av millioner av skattepenger da hun tildelte oppdrag til eksterne konsulenter som McKinsey, KPMG og Accenture.

Det burde brenne et blått lys for von der Leyen også. Spørsmålet er om hennes bakspillere er klare til å droppe henne, slik de nå gjør med Kaili.

Forrige artikkelLøsning på kryssord 5 på steigan.no
Neste artikkelKrigsdagbok del 35, 15. til 19. oktober 2022