Canada rapporterer 300 % økning i ‘uspesifiserte dødsårsaker’

0

En ny kanadisk regjeringsrapport avslører en 300% økning i «uspesifiserte dødsårsaker» fra 2019–2022 og «ukjente årsaker» klatret til den femte ledende dødsårsaken i Canada. Noen helseeksperter sa at den sterke økningen burde utløse en undersøkelse av om dødsfallene er knyttet til COVID-19-vaksiner.

Forventet levealder stuper i Canada. En ny regjeringsrapport sier at «uspesifiserte årsaker» har blitt den femte største dødsårsaken i landet etter kreft, hjertesykdom, COVID-19 og ulykker.

Ifølge Statistics Canada-rapporten førte «uspesifiserte årsaker» i 2022 til blant annet slag, aneurismer, kronisk bronkitt, emfysem, astma, diabetes, influensa og lungebetennelse, kronisk leversykdom og skrumplever.

Statistics Canada, også kjent som StatCan, la ut rapporten 27. november i The Daily, byråets nyhetsbulletin på nett. 

Rapporten førte til en rekke nesten identiske overskrifter – levert av Canadas nasjonale nyhetstjeneste – i Canadas ledende aviser på linje med denne i Toronto Sun: «Forventet levealder for kanadiere falt for tredje år på rad i 2022, sier StatCan,» fulgt av underoverskriften: «Flere mennesker døde av COVID-19 i 2022 enn i noe annet år siden pandemien begynte, heter det i rapporten.»

Toronto Sun skriver også at Canada har opplevd en økning i dødsfall blant yngre mennesker.

Andre Picard, helsespaltist i The Globe and Mail i Toronto, Canadas fremste avis, kalte fallet i forventet levealder – til 81,3 år i 2022 fra 82,3 år i 2019 – «en stor sak».

«Det er bare andre gang denne kraftige nedgangen har skjedd i Canada det siste århundret,» sa Picard. «Faktisk har forventet levealder steget jevnt i flere tiår: 71 i 1960, 75 i 1980, 79 i 2000 og 82,3 i 2019.»

Les også: 93 leger i Canada døde etter covidvaksine

Skremmende offisielle tall fra Canada – trippelvaksinerte utvikler immunsvikt

Canada: – De som nekter å ta vaksinen kan bli møtt med begrensninger

Opprøret mot vaksinepass i Canada fører til økende mobilisering

Forrige artikkelNå skal de tyne deg for vannet også
Neste artikkelNår demokratiet svekkes, må folket vekkes