For Palestina: En av de største demonstrasjonene i britisk historie

0

Arrangørene anslår at «mer enn 800 000» pro-Palestina demonstranter marsjerte i London i demonstrasjonen for Palestina 11. november. Fra scenen på slutten av marsjen i Nine Elms ble det sagt: «Det er mer enn 800.000 av oss her i dag, og det tallet kan være så høyt som én million. Dette gjør dette til den nest største marsjen i britisk historie.» Met-politiet sa tidligere at de anslår at 300.000 mennesker deltok.

Vi skal ikke begi oss inn i talldiskusjonen, men at det var en av de største demonstrasjonene i Storbritannia noensinne kan det neppe være tvil om. Det skjer til tross for at de rådende mediene og flertallet av politikerne har stått på Israels side.

Også mange jøder tok del i demonstrasjonen:

From the river to the sea – hva betyr parolen?

I Storbritannia har det vært en god del polemikk rundt parolen «From the river to the sea», – fra elva til havet. Hvor kommer den fra og hva betyr den? Andy McDonald ble suspendert fra Labour for å ha brukt den.

Når palestinerne bruker den, betyr den «fra elva Jordan til Middelhavet», og en kan godt si at det er en parole for en énstatsløsning.

Men det er ikke derfra den kommer.

Sionistene har brukt den lenge, og da i en helt annen betydning, nemlig slik det står i King James’ Bible, Joshua 1:4:

From the wilderness and this Lebanon even unto the great river, the river Euphrates, all the land of the Hittites, and unto the great sea toward the going down of the sun, shall be your coast.

Sionistene mener at Gud har lovet dem landet fra Eufrat til Middelhavet, og da får jo parolen en helt annen betydning, ikke sant?

Forrige artikkelKronekurs, inflasjon og sponsing av kapitaleiere
Neste artikkelDe ultrarikes makt (6) – Hva må gjøres?