Unike muligheter for Afrika

0

500 års vestlig dominans er i ferd med å ta slutt. USAs hegemoni er i ferd med å bli brutt. Det vokser fram en multipolar verden med flere sentra, ikke minst i Det globale sør. Og Vesten er i ferd med å tape stedfortrederkrigen mot Russland i Ukraina. Dette gir Afrika helt unike muligheter, sier sjefredaktør Pål Steigan i dette korte foredraget.

Artikler som utdyper og dokumenterer:

CFA-franc – hvordan Frankrike underutviklet Afrika

Frankrike taper posisjonene sine i Afrika fortere enn Macron kan si «Françafrique»

Ghanas president: – Vi vil ha vår ungdom her, i Afrika!

Den moderne deportasjonen av afrikanske slaver

To grunnleggende forskjellige syn på Afrika

I 1984 fikk jeg et brev fra «Afrikas Che Guevara» – Thomas Sankara

Russia-Africa Summit: Afrika som strategisk partner

En ny generasjon afrikanske ledere


Vi tar opp igjen regelmessige videosendinger – send inn spørsmål til sjefredaktør Steigan.

En gang i uka vil Pål Steigan svare på spørsmål fra leserne. Hvis du vil stille et spørsmål skriv til kontakt@steigan.no merket «Spørsmål til redaktøren». De som blir valgt ut til ukas spørrere vil få tilsendt en steigankopp i posten.

Forrige artikkelSelv vestlige medier innser nå at Ukrainas motoffensiv er en katastrofe
Neste artikkelKrigsdagbok del 70 – 25. til 29. juni 2023
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).