Ghanas president: – Vi vil ha vår ungdom her, i Afrika!

0
Ghanas president Nana Akufo-Addo gir en forskrekket Macron en leksjon i hvor ødeleggende bistandstankegangen er for Afrika.

Legg merke til hvor paralysert Emmanuel Macron blir når Ghanas president Nana Akufo-Addo forklarer sammenhengen mellom migrasjon og underutvikling. Talen ble holdt på en pressekonferanse i Ghanas hovedstad Accra i desember 2017. Akufo-Addo pekte på at Afrika er et meget rikt kontinent med den yngste befolkninga og han sa at: Vi vil ha vår ungdom her, i Afrika, for å bygge velferd og utvikling her. «Vi kan ikke stå med lua i handa og be om almisser fra Frankrike og andre rike land. Det har ikke virket og det vil ikke virke. Vi må utvikle våre egne ressurser her.»

Dette er nøyaktig det samme budskapet som Etiopias første kvinnelige president og Afrikas eneste kvinnelige statsoverhode, Sahle-Work Zewde, kom med i et intervju i den tyske avisa Bild.

Denne kritikken fra Afrika river i filler hele tankegangen som ligger bak FNs migrasjonspakt og viser hvor nykolonial den er.

Les dessuten: FNs nye migrasjonstraktat er en skandale

Moral, migrasjon, flyktninger og imperialisme

FN:s ramverk för migration – gästarbetarsystem förpackat som humanism

Forrige artikkelPentagon klarte å bremse tilbaketrekking fra Syria
Neste artikkelMye uro i verden — men er framtida lys?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).