Ghanas president: – Vi vil ha vår ungdom her, i Afrika!

3
Ghanas president Nana Akufo-Addo gir en forskrekket Macron en leksjon i hvor ødeleggende bistandstankegangen er for Afrika.

Legg merke til hvor paralysert Emmanuel Macron blir når Ghanas president Nana Akufo-Addo forklarer sammenhengen mellom migrasjon og underutvikling. Talen ble holdt på en pressekonferanse i Ghanas hovedstad Accra i desember 2017. Akufo-Addo pekte på at Afrika er et meget rikt kontinent med den yngste befolkninga og han sa at: Vi vil ha vår ungdom her, i Afrika, for å bygge velferd og utvikling her. «Vi kan ikke stå med lua i handa og be om almisser fra Frankrike og andre rike land. Det har ikke virket og det vil ikke virke. Vi må utvikle våre egne ressurser her.»

Dette er nøyaktig det samme budskapet som Etiopias første kvinnelige president og Afrikas eneste kvinnelige statsoverhode, Sahle-Work Zewde, kom med i et intervju i den tyske avisa Bild.

Denne kritikken fra Afrika river i filler hele tankegangen som ligger bak FNs migrasjonspakt og viser hvor nykolonial den er.

Les dessuten: FNs nye migrasjonstraktat er en skandale

Moral, migrasjon, flyktninger og imperialisme

FN:s ramverk för migration – gästarbetarsystem förpackat som humanism

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. SHO says:

  Veldig bra at du graver fram dette.
  Nå må venstresiden avklare hva de egentlig mener med solidaritet.
  Man er motstander av kapitalflukt og skatteflukt, men hva med slikt som brain-drain?

  På 1960-tallet var jo dette veldig enkelt, alt dreide seg om å utvikle de fattige land (og det skulle skje der hvor de fattige bor). Man sendte nødhjelp til bla Biafra, det var ikke snakk om å hente hele befolkningen fra Biafra til Norge den gang, massemigrasjon som løsning var utenkelig.

  • Elementary, my dear DR. Watson! . . . . . . .
 2. Dette var en skikkelig godbit.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere