Skolestenging permanent ødeleggende for elevene fra arbeiderklassen og nasjonale minoriteter

0

Den grimme virkeligheten etter koronastengning av skolene kommer mer og mer fram i lyset. Tall fra USA viser at ikke bare har skolestengningene slått hardest ut mot barn og unge fra arbeiderklassen og minoritetene. Stengning av skolene i månedsvis har ført til en permanent nedgang i skoledeltakelsen fra millioner av unge fra de klassene i samfunnet som har minst fra før.

Alt i alt ble anslagsvis 6,5 millioner flere elever og studenter kronisk fraværende ifølge data utarbeidet av utdanningsprofessor ved Stanford University Thomas Dee i samarbeid med The Associated Press. Samlet gir dataene fra 40 stater og Washington D.C. den mest omfattende beregninga av fravær over hele USA. Fravær var mer utbredt blant latino-, svarte- og lavinntektsstudenter, ifølge Dees analyse. Dette skriver Fortune.

Fraværet kommer på toppen av den tida elever tapte under skolestengninger og pandemiske forstyrrelser. De taper avgjørende klasseromstid ettersom skolene jobber for å komme seg etter massive tilbakeslag i undervisninga.

Fraværende elever går ikke bare glipp av undervisning, men også på alle de andre tingene skolene tilbyr – måltider, veiledning, sosialisering. Til sjuende og sist har elever som er kronisk fraværende – som mangler 18 eller flere dager i året de fleste steder – større risiko for å ikke lære å lese og til slutt falle fra.

«De langsiktige konsekvensene av å løsrive seg fra skolen er ødeleggende. Og pandemien har absolutt gjort ting verre og for flere studenter,» sier Hedy Chang, administrerende direktør for Attendance Works, en ideell organisasjon som tar for seg kronisk fravær.

I sju stater doblet antallet kronisk fraværende barn seg for skoleåret 2021-22, fra 2018-19, før «pandemien». Fraværet ble verre i alle stater med tilgjengelige data – spesielt fant analysen at veksten i kronisk fravær ikke korrelerte i noen særlig grad med statens COVID-smitte.

Tallenes tale er klare: hundretalls millioner unge ble rammet – helt uten grunn

Det var allerede klart i mai 2020 at covid praktisk talt ikke rammet barn og unge og det fantes ikke noe vitenskapelig grunnlag for å stenge skolene. Når det likevel ble gjort, og det i så massiv grad, må det sies å ha vært et overlagt overgrep mot barn og unge. Og dette overgrepet har i tillegg klassekarakter: Det rammer arbeiderklassen og de andre gruppene i samfunnet med lav lønn og dårlig sosial posisjon fra før. Og skadene vil følge dem gjennom livet.

Forskning fra Irland viser at nettlæring ikke er noen erstatning for undervisning på skolene og at underklasselevene rammes hardest også fordi de har minst tilgang til teknologi og i mindre grad foreldre eller omgivelser som kan hjelpe dem.

Stor studie: Barn har nesten ALDRI overført Covid på skolene

Denne politikken var «venstresida» entusiastisk tilhenger av, og det har naturligvis sammenheng med at dagens «venstreside» ikke representerer arbeiderklassen, men føler størst lojalitet til det herskende politiske sjiktet.

Lockdown – en krig mot barn og unge

Les også: Desperat Raymond Johansen med enda mer av det som ikke virker mot Oslos befolkning

Raymond Johansen får kalde føtter – angrer på nedstengninger

Her hjemme var «skolepartiene» SV og Rødt blant de entusiastiske tilhengerne av skolestenging. Vi har til nå ikke sett at de har bedt barn og unge om unnskyldning for dette overgrepet, enn si tatt inn over seg hvor skadelig denne politikken har vært i et klasseperspektiv. Konklusjonen er klar: Vil du har større ulikheter i samfunnet på lang sikt, bør du gå inn for skolestenginger.

Forrige artikkelUhyggelige tapstall i Ukraina betyr ikke noe for USA – Biden ønsker mer krig
Neste artikkelForandringens vinder i Afrika