Lockdown – en krig mot barn og unge

0

Alle som har den minste interesse for barn og ungdoms levevilkår og som vet litt om hvordan en nedstngning av samfunnet virker ikke minst på barns og ungdoms psykiske og fysiske helse har visst det lenge allerede. Den totalt unødvendige lockdownpolitikken med sine skolestengninger, sosial distansering, maskebruk og det hele, har hatt dramatisk ødeleggende virkninger på barn og unge.

Nå begynner fakta mer og mer å komme på bordet. Og det er stygt. WHO og verdens regjeringer og helsebyråkrater har ført en massiv krig mot barn og ungdom, en krig som milliardærene vant og de unge tapte – og som de fortsatt vil tape i årene som kommer, kanskje hele livet.

Og sjøl hovedstrømsmediene begynner å skrive om det, slik CBS News gjør her: COVID’s education crisis: A lost generation?

Det kan se ut som pandemien er over; stadionene er åpne igjen, publikum er overalt, og knapt en maske i sikte. Men COVID skadet mange ting du ikke lett kan se, spesielt på skolene. «Jeg føler at jeg bare trenger å stå på en fjelltopp og bare rope: ‘Ta dette seriøst! Alt står på spill akkurat nå!'» sa Geoffrey Canada, grunnlegger av Harlem Children’s Zone på Manhattan.

Han sier at når det gjelder hvordan pandemien påvirket utdanning, var nyheten overraskende, og definitivt ikke på noen god måte. «Vi har dataene nå, og ting er dårlige; de er faktisk verre enn de fleste av oss trodde,» sa Canada. «Faktisk vil jeg fortelle deg at vi har en utdanningskrise akkurat nå.»

Canada sier at man ser det på testresultater i alle fag. 40% av barna i åttende klasse skjnner ikke grunnprinsippene i matematikk, og det gjelder særlig de fattigste barna, men slett ikke bare dem. «Det skjer over hele USA. Det er et dramatisk fall i resultatene. Og det er mye mer vold og adferdsproblemer. Jeg har aldri sett noe maken til dette.»

Og det er ikke vanskelig å se hvordan det skjedde, skriver Tracy Smith i CBS. Eksperter sier fjernundervisning og mangel på datamaskiner hjemme har skylda. Legg til det frykten for å se familiemedlemmene dine dø, og det er ikke rart at millioner av unge mennesker hadde problemer med å lære, eller til og med klare seg gjennom dagen.

Heather Hhuszti, psykologsjef ved Southern California’s Children’s Hospital Orange County, sa at selv hun ikke kunne tro hvor mange barn som trengte hjelp. «Vi har sett en økning på 50 % i antall barn som kommer til våre akuttmottak fra begynnelsen av pandemien til forrige regnskapsår.»

«Barn var i en slags psykisk helsekrise?» spurte Smith.

«Ja. Det vi sier (de av oss som jobber med barns mentale helse) er at det brant glør selv før pandemien, og pandemien kom og bare kastet bensin på bålet. Vi ser at flere og flere barn kommer inn. som har selvmordstanker, vi ser flere og flere barn komme inn som sier: «Karakterene mine har sunket, jeg kan ikke fungere lenger.» Og hvis vi ikke hjelper barna med å håndtere noen av disse mentale helseproblemene, kan de ikke lære effektivt. Disse barna sliter.»

Og det større bildet her, ifølge lærere som Geoffrey Canada, er at disse barna og ungdommene vil være en slags tapt generasjon: underutdannet til et punkt hvor det trekker ned framtida deres, og vår.

En Stanford-studie viser lavere livstidsinntekt for studenter fra pandemitiden

Det kan ta år for barn å komme seg etter pandemisk læringsgap, viser forskning («CBS Evening News»)

«Det er en hel gruppe unge mennesker som ikke kommer til å få den typen utdanning som vil gi dem adgang til de beste jobbene,» sa Canada. «Det kommer til å koste mange barn titusenvis av dollar i livsløpsinntektene, eller antakelig noen hundretusenvis av dollar.»

Krigen mot barn og unge

Allerede i mai 2020 visste man at covid-19 var nesten risikofritt for barn og unge. Den verdensberømte forskeren på epidemistatistikk, John Ioannidis slo allerede da fast at det var en forsvinnende liten fare for at barn og unge skulle dø av dette viruset. I ettertid har han fått bekreftet disse tallene og i en ny artikkel fra 2022 slo han fast at data fra hele verden viser at Median Infection fatality rate (IFR) var 0,0003 % ved 0-19 år, 0,003 % ved 20-29 år. Eller snudd den andre veien: overlevelsesraten for alderen 0-19: 99.9973%.

Les: Studie fra Yale: Faren for å dø av covid er forsvinnende liten

Likevel turte man fram med skolestenginger og maskepåbud og drev daglig psykisk terror gjennom alle mediekanaler og fra skolemyndigheter og katetere over hele verden. Og resulatene begynner å komme til overflaten. De lar seg ikke skjule lenger:

Tyskland: Barneskoleelever blir stadig dårligere til å lese og regne

Skolestengninger førte til utdanningskrise

Forskning: Lockdown 20 ganger mer dødelig enn Covid

– Læringstapet etter lockdownperioden er en global katastrofe

I Norge har alle stortingspartiene støttet lockdownpolitikken og skolestengingene. Skolepartiene Rødt og SV var blant de verste. I Rødt ble det til og med i praksis forbudt for medlemmer og tillitsvalgte å kritisere denne politikken.

Vil disse politikerne noen gang bli i stand til å innrømme at de har begått et overgrep mot barn og unge som knapt mangler sidestykke? Vi tviler.

Forrige artikkelDen kinesiske fredsplanen for Ukraina
Neste artikkelBle minesveiperen KNM «Otra» brukt til trening av Nord Stream-sabotørene?