Forbereder Zelensky en dolkestøtslegende?

0

Mens amerikanske fagmilitære og etter hvert også regimemedia som New York Times og Washington Post har innsett at Vesten er i ferd med å tape sin stedfortrederkrig mot Russland i Ukraina, begynner dette tydeligvis også å demre for Zelensky og hans klikk av krigsfantaster.

Da gjelder det å ha fortellingene klar og ikke minst vite hvem man skal skylde på. Zelensky vil skylde på Vesten for at han ikke fikk nok våpen og ammunisjon. USA vil skylde på Zelensky for at han ikke var enda flinkere til å sende ukrainske menn i døden når han ikke fikk nok våpen.

Europeerne vil neppe tørre å skylde på USA for å ha lurt dem inn i denne krigen. Men de kan skylde på britene, fordi Storbritannia har vært det landet i vest som mer enn noe annet har ivret for denne krigen og som også har lagt press på USA for å få dem til å gi all den støtten de faktisk har gitt. Og Storbritannia har gått i spissen for å drepe ethvert skritt i retning av en mulig fredsavtale.

I den vestlige imperialistiske alliansen er det Storbritannia, faktisk i større grad enn USA, som har spilt en helt spesiell ledende rolle i alliansens krig mot Russland med Ukraina som slagmark. Det var det britiske forsvarsdepartementet som opprettet Integrity Initiative (med forgreininger til Norge, se her og her), britene og deres Chatham House, med røtter fra kolonitida, spilte en framskutt rolle under Maidan-kuppet i 2014 og britene er verdensledende i psykologisk krigføring på nettet. Den 77. Brigade bruker plattformer på sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook, samt podcaster, dataanalyse og publikumsundersøkelser for å utføre det lederen for det britiske militæret, General Nick Carter, beskriver som «informasjonskrigføring». T.J. Coles belyser mer av Storbritannias rolle i krigen mot Russland i denne artikkelen:

Hvordan Storbritannia fyrte opp Ukrainas krigsmaskin og oppmuntret til direkte konflikt med Russland

Disse og flere andre spørsmål knyttet til situasjonen i Ukrainakrigen er temaer i denne samtalen mellom Alex Christoforou og Alexander Mercouris:

Dolkestøtlegenden var en myte som fikk utbredelse i Tyskland de første årene etter første verdenskrig. Myten gikk ut på at Tysklands nederlag i krigen skyldtes svik på hjemmefronten som følge av sosialistisk og defaitistisk propaganda, og ikke det militære styrkeforholdet ved fronten («dolkestøtet i ryggen på de seierrike tropper»).

Og i mellomtida vil amerikanerne sørge for at servile europeere vil få betale stadig mer av gildet. Og Frankrike, Italia og Tyskland har gjort det klart at de ikke har mye mer å bidra med. Så da blir det de mest godtroende av de servile, nemlig Norge som får punge ut. Det er jo alle partiene på Stortinget skjønt enige om.

Forrige artikkelEU tvinger medieplattformer til å sensurere «desinformasjon» og «hatefulle ytringer»
Neste artikkelIsraelske angrep rammet Syrias Aleppo-flyplass og forårsaket store skader