Vestlige allierte ledet av Storbritannia saboterte foreløpig fredsavtale mellom Ukraina og Russland

0

Det er stadig flere bevis på at krigen i Ukraina kunne vært over på dette tidspunktet, men sentrale vestlige støttespillere til Kiev forsøkte å sabotere potensialet for fredelig forhandlingsløsning. Dette konkluderte ukrainske medieoppslag med allerede i mai, like etter at Storbritannias Boris Johnson dukket opp i hovedstaden på et «overraskende» besøk for å møte president Volodymyr Zelensky for første gang måneden før.

Dette skriver Gulf Insider.

Dette er hva en bombe av en historie i Ukrainska Pravda sa den gang, men som nesten ble ignorert i vestlige mainstream-medier: 

Ifølge Ukrainska Pravda-kilder nær Zelenskyy, kom Storbritannias statsminister Boris Johnson, som dukket opp i hovedstaden nesten uten forvarsel, med to enkle meldinger. Den første er at Putin er en krigsforbryter, han skal presses, ikke forhandles med.

Og det andre er at selv om Ukraina er klare til å signere noen avtaler om garantier med Putin, er de [Storbritannia og USA] det ikke. Johnsons holdning var at det kollektive Vesten, som tilbake i februar hadde foreslått Zelensky skulle overgi seg og flykte, nå følte at Putin egentlig ikke var så mektig som de tidligere hadde forestilt seg, og at her var en sjanse til å «presse ham».

Den ukrainske engelskspråklige rapporten fortsatte med å understreke at tre dager etter at Johnson dro tilbake til Storbritannia, gikk Putin offentlig ut og sa at samtalene med Ukraina «hadde blitt til en blindvei».

Vesten drepte fredsforslag for å avslutte Ukraina-krigen, Russland støttet forhandlet løsning

Dette skrev også Ben Norton i Multipolarista:

Russland og Ukraina ble enige om et forhandlet oppgjør for å få slutt på konflikten i april, men den britiske statsministeren Boris Johnson grep inn for å stoppe fredsavtalen, og USA og EU eskalerte proxy-krigen for å prøve å svekke Moskva.

Forrige artikkelUSA-etterretning bekrefter: Har hatt spesialsoldater i Ukraina lenge
Neste artikkelPressa feirer angrepet på forsyningslinje til Krim – kan føre til ytterligere opptrapping