Israelske angrep rammet Syrias Aleppo-flyplass og forårsaket store skader

0
Bilde: Southfront

Det femte rapporterte israelske angrepet på Aleppo internasjonale lufthavn i år.

Av Middle East Eye.

Det israelske  militæret angrep Aleppo internasjonale lufthavn tidlig mandag morgen, ifølge den syriske statskanalen Sana.

Omtrent klokken 04.30 lokal tid utførte Israel en «luftangrepshandling» fra Middelhavet, sa det syriske statlige nyhetsbyrået Sana. 

Syriske sivile kjemper mot dødelige israelske luftangrep og amerikanske sanksjoner

Det er ikke rapportert noen personskader, men det syriske transportdepartementet sa at skaden på den eneste fungerende rullebanen har satt flyplassen ut av drift, og la til at flyene har blitt omdirigert til flyplassene i Damaskus og Latakia.

– Vedlikeholdsteam vil starte reparasjonsarbeid i dag for å sette flyplassen i drift så raskt som mulig, sa Suleiman Khalil til AFP.

Syrian Observatory for Human Rights sa at våpenlagre på den tilstøtende Nayrab militærflyplassen også var mål for luftangrep. Angrepet kommer en uke etter at et israelsk angrep på steder i nærheten av Damaskus drepte to pro-regjeringskrigere, ifølge SOHR.

Dette er femte gang på under ett år at Israel angriper flyplassen i Aleppo.

Israelske angrep satte Aleppo flyplass sist ut av drift i mai, og før det to ganger i mars, og en i september 2022. Israelske missilangrep har også rammet flyplassen i Syrias hovedstad Damaskus minst fire ganger i år.

Det israelske militæret har ikke kommet med noen kommentar etter de siste angrepene, en holdning det også har hatt etter tidligere angrep på Syria. Israel har utført hundrevis av luftangrep i Syria siden 2011, rettet mot syriske tropper, Iran-støttede jagerfly og Hizbollah.

Angrep rettet mot flyplasser og lammende luftfart har imidlertid blitt hyppigere det siste året.

Les også: Reported Israeli strike damages Aleppo airport and puts it out of service

Forrige artikkelForbereder Zelensky en dolkestøtslegende?
Neste artikkelVil regjeringa mislykkes med å svekke offentlighetsloven?
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.