Integrity Initiative: Norske navn trukket inn i hemmelig nettverk for informasjonskrig mot Russland

7
Skjermdump fra nettsidene til Integrity Initiative. De hevder at de skal forsvare demokratiet, men av dokumentene deres framgår det at de driver psykologisk krigføring.

Som det første av de etablerte mediene følger ABC Nyheter opp avsløringa av Integrity Initiative, som vi har presentert her på steigan.no. Bare for kort å minne om hva dette handler om:

Den britiske regjeringa har måttet innrømme at ikke bare utenriksdepartementet, men også hæren og forsvarsdepartementet har finansiert Institute for Statecraft som står bak en meget skitten kampanje mot Labour-leder Jeremy Corbyn.

Dette «instituttet» driver noe som kalles The Integrity Initiative, som er et hemmelig program som er opprettet for å drive svart propaganda mot Russland.

Chris Donnelly er tidligere rådgiver for NATO og er sjef for Institute for Statecraft. Han sier i en video som er lagt ut på YouTube:

We have across Europe a network, we call them clusters, of people who understand the issue and have agreed voluntarily to bound themselves to keep together in order to tackle the issue in their own country and to share information between each country on the problems and how to tackle them and how to improve their own governmental capacity how to deal with them.”

Både dokumentene fra Institute of Statecraft og deres leder sier at de har bygd opp et nettverk av klynger over hele Europa, og i dokumentene sies det at det finnes en slik klynge i Norge. Takket være lekkasjene kjenner vi også navnene på medlemmene av den norske «klyngen». Den «tidligere statstjenestemannen» er antakelig Chris Prebensensom var sekretær i Den norske atlanterhavskomité fra 1997 til 2010. Den øvrige medlemmene av «klyngen» er Jardar Østbø, Institutt for forsvarsstudier, Kristin Ven Bruusgaard, Institutt for forsvarsstudier, Tor Bukkvoll, Forsvarets forskningsinstitutt og Henning André Søgaard, Forsvarets forskningsinstitutt.

«I Norge bygger vi med hjelp fra kolleger i Den Norske Atlanterhavskomité en klynge i Oslo, ledet av en forhenværende embedsmann. Denne klyngen har en kobling til en uavhengig frivillig organisasjon som arbeider med det sivile samfun i Tromsø og opererer i det høye nord, idet russisk innflytelse i Norge har en annerledes karakter i nord enn i hovedstaden, og må behandles tilsvarende.», heter det i Integrity Initiatives egen framdriftsrapport, som er lekket (ABC Nyheters oversettelse fra engelsk).

ABC Nyheter har spurt tre av dem om hvordan dette forholder seg, og de benekter alle å være med i en slik klynge. Chris Prebensen er riktignok «fellow» i Institute of Statecraft, og det er dette instituttets egne dokumenter som hevder at Prebensen er med i en slik klynge.

Institute of Statecraft har gått ut med en kommentar til lekkasjen der de bekrefter at det dreier seg om virkelige dokumenter fra dem som de sier er blitt stjålet og de sier at:

«many of the names published were on an internal list of experts in this field who had been considered as potential invitees to future cooperation. In the event, many were never contacted by the Integrity Initiative and did not contribute to it. «


Ingen røyk uten ild. Og her er slukningsbrigadene ute for å begrense skadene. Et nettverk av denne typen, uansett hvor langt eller kort det var kommet i oppbygginga, tåler ikke offentlighetens søkelys.

77th Brigade of The British Army

Dette er bare overflatekrusninger av noe mye større som foregår nede i djupet. I 2015 meldte vi at den britiske hæren hadde opprettet en hæravdeling av Facebook Warriors, Facebook-krigere.

British Army har en brigade for å føre krig i sosiale medier. Fra nettsidene til British Army

Hæravdelinga kalles 77th Brigade. Den har hovedkvarter i Hermitage, Berkshire. Og den er i fullt arbeid. Brigaden består av 1500 Facebook-soldater og de har et svært nettverk av informasjonskrigere rundt seg. Generalstabssjefen i den britiske hæren, general Sir Nick Carter, holdt en tale til dem i januar 2018 der han lovpriste dem for det arbeidet de utfører. Carter siterte forfatteren David Patrikarakos og gjorde hans ord til sine:

I was caught up in two wars: one fought on the ground with tanks and artillery, and an information war fought largely, though not exclusively, through social media. And counter intuitively, it mattered more who won the war of words and narratives than who had the most potent weaponry.

Informasjonskrigen pågår nå og den føres som en virkelig krig

Ta ikke mine ord for det, les general Carter. Han ser på informasjonskrigen som en virkelig krig, som kanskje er viktigere enn den som føres med tradisjonelle våpen. I denne krigen rekrutteres det journalister, mediefolk, bloggere og andre som kan bidra til hjernevask, svart propaganda og krigshysteri.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. runeulv says:

  Også var det om man skal sutre over at det er slik, eller om man skal utnytte seg av situasjonen? Sosiale medier har gjort at vanlige folk kan delta i informasjonskrigen, og det har endret spillereglene.

  De vestlige regimene tapte informasjonskrigen om Ukraina. At grunnen var at de hadde så en så dårlig sak, er forsåvidt irrelevant, da militære er forventet å vinne uansett, så en dårlig sak vil tilsi at man må ha ennå bedre shills for å vinne.

  Jeg tror ikke militære shills ble brukt under Brexit eller valget av Trump. Dette sier lite om bruken av private shills, og det er verdt å minne på at de eneste som har blitt tatt er demokratene i USA, så det er usikkert hvor stort problemet er.

 2. Dette får ikke noen fokus, før disse navngitte personene blir etterforsket og eventuelt tltalt for brudd på Norsk Lov.
  Vi vil da få svar på, hvorvidt vårt juridiske system er komprommitert.

 3. Er ikke disse personene å betrakte som spioner?

 4. runeulv says:

  Det er lov å være betalt propagandist i Norge og andre vestlige land, og det er også helt vanlig, selv om det kalles noe annet. Mange NGO’er er i prinsippet kun betalte propagandister, journalister er det, og så har vi hele reklamebransjen og deler av akademia. At militære også har brukt for propagandister i denne kakafonien av informasjonspåvirkere, er forsåvidt forståelig, men så er det hvordan de blir brukt da?

  At vi ikke heller har noe demokrati, når betalte propagandister dominerer den offentlige samtalen, er vel også et problem.

 5. Dette er i prinsippet korrekt.
  Bevisste løgner, for støtte til svindel, er imidlertd omfattet av lover om medvirking til kriminelle handlinger.
  Klimasvindelen er et godt eksempel.
  Støtte til krigshandlingene i Libya og Syria to andre.
  Økonomisk krigføring mot Russland etter et ulovlig vestlig kupp i Ukraina bør, etter min mening, prøves i Rettsapparatet.

 6. Johnny says:

  Disse personene er vel heller femtekolonister.

 7. På en måte synes jeg det er bedre at årsaken til at de spyr ut slik galle som de gjør, er at de får betalt for det.
  Tenk om de hadde trodd det de sier- da hadde vi virkelig vært ille ute.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere