Støre er ansvarlig for den kameraderikulturen som Trettebergstuen er en del av

0
Clinton Foundation fikk millioner etter en telefon til Støre

To profilerte statsråder innrømmet at de har brutt reglene for habilitet. Anette Trettebergstuen gikk av, mens Tonje Brenna tok ansvar ved å bli sittende. Forstå logikken den som kan. Men som alle vet er det alltid ledelsen for en organisasjon som er ansvarlig for organisasjonskulturen. Alltid. Trettebergstuen og Brenna står for en korrupt kameraderikultur som Støre er den øverste sjefen for – og den fremste utøveren av.

Mens Trettebergstuen og Brenna driver med kameraderi i det små, driver Støre den i stor, grandios stil.

Det var ingen demokratisk saksbehandling da Støre ga 3,6 millioner kroner til den korrupte Clinton Foundation i 2015.

Nettavisa ABC Nyheter skriver:

En kjapp telefon til sin norske utenriksministerkollega Jonas Gahr Støre (Ap) ga på få dager Hillary Clinton 3,6 millioner kroner i støtte til et nyopprettet fond. Nå refses hun for å ha misbrukt offentlig tjenestemann, i strid med lovverket, for å oppnå privat gevinst. …

Samtalen med daværende utenriksministrer Støre fant sted høsten 2010 – kort tid før den årlige konferansen Clinton Global Initiativ (CGI). Den arrangeres av den private stiftelsen The Clinton Foundation, som det tidligere presidentparet Bill og Hillary etablerte etter at han sluttet i embetet som verdens mektigste mann i 2001.

Hillary Clinton og mannen Bill er kjent for å hente millioner i støtte til sin private Clinton Foundation.

Dagbladet skrev med støtte i Finansavisen at Norge har gitt 441 millioner kroner til Clinton Foundation, som angivelig skulle gå til bistand. I følge avisa er bare 10% gått til bistand, mens svært mye er gått til «administrasjon, reiser, lønninger og bonuser».

Norge og Saudi Arabia var i spissen med å øse gigantsummer til Clinton Foundation. (Og Høyre var like ille som Arbeiderpartiet, så bare det er sagt.)

De aller største bidragsyterne til Clinton Foundation er Bill Gates, Fred Eychaner (Newsweb Corporation) og Frank Giustra. Bill & Melinda Gates Foundation er den største private stiftelsen i verden, og driver privat utenrikspolitikk i stor skala. Frank Giustra er en kanadisk storkapitalist, som blant annet har sterke interesser i den omstridte Keystone XL-rørledninga og i tjæresandindustrien. Hans Radcliffe Foundation er en kjent støttespiller for Clintons prosjekter. Den er involvert med International Crisis Group sammen med George Soros.

Alle disse, samt Det nederlandske postkodelotteriet (?), har bidratt med mer enn 25 millioner dollar hver. For oss nordmenn blir det spesielt interessant når vi går til neste nivå av store givere, de som har bidratt med mellom 10 og 25 millioner dollar. Der finner vi blant annet Saudi Arabia, Norges regjering og den ukrainske oligarken Victor Pinchuk.

Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Foto: Fra Støres facebookside

Støre ga bort det norske arvesølvet til «kjære Ursula»

Det var ingen demokratisk saksbehandling i Norge den 20. mai 2022 sendte statsminister Jonas Gahr Støre et brev til EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen der han lovte at Norge skal bygge ut vindkraft til havs i en størrelsesorden av 30 Gigawatt, og at mesteparten av dette vil være tilgjengelig for eksport til EU.

På vegne av Norge har altså Jonas Gahr Støre lovt EU å bygge ut vindkraft som nesten er like stor som den samlede kraftproduksjonen i Norge. Dermed gjør han med et pennestrøk Norge til en energikoloni under EU med vindtrekkende og uoverskuelige konsekvenser for Norge og framtidige generasjoner her til lands.

Se hele brevet fra Støre her.

I EU granskes Ursula von der Leyen for korrupte forbindelser med Pfizer-sjef Albert Bourla.

Les Thomas Fazi: Pfizer og Ursula von der Leyen: de manglende tekstmeldingene

Eller hva med Støres giverglede til kraftspekulantene og spekulantene som gjør milliardformuer i ly av «det grønne skiftet»?

Regjeringen har lovet selskapet Freyr lånegarantier på 4 milliarder kroner dersom det blir noe av batterifabrikken i Mo i Rana. Og konsernsjefen regner med at det er flere milliarder å hente fra statskassa. Dette skjer i ei tid da 150.000 husstander sier de er «ille ute» økonomisk. Og samtidig som styremedlemmene i Freyr får flere millioner kroner hver i styrehonorarer i år også, slik E24 skriver.

Og naturligvis har vi sett Støres vanvittige giverglede til våpenindustrien og oligarkene i Ukraina, men der har han hele politikergjengen på Stortinget med seg, uten at det gjør saka noe bedre. Norge stiller kassakreditt for svindlere og spekulanter hjemme og ute. Og det granskes aldri. Ingen blir stilt til ansvar.

Ansvaret ligger hos Støre

Frithjof Jacobsen, politisk redaktør i Dagens Næringsliv skriver:

Jonas Gahr Støres regjering sliter med amatørskap, lettvinthet og kunnskapsmangel. Velgerne har skjønt det.

Habilitet er ikke så vanskelig. Statsråder må bare ligge unna det som har med venner og familie å gjøre. Er de i tvil kan de spørre sitt eget embetsverk eller kollegene i regjeringen. Eller lese «Håndbok for politisk ledelse» som alle politikere i regjeringsapparatet har tilgjengelig.

Kunnskapsløse amatører, det er dessverre ingen overdrivelse.

Se på den offisielle CV-en til Anette Trettebergstuen. Det hun har av yrkeserfaring etter at hun gikk ut fra Hamar katedralskole er telefonintervjuer hos AC Nielsen AS (2001) og disc jockey (2004). Resten er klatring i det politiske apparatet.

Støres mannskap, i likhet med Høyres mannskap før dem, består av politiske broilere som ikke aner hvordan vanlige mennesker har det, hvordan ting produseres eller hva som er grunnlaget for den velstanden vi hadde.

Det tragiske er at de dessverre er i posisjon til å ødelegge en velstand som det har tatt generasjoner av sliteres arbeid å bygge opp, og at de gjør det mens de roser hverandre opp i skyene.

Forrige artikkelSvensk analytiker: Den ukrainske motoffensiven er en fiasko allerede
Neste artikkelNorge er i tet i politisk galskap
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).