Ukraina innrømmer at de har myrdet russiske skribenter

0
Den ukrainske aktivsten George Tuka, propagandist for Myrotvorets, ifølge Libération. (Reai/Wikipedia. Creative Commons)

Sjefen for Ukrainas militære etterretningstjeneste har i et intervju sagt at Kiev har myrdet «russiske propagandister». Det er magasinet Newsweek som skriver dette.

Generalmajor Kyrylo Budanov innrømmet den ukrainske YouTube-kanalen Rizni Lyudi. Ifølge en oversettelse av den uavhengige russiskspråklige kanalen Meduza, sa Budanov at Ukraina hadde «vellykket angrepet ganske mange mennesker» knyttet til Kreml-propaganda siden starten av krigen for nesten 15 måneder siden.

Budanov oppga ingen navn på enkeltpersoner som Ukraina angivelig har rettet angrep mot, men flere kjente, pro-Kreml personer har blitt drept eller såret inne i Russland siden krigen startet.

Blant de mer høyprofilerte hendelsene var i august i fjor bilbombedrap på Darya Dugina, journalistdatteren til Aleksandr Dugin, en ideolog kjent som «Putins filosof.»

Nylig ble den fremtredende militærbloggeren Vladlen Tatarsky drept av en eksplosjon på en kafé i Saint Petersburg i april, og tidligere denne måneden ble pro-Kreml-forfatteren Zakhar Prilepin skadet i bilbombeangrep .

Ukraina hadde tidligere benektet involvering i dødsfallene til Dugin og Tatarsky, mens Kievs sikkerhetstjenester verken bekreftet eller avkreftet å ha en rolle i Prilepin-hendelsen.

Selv om han ikke ga flere detaljer om Ukrainas involvering i noen russiske propagandisters død, sa Budanov til Rizni Lyudi at «[d]er har det vært godt publiserte saker som alle vet om, takket være mediedekningen.»

Tirsdag snakket Budanov også med den ukrainske YouTube-kanalen ISLND TV. Under intervjuet antydet han å angripe enkeltpersoner i land utenfor Ukraina, ifølge en oversettelse av Kyiv Post .

«Direkte avskum vil til slutt bli straffet i alle land i verden. Bare eliminering kan være en velfortjent straff for slike handlinger,» sa Budanov til Kyiv Post .

Han fortsatte: «Jeg vurderer ikke noe annet. Det er min personlige mening, jeg holder meg til den, og jeg vil implementere den.»

Kjeltringstat med drapslister

Fra før av vet vi at Ukraina fører ei drapsliste på nettstedet Myrotvorets der det er ført opp tusenvis av navn som pekes ut som mulige drapsofre. Vi vet også at de ukrainske drapslistene beskyttes av NATO og CIA.

Ukrainsk «dødsliste» publiserer navn og adresser til påståtte «russiske propagandister:» Lista viser seg å være basert, ikke i Ukraina, men i Langley VA hvor CIA-hovedkvarteret ligger.

Scott Ritter skriver:

Den avskyelige arven etter Stepan Bandera driver undertrykkelsen av de som våger å utfordre narrativet om den russisk-ukrainske konflikten som blir spredd av den ukrainske regjeringen, dens vestlige allierte og de lydige, samtykkende massemedia.

Den tidligere våpeninspektøren er også ført opp på Kievs drapsllste. Han skriver:

Jeg har skrevet en stund nå om det ukrainske senteret for bekjempelse av desinformasjon og deres publisering i midten av juli av en «svarteliste» som inneholder navnene på 72 intellektuelle, journalister, aktivister og politikere fra flere land som har blitt stemplet som «russiske propagandister» av den ukrainske regjeringen for å ha frekkheten til å snakke kritisk, men saklig, om den pågående russisk-ukrainske konflikten.

Jeg ergret meg over denne listen av flere grunner, først og fremst fordi lønningene til ukrainerne som satte sammen denne listen så ut til å være betalt av amerikanske skattebetalere via bruk av midler bevilget av Kongressen til nettopp dette formålet. Tanken på at Kongressen vedtok en lov som lot den ukrainske regjeringen gjøre noe – undertrykke lovfestet presse- og ytringsfrihet  – som Kongressen selv har grunnlovsmessig forbud mot å gjøre, gjorde meg forbannet.

Det samme gjorde det faktum at Senter for bekjempelse av desinformasjon kunngjorde eksistensen av denne «svartelisten» på et møte som var organisert av en amerikansk-finansiert NGO der det deltok tjenestemenn fra utenriksdepartementet som satt stumme mens deres ukrainske kolleger stemplet personene på denne listen «informasjonsterrorister» som fortjente å bli arrestert og tiltalt som «krigsforbrytere».

Myrotvorets-listen har eksistert siden 2014 og har blitt beskrevet som «i praksis en dødsliste for politikere, journalister, entreprenører og andre offentlige personer som har blitt «klarert for oppsigelse» av listens skapere.

Daria Duginas navn var på listen.

Og nå er også mitt navn der, sammen med flere andre Vestlige, som den kanadiske journalisten Eva Bartlett og den britiske rockemusikeren Roger Waters .

Biden-administrasjonen er taus om denne vederstyggeligheten.

Det samme er Kongressen.

Vi kjenner heller ikke til at for eksempel partiet Rødt har uttalt seg om denne staten som offisielt engasjerer seg i drap på skribenter og kritikere.

Rødt burde jo vite mye om dette, siden landsmøtet i partiet nylig vedtok at «Rødt støtter Ukrainas kamp for frihet«.

Hvis det å myrde sine kritikere er «kamp for frihet» må Rødt ha funnet opp et annet frihetsbegrep enn det som har vært gjengs blant tilhengere av demokrati, pressefrihet og rettssikkerhet.

I den samme uttalelsen har Rødt vedtatt at Ukraina «kjemper for demokrati». Hvor har de det fra? Er det de arbeiderfiendtlige arbeidslivslovene de tenker på eller er det forbudet mot opposisjonspartier og opposisjonsmedier?

Og forresten: Hva sier Journalistlaget, PEN, Fritt ord og redaktørforeningen?

Les: Ukrainas nye lover for arbeidslivet «åpner en Pandoras eske» for arbeiderne

Hvilken klasse støtter den norske venstresiden i Ukraina?

Om nynazismens innflytelse i Ukraina

Forrige artikkelHuet i sanda
Neste artikkelUSA håper å rive seieren ut av nederlagets munn i Ukraina