På overtid begynner noen å skjønne det forferdelige ved WHOs nye traktat

0

Den britiske avisa The Telegraph skriver:

WHO kan få fullmakter til å innføre lockdown i Storbritannia

Parlamentsmedlemmer frykter at ny traktat designet for å øke organisasjonens fullmakter vil gjøre den i stand til å håndheve grensestenginger og vaksinepass.

Nedstengningstiltak kan bli pålagt Storbritannia av Verdens helseorganisasjon (WHO) under en fremtidig pandemi under vidtrekkende nye fullmakter, frykter ministrene.

Medlemsstater vil være forpliktet til å følge byråets instruksjoner når de reagerer på pandemier, inkludert ved å innføre vaksinepass, grensestenginger og karantenetiltak, under et utkast til oppdatering av regelverket.

En ny «pandemitraktat» som er under diskusjon vil også tvinge Storbritannia til å bruke fem prosent av helsebudsjettet sitt på å forberede seg på et nytt virusutbrudd.

Vi har forstått at ministre er skremt av planer om å øke WHOs fullmakter som gjør det mulig for dets styrende organ å kreve at land overleverer oppskriften på vaksiner, uavhengig av immaterielle rettigheter, og for å motvirke feilinformasjon.

Konservative parlamentsmedlemmer har skrevet til ministrene for å advare om en «ambisjon som er åpenbar … for WHO om å gå fra en rådgivende organisasjon til en kontrollerende internasjonal myndighet».

Utenriksdepartementet oppfordret til å blokkere fullmakter

I brevet deres, som The Telegraph har sett, oppfordrer de utenriksdepartementet til å blokkere fullmakter som «ser ut til å trenge vesentlig inn i Storbritannias evne til å lage sine egne regler og kontrollere sine egne budsjetter».

Som svar på bekymringene torsdag sa Andrew Mitchell, en høy tjenestemann i Utenriksdepartementet, til The Telegraph at han ville blokkere enhver lov som hindrer Storbritannia i å fastsette sin egen helsepolitikk.

«Storbritannia støtter pandemiavtalen som nå forhandles fram av nasjonale myndigheter, noe som kan fremskynde deling av data om nye pandemiske trusler, slik at vi er i stand til å reagere raskt i tilfelle fremtidige pandemier,» sa han.

«Vi er klare på at vi aldri vil gå med på noe som går på tvers av våre prinsipper om suverenitet eller hindrer Storbritannia i å ta avgjørende grep mot fremtidige pandemier.»

Endringer for å gjøre WHOs råd «bindende»

Regelendringene er foreslått som en del av planene om å oppdatere WHOs internasjonale helseforskrifter (IHRs) i lys av koronaviruspandemien og etablere en ny Pandemic Preparedness Treaty.

Her hjemme er politikerne som vanlig «rævdiltere», som det heter i Bergen:

Helseminister Kjerkol: – Vi må konsolidere WHO som et byrå som har nulltoleranse for feil oppførsel

På WHOs møte i Genève 23. mai 2022 leverte helseminister Ingvild Kjerkol fra seg Norges sjølstendighet på et sølvfat. Hun ikke bare sluttet seg til at WHO i framtida skal få makt til å overstyre nasjonale regjeringer og parlamenter og gi globale direktiver. Hun gjorde det med stor entusiasme da hun sa (oversatt fra den engelske originalen på regjeringas nettsider):

«Jeg er oppmuntret over at vi har blitt enige om at vi skal forhandle frem en pandemiavtale, styrke det internasjonale helseregelverket (International Health Regulations) og bringe WHOs finansiering på vei mot bærekraft. Jeg er også oppmuntret av WHOs kapasitet til å håndtere humanitære helsekriser. Norge vil fortsette vår støtte til disse avgjørende aspektene ved WHO-mandatet.

Vi har nå muligheten til å sikre at helse ivaretas av mer effektive systemer, sterkere ansvarlighet og tillit, og av rettferdighet, solidaritet og menneskerettigheter. Vi forventer at generaldirektøren også vil gripe dette øyeblikket og sørge for ansvarlighet for WHO som holder de høyeste etiske standardene. Vi må konsolidere WHO som vår effektive, ansvarlige og dyktige leder innen multilateralisme, og et byrå som har nulltoleranse for feil oppførsel.»

«Nulltoleranse for feil oppførsel»

Regjeringa vil altså gi fra seg makt til det ikke-valgte WHO slik at de kan vise «nulltoleranse for feil oppførsel». Hva er dette for noe? Har Ap og Senterpartiet en mal for hva som er «feil oppførsel» og hva det vil si å ha «nulltoleranse» overfor denne? Når ble dette lagt fram for det norske folk? Når ble det diskutert i Stortinget? Står det noe sted i Norges lover?

Det er tydelig at Arbeiderpartiet lengter etter et globalt helsediktatur de kan dekke seg bak når de skal være dets lokale utøvere.

Men konservative politikere i Storbritannia har begynt å våkne, riktignok i tolvte time. Traktaten vedtas i disse dager.

Les mer på steigan.no om WHOs traktatforslag.

Forrige artikkel– Krigen er et opprør fra Russland og «resten» mot USAs hegemoni
Neste artikkelSenator Lindsey Graham sier at USA må støtte Ukraina for å unngå at Kina overtar Taiwan