De propaganderer for nazister, men vil ikke fortelle deg det

0
Samantha Power på møte arrangert av ukrainske nazisympatisører.

Av Moon of Alabama.

Ved starten av den pågående krigen i Ukraina skiftet ‘vestlige’ medier mening om ukrainske nazigrupper. Det de hadde fordømt i flere år i overskriftene og artiklene ble først hvitkalket, og da ble det ganske enkelt eliminert fra konteksten. Som eksempel har jeg pekt på de skiftende overskriftene og beskrivelsene av den fascistiske Azov-militsen på sidene til New York Times .

15. mars 2019 :

På flakjakken hans var et symbol som ofte ble brukt av

Azov-bataljonen, en ukrainsk nynazistisk paramilitær organisasjon.

11. februar 2020 :

Forsvarere av den ukrainske Azov-bataljonen, som FBI kaller

«en paramilitær enhet» beryktet for sin «tilknytning til nynazistisk ideologi», anklager oss for å være en del av en Kreml-kampanje for å «demonisere» gruppen.

17. mars 2022 :

Facebook sa i forrige uke at de gjorde et unntak fra antiekstremismepolitikken for å tillate ros til

Ukrainas høyreekstreme Azov Bataljon militærenhet, «strengt i sammenheng med å forsvare Ukraina, eller i deres rolle som en del av Ukrainas nasjonalgarde.»

29. april 2022 :

Disse scenene er fra videoer delt på nettet de siste dagene av

Azov-regimentet, en enhet i det ukrainske militæret, som sier at de ble tatt i labyrintlignende bunkere under det viltvoksende Azovstal-stålverket i Mariupol, Ukraina.

Som jeg hadde skrevet tidligere:

Det som en gang var «en ukrainsk nynazistisk paramilitær organisasjon» som til og med FBI sa er beryktet for sin «tilknytning til nynazistisk ideologi» ble først omdefinert som bare «ytre høyre» før det ble en normal «enhet i det ukrainske militæret» .

I gårsdagens rapport om en tvilsom ukrainsk militær suksess i nærheten av Bakhmut har Times tatt sitt neste skritt som er å unngå å nevne Azov i det hele tatt:

12. mai 2023 :

Videoer som ble utgitt på fredag ​​av

Ukrainas tredje separate angrepsbrigade,viste soldater som hoper seg ut av pansrede personellkjøretøyer og angriper en russisk skyttergrav. «Fremover, frem!» ropte en soldat i videoen, filmet på et hjelmkamera. Soldatene stupte i dekning da en russisk soldat kastet en håndgranat, løp deretter frem og kastet sin egen granat inn i en russisk bunker. Videoen kunne ikke bekreftes uavhengig.

Når man setter «Ukrainas 3rd Separate Assault Brigade» inn i en nettsøkemotor, vil man sannsynligvis bli henvist til Wikipedia som deretter avslører det fullstendige navnet på den militære enheten:

Den 3rd Separate Assault Brigade Azov (Ukrainsk: 3-тя окрема штурмова бригада Азов) er en brigade av de ukrainske bakkestyrkene som ble opprettet i 2022. …

Historie

Brigaden, som ble opprettet i november 2022, dukket opp fra Azov Special Operations Forces (SSO) og besto opprinnelig av veteraner fra Azov-regimentet. Siden er det en fullt operativ kampenhet innenfor de ukrainske bakkestyrkene til de væpnede styrkene i Ukraina.

Under krigen har Azov vokst gjennom aktiv rekruttering fra «Azov-bataljonen, en ukrainsk nynazistisk paramilitær organisasjon» inn i Azov-regimentet og, etter å ha tapt i Mariupol, til en enhet i brigadestørrelse.

Et annet avsnitt i gårsdagens NYT-rapport viser at, til tross for påstander om det motsatte, har ideologien til Azov-militsen ikke endret seg i det hele tatt:

«Den defensive fasen av kampen om Bakhmut er over,» sa Andriy Biletsky,

som har den ultimate kommandoen over brigaden, blant andre enheter i den ukrainske hæren.Nå, sa han, vil Ukraina øke presset på russerne fra nord og sør.

Hvem er denne Andriy Biletsky? Vel, du vil ikke lære det fra den nåværende New York Times som etterlater hans tittel og stilling udefinert.

Andriy Biletsky

Noe som igjen leder meg til Wikipedia:

Andriy Yevheniyovych Biletsky er en ukrainsk høyreekstreme politiker. Han er leder for det politiske partiet Najonalkorpset. Han var den første sjefen for den frivillige militsen Azov Bataljon, som han grunnla i 2014, og en av grunnleggerne av den nasjonalistiske bevegelsen Den sosial-nasjonale forsamlingen.

Ved å lese videre kan vi også lære om Biletskys politiske synspunkter:

I 2010 sa Biletsky at den ukrainske nasjonens oppdrag er å «lede de hvite rasene i verden i et siste korstog … mot semittledede Untermenschen».

Det er mer å lære om Andriy Biletskys ideologi :

I tillegg til den hvite rasens overlegenhet, hevdet Biletsky å forsvare Vesten, å ønske ødeleggelsen av demokratiet i Europa, ødeleggelsen av kapitalismen og den «sionistiske internasjonale», som ville bli erstattet av «nazokrati», som er hans egne ord. Som historiker var Biletsky, i tillegg til konspirasjonsteorien som i høy grad var en del av hans retorikk, også forpliktet til revisjonisme, og skrev om historien til det ukrainske folket, hvis røtter, ifølge ham, lå i den skytiske sivilisasjonen, som han knyttet til kosakkene, i et forsøk på å viske ut den virkelige opprinnelsen til Kiev-russ. Han gikk mye lenger enn nazistene, og gikk så langt som å erklære at sistnevnte ikke hadde tatt hensyn til behovet for å rasemessig rense befolkningen, inkludert den ariske befolkningen, for å utrydde degenererte undersåtter, som alkoholisme, narkotikaavhengighet og andre. Ideen hans var å ta hensyn til «den biologiske karakteren til hver familie». Han gikk mye lenger enn amerikansk eugenikk, og foreslo total og bokstavelig rensing av rasen, og uttalte at den ukrainske nasjonale kulturen var avledet fra folket, ikke fra deres historie, religion, arv eller språk. Han erklærte til og med at «den ukrainske nasjonens historiske oppdrag i dette kritiske øyeblikket er å lede de hvite folkene i verden i det siste korstoget for dens eksistens, og å kjempe mot undermenneskeligheten ledet av semittene».

Å lese mer om ham avslører at Biletsky ikke bare har teoretisert nazi-ideologi, men har over år begått voldelige handlinger mot forskjellige av «fiendene» den utpeker. Han hadde blitt arrestert og fengslet for disse forbrytelsene flere ganger.

Wayback-maskinen har en kopi av et hefte (på russisk) med forskjellige av hans skrifter. I 2005 skrev han for eksempel om «Hva er Ukraina» (s. 17, 18) (maskinoversettelse):

Nasjonalistenes syn på Ukraina er definitivt et blikk inn i fortid og nåtid, og fremtidens prosjekt – Stor-Ukraina.

Vårt Ukraina har et areal på 945 tusen km2 (dvs. 343 tusen km2 mer enn dagens ), bebodd av 60 millioner mennesker, for det meste ukrainere. Disse 343 tusen kilometerne med land ble tatt bort fra den ukrainske nasjonen i fortiden: Kuban og nasjonen: Kuban og østlige Slobozhanshchyna (nå under Muscovy), Kholmshchyna og Podlasie (under Polen), Beresteyshchyna (under Hviterussland), Transnistria (under Moldova), Marmoroshchyna (under Romania), Presov-regionen (under Slovakia), det vestlige Transcarpathia (under Ungarn).Alle disse landområdene, sammen med det moderne Ukraina, utgjør det udelelige forente Ukraina, som vi ikke har rett til å selge eller gi opp.

Imidlertid er Ukraina ikke bare et stykke territorium i sentrum av Europa, skissert av bosetningen til den ukrainske nasjonen, det er en helt unik legering, en etno-geografisk organisme.

Det er mange kriger som må føres for det «fremtidens prosjekt» …

Jeg har ikke funnet informasjon om Biletskys nåværende offisielle stilling selv om måten NY Times beskriver ham – «som har den ultimate kommandoen over brigaden, blant andre enheter i den ukrainske hæren» – må man anta at han nå er en høyt rangert militæroffiser.

Fra å direkte beskrive Azovs ideologi som «nynazistisk» har New York Times gått over flere stadier til å unngå å nevne den. Den siterer dens leder uten å identifisere ham og uten å gi noen sammenheng.

Men NYT vil gjerne beskrive de forhåndsproduserte propagandavideoene hans nynazister sender til sine pressekontakter.


Denne artikkelen ble publisert av Moon of Alabama:

They Are Propagandizing For Nazis But Won’t Tell You That


På steigan.no har vi helt siden 2014 avslørt hva Biletsky og Azov står for. Her er artikler som omtaler Andriy Biletsky.

Legg spesielt merke til:

2014: Nazistenes økende innflytelse i Ukraina

Ukrainas framtidige nazi-leder?

Færseth jukser, driver avskrift og slapt arbeid for å fremme Vestens propagandamaskiner

Nazister har ikke fått så vennlig omtale i NRK siden 1945

MDG-Trædal vil skjerme Ukrainas nazister for kritikk

Om nynazismens innflytelse i Ukraina

Forrige artikkelZelensky truer Ungarn
Neste artikkelAvdollarisering – ikke hvis, men når
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.