Zelensky truer Ungarn

0

I den lekkasjen som omtales som The Discord Leaks er det kommet fram dokumenter som viser en annen side av Volodimir Zelensky enn den velregisserte skikkelsen som presenteres i mediene. Det er overraskende nok mainstreamavisa Washington Post som avslører dette.

Men bak lukkede dører har Ukrainas leder foreslått å gå i en mer dristig retning – å okkupere russiske landsbyer for å få innflytelse over Moskva, bombe en rørledning som overfører russisk olje til Ungarn, et NATO-medlem, og privat lete etter langdistansemissiler for å treffe mål innenfor Russlands grenser. Dette ifølge klassifiserte amerikanske etterretningsdokumenter som beskriver hans interne kommunikasjon med topprådgivere og militære ledere.

Dokumentene, som ikke tidligere har blitt avslørt, er en del av en bredere lekkasje av amerikanske hemmeligheter sirkulert på Discord-meldingsplattformen og innhentet av The Washington Post. De avslører en leder med aggressive instinkter som står i skarp kontrast til det offentlige bildet hans som den rolige og stoiske statsmannen som står imot Russlands brutale angrep.

I dokumentene kommer Zelensky med voldsomme utfall mot NATO-landet Ungarn. Vi siterer videre fra The Post:

I et møte i midten av februar med visestatsminister Yuliya Svrydenko, foreslo Zelensky at Ukraina skulle «sprenge» den sovjetbygde Druzhba-rørledningen som leverer olje til Ungarn. «Zelenskyy fremhevet at … Ukraina burde bare sprenge rørledningen og dermed sannsynligvis ødelegge den ungarske [statsministeren] Viktor Orbans industri, som er tungt basert på russisk olje,» heter det i dokumentet.

I detaljer om samtalen innrømmer etterretningstjenestemenn at Zelensky «uttrykte raseri mot Ungarn og derfor kunne komme med overdrevne, meningsløse trusler», en kvalifikasjon som ikke følger med de andre beretningene om Zelensky som antyder dristig militæraksjon. Selv om Ungarn nominelt er en del av den vestlige alliansen, er Orban ansett som Europas mest Kreml-vennlige leder.

Orbán kritiserer EU og Ukraina

I en tale i Veszprem, som har status som kulturby i EU, kritiserte Orbán nylig EU for en mislykket økonomisk politikk og for den omfattende og kostbare støtten til Ukraina. Kilde: Bloomberg.

«Den moderne formen for europeisk samarbeid har vært drevet av to oppdrag: fred og velstand. Hvis den ikke kan oppfylle sine to opprinnelige oppdrag, hva er da vitsen med EU?» spurte Orban.

Orbán har krevd at EU skal innstille all militær og økonomisk bistand til Ukraina for å presse fram en fredsløsning. Han har også krevd at sanksjonene mot Russland må oppheves. Noe som også irriterer Kiev er at Orbán har gitt sin støtte til ungarerne i det ukrainskkontrollerte Transkarpatia og sagt at dette er «gammelt ungarsk land som nå tilhører Ukraina».

Forrige artikkelSpanias statsminister vil be Biden lytte til Kina og Brasil om Ukraina
Neste artikkelDe propaganderer for nazister, men vil ikke fortelle deg det