Nazistenes økende innflytelse i Ukraina

0
Azov-brigaden med SS-runen Wolsangel

Nazistenes økende innflytelse i Ukraina

I en artikkel på consortiumnews.com skriver den kjente journalisten Robert Parry om hvordan nazistene i Ukraina styrker sine posisjoner og blir mer aggressive: Ukraine’s Neo-Nazis Demand Respect

Tusener av Ukrainas nynazister omringet parlamentet i Kiev og krevde at regjeringa skulle ære de paramilitære styrkene som sloss for Adolf Hitler under annen verdenskrig.

Han viser også til en artikkel i den konservative avisa The Telegraph i en artikkel 11. august 2014 der Tom Parfitt skriver: «Kievs bruk at frivillige paramilitære grupper for å knuse de russiskstøttede folkerepublikkene i Donetsk og Luhansk … burde få det til å gå kaldt neover ryggene til noen og enhver i Europa.»

De nyetablerte bataljonene, som Donbas, Dnipro og Azov, med flere tusen mann under sin kommando, får offisielt sine ordre fra innenriksdepartementet, men finansieringa deres er tvilsom, treninga utilstrekkelig og ideologien ofte sjokkerende. Azov-folkene bruker den nazistiske runen wolfsangel som symbol på sine bannere og medlemmene av bataljonen er åpent hvite supremacister eller anti-semitter.

I intervjuene som Telegraph gjorde går det fram at militssoldatene tvilte på at Holocaust hadde funnet sted, de uttrykte beundring for Adolf Hitler og innrømte at de er nazister.

Avisa siterte en artikkel av Azov-kommandant Andriy Biletsky, der han skriver:

Den historiske misjonen til vår nasjon i dette kritiske øyeblikket er å lede den hvite rase i et endelig korstog for å overleve. Et korstog mot Untermenschen anført av semittene.

Som Robert Parry oppsummerer:

Med andre ord er dette den første gangen siden den annen verdenskrig at en regjering har sendt ut nazistiske stormtropper for å angripe en europeisk befolkning – og ledelsen i Kiev vet hva de gjør. Telegraph spurte ukrainske ledere om de kjente til de ekstreme ideologiene som disse militsene sto for, så svarte de at de kjente til det, men understreket at det viktigste var at disse troppene var sterkt motiverte til å kjempe.

Og fortsatt har jeg ikke fått noe svar fra Holocaustsenteret på mitt spørsmål om hvorfor de holder totalt kjeft om framveksten av nazistiske Holocausttilhengere i Ukraina og Øst-Europa.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.