Facebook sensurerer Seymour Hersh og pusjer Faktisk.no

0

Det pågår en stor debatt om hvem som sprengte Nord Stream-rørledningen. I stedet for å tillate debatten, har Facebook bestemt seg for å velge side. De sensurerer den Pulitzer-vinnende journalisten Seymour Hersh. Og i stedet for å forklare, sender Facebook leserne til en artikkel på norsk av Faktisk.no.

Se her:

Avslørende både for Facebook og Faktisk.no

Jo mer tida går og jo mer fakta som kommer på bordet, jo mer styrkes den avsløringa Seymour Hers kom med i artikkelen Hvordan USA og Norge sprengte Nord Stream rørledningene. Tilsvarende er det vel knapt noen (bortsett fra organet som av en eller annen grunn kaller seg «Faktisk» som tror på historien om de ukrainskvennlige amatørene i yachten Andromeda.) Les: Dekkhistorien for Nord Stream-sabotasjen smuldrer opp.

Men Facebook avslører at de ikke er noe nøytral sosialt forum. De har tatt stilling, og de tar stilling for Pentagon og USAs krigføring. På den andre sida sensurerer de en av vår tids mest anerkjente gravende journalister og pusjer ei gruppe skribenter i Oslo som knapt har noen bragder å vise til. Det er grunn til å spørre seg om Forsvaret er ghostwritere for Faktisk.no. Den artikkelen deres som Facebook pusjer bærer i hvert fall preg av å være suget fra brystet til Forsvarets forskningsinstitutt.

Journalist Sofie Svanes Flem har tidligere vist at hun har et svært godt og ukritisk forhold til Forsvarets informasjonsavdeling. 25. februar i fjor presenterte hun og hennes kollega Geir Molnes et angrep på steigan.no og andre alternative medier i Norge som ikke var noe annet enn en ordrett gjengivelse av standpunktene og påstandene til Eskil G. Sivertsen, spesialrådgiver ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Og hans påstander var igjen ikke noe annet enn en planking av et dokument fra US State Department.

Les: I sitt angrep på steigan.no følger Faktisk dreieboka til USAs utenriksdepartement

Dette lukter FFI lang vei.

Det er alt for mye spesialfag og Faktisk vil neppe være i stand til å vite hva de skal se etter av posisjoneringsdata, sattelittbilder osv.

Hva skal man si om forsøket fra Faktisk på å ta ned Seymour Hersh?

Totalt ukritisk til dekkhistorien som ble presentert i New York Times

Mens Flem, eller antakelig hennes ghostwriter, går i ekstrem detalj omkring marine ferdsdata, er hun (eller FFI-kilden) totalt ukritisk overfor den syltynne historien ffra New York Times som ikke en gang NATO-folk tror på.

Les: Spøkelsesskipet og Nord Stream

Artikkelen i Faktisk kvalifiserer også godt til det en etterretningsekspert sa til Seymour Hersh: «Når du utfører en operasjon som den mot rørledningene, må du planlegge en motoperasjon – ei rød sild som har en eim av virkelighet. Og det må være så detaljert som mulig for å bli trodd.»

FFI har levert og Faktisk har publisert.

Og Facebook gjør det Facebook er konstruert for å gjøre.

Forrige artikkelRefleksjoner etter en pandemi: Hvor står vi som folk nå?
Neste artikkelBle et NATO-hovedkvarter i Ukraina utryddet av et Kinzhal-missil?