Ble et NATO-hovedkvarter i Ukraina utryddet av et Kinzhal-missil?

0

Det er kommet meldinger i russiskvennlige kanaler om at et hypersonisk russisk Kinzhal-missil skal ha tilintetgjort en kommandosentral som NATO hadde i Vest-Ukraina. Kommandosentralen skal ha ligget minst 80 meter under bakken og ha hatt en bemanning på mange titalls vestlige NATO-offiserer. Det hevdes at så mange som 300 offiserer skal ha blitt drept i angrepet, majoriteten flagg- og stabsoffiserer. Bunkeren lå 100 meter under bakken.

Det er verken kommet noen bekreftelse eller noen benektelse fra vestlig side, men foreløpig har det heller ikke latt seg gjøre å få meldinga bekreftet fra uavhengig hold. Det vi vet er at Kinzhal-missilet er fullstendig i stand til å gjøre et slikt presisjonstreff. Det er et nyutviklet russisk våpen som NATO ikke har noe forsvar mot, og Vladimir Putin har varslet om at det kan komme til å bli tatt i bruk.

Kinzhal, «dolk», er et missil som kommer opp i 12 Mach, det vil si tolv ganger lydhastigheten. I den hastigheten får missilet en enorm slagkraft og det hevdes å kunne ødelegge et hangarskip med ett treff. Det kalles da derfor også «hangarskipsdreper». Et 500 kilos missil får en kinetisk energi som tilsvarer 4000 tonn TNT.

Det påståtte angrepet på NATO-kommandoen er omtalt her: Massive Media Coverup After Russia’s Hypersonic Missiles Decimate NATO Command In The Ukraine.

Ukraina har i det siste begynt å skyte raketter inn i Russland, og vurderinger går ut på at en eventuell bruk av «dolken» kan være et svar på dette.

Dersom meldinga medfører riktighet, har NATO all grunn til å holde den hemmelig. Sannheten er at Russlands hypersoniske missiler kler NATO nakne, og det er noe «alliansen» ikke vil like å innrømme. Russland er heller ikke nødvendigvis spesielt opptatt av å publisere et slikt angrep. For dem holder det at NATO vet hva som kan treffe dem i langt større målestokk enn en forholdsvis liten kommandosentral i Ukraina.

Redacted om angrepet

Clayton Morris er en tidligere Fox News-anker. I Redacted ser Clayton og hans kone Natali på de juridiske, sosiale og økonomiske konfliktene i dagens verden. De ønsker å gi lesere og seere de historiene ingen andre forteller. Nå har de sett på denne saka, og her er deres dekning:

YouTube player
Forrige artikkelFacebook sensurerer Seymour Hersh og pusjer Faktisk.no
Neste artikkelSlavehandel med afrikanske migranter ‘big business’ i Libya takket være EU-finansiering