«Ren ondskap» – Tony Blair krever digital vaksinesporing

0
Tony Blair i Davos

Av Kurt Zindulka

Tidligere britiske statsminister Tony Blair sa i Davos at en global «digital infrastruktur» er nødvendig for å overvåke hvem som er vaksinert, da han spådde at en «serie» nye vaksiner vil bli introdusert til verden i løpet av de neste årene.

Da han dukket opp på det årlige World Economic Forum-møtet i Davos i Sveits, sa arkitekten av Irak-krigen og tidligere Labour-partiets statsminister Tony Blair, at selv om Coronaviruset har avtatt, må regjeringer fortsette å utvikle digitale sporingssystemer for vaksiner, også for uspesifiserte injeksjoner for «verdens farligste sykdommer».

«Vi trenger dataene, vi må vite hvem som har blitt vaksinert og hvem som ikke har vært det. Noen av vaksinene som kommer vil bestå av flere injeksjoner, så vi må ha en ordentlig digital infrastruktur, og de fleste land har ikke det» sa den tidligere britiske statsministeren.

«Jeg tror det er en enorm drivkraft for en nasjonal digital infrastruktur, og digitalisering i helsevesenet er en av de store endringene, vi bør hjelpe land med å utvikle en nasjonal digital infrastruktur, som de vil trenge med disse nye vaksinene» la han til og avslører at han har drevet lobbyvirksomhet for G20-nasjonene for denne ideen.

Tony Blair beklaget at Coronaviruset i stor grad nå blir sett på som et mindre problem i maktens korridorer, men han sa at fokuset kunne holdes oppe, ved å formidle til politikerne at «vi kommer til å ha en helt ny rekke nye vaksiner og injiserbare stoffer, som kommer til å håndtere noen av de verste sykdommene i verden, og som gir oss muligheten til å gjøre store endringer i verdens helsevesen».

«Hvis vi vil at politikerne skal fokusere på dette, må de tenke at dette kommer på skinner snart, for hvis vi forteller dem om en fremtidig pandemi, vil de si «dette er noen andres problem», men vi må fortelle dem at i løpet av de neste årene, vil dere komme til å ha en mulighet til å gjøre en stor forskjell for helsen til befolkningen i landene deres. Det vil gi dem fokus».

Som svar på Blairs kommentarer, sa Brexits Nigel Farage under nyhetsprogrammet GB News, i beste sendetid dette her: «Han vil at vi skal ha flere injeksjoner og at alt skal digitaliseres, slik at staten vet nøyaktig hva vår status er, dette er ren ondskap!».

Helt fra de første dagene av covid-pandemien var Tony Blair engasjert, og ba om at det ble vedtatt en global ønskeliste for å bremse spredningen av Covid. Bare uker etter at den første nedstengningen var på plass i Storbritannia i 2020, gjorde Blair om tenketanken sin til å fokusere på pandemien, og kunngjorde at han har team «innebygd i regjeringer over hele verden».

Blairs tenketank vil fortsette å oppfordre til «dramatisk økt teknologisk overvåking,» og sa at det ville være «en pris verdt å betale» for å konfrontere virus. Den tidligere statsministeren har også vært en ivrig talsmann for at folk skal ta covid-vaksinene, og går til og med så langt som å si, at de som nekter å ta injeksjonene oppfører seg som «idioter». Til tross for lavere risiko for barn for viruset, fikk Tony Blair Institute kritikk for å ha oppfordret til å tvinge vaksiner på ungdommer, også de i barnehagealder.

The Guardian: NHS app storing facial verification data via contract with firm linked to Tory donors


Oversatt av Northern Light for Derimot.no.

Forrige artikkelNorge og digital valuta
Neste artikkelSverige snur og satser på bøker i skolen
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.